• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HARALD
    HARALD --- ---
    PSYSBEE: Souhlasím. Myslím, že karta za těchto podmínek je riskantní.

Osobně bych si nebral anoi kreditní kartu jako takovou, ale uznávám, že pro některé klienty to je velmi užitečný produkt.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no já tak trochu sázim na to, že je komerční banka a ta si takový chování nedovolí... navíc ten účet sleduju víceméně denně, takže bych si toho snad všimnul :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    MUCKER:
    PSYSBEE: Tohle se teoreticky stát může, ale protože stejnou sazbu používají i na nalákání nových uživatelů, tak je to nepravděpodobně. Ale stát se to může.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    No je tam uvedno ze viz Oznameni... jenze co to jako je Oznameni? Ma to byt ve smlouve ne? Laicky receno: v zadnym papiru, co jsem od nich dostal a podepsal to neni, a to tam je i poplatkovej cenik.
    Dozvedel jsem se to na svym internetbankingu.. tam je to napsany u uctu s kartou..
    HARALD
    HARALD --- ---
    MUCKER: Není tam uvedeno, že je to vázáno na nějakou sazbu? Nebo že sazby budou vyhlašovány tam a tam?
    HARALD
    HARALD --- ---
    MUCKER: Když uděláš platbu prvního, tak musíš zaplatit do dvacátýho následujícícho měsíce. proto těch AŽ 50 bezúročných dní.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    mno ja jeste pripominku. nechapu tech "az 50 dni" bezurocnejch, jak na to koukam, tak prakticky to neni ani mesic, protoze bezurocny obdobi je - v tomto pripade visa u kb - vzdy do 20. daneho mesice.. (respektive moc se nevyznam v tech mesicich, je mozny, ze by to bylo dalsiho mesice...?)

zajimavosti je, ze podle zakona by mela byt vyse uroku primo ve smlouve zminena. nic takoveho jsem tam nenasel.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak jsem na webu komerční banky použil kurzovní kalkulačnku, abych jako věděl, jak přesně budu co platit a koukám
    Výsledné částky neobsahují poplatky bance. Na výši poplatků se prosím informujte na pobočce nebo na infolince KB.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    přesně tak, využít kreditku na to, když potřebuješ něco koupit a splácet delší dobu... to je blbost. a každej to někdy udělá. protože málokdo půjde pro nový úvěr a rovnou využije kreditku a pak se bude na úrocích divit.

co se týče zisků z poplatků. banky údaje o složení zisku prezentují. i když ne jednotlivě podle produktů.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    PSYSBEE: Mam jiny zkusenosti, asi to bude tim, ze jsem zvyklej na bonitnejsi klienty (a analyzy z jinych statu nez u nas), tj. celkove mas asi pravdu ty (nevim, dal/dala jsi dobre argumenty), nemam zadny empiricky data. Ale vem si to taky takhle, 3% ze 100 transakci, pokud vsude platis kartou, prumer tak 200 CZK per transakce, mas 600 za nic a krat 100K klientu, mas 60MM za rekaltivne nizkonakladnou sluzbu (zvlaste u nas, kde odezva terminalu je fakt pomala). A to jsem bral malo bonitniho klienta. A taky dasli vyhoda kreditek je pro firmy, tam jsou hlavne zisky bank u hodne velkych firem, kdy jedna firma ma treba 500 az 1K kreditek a poplatky za ne.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    YNZA: Urokova mira se pouziva jako strasak, jenom -censored- plati urok. Banky maji hlavne zisky z provedenych transakci a hlavni ucel kreditek, tj. KRATKODOBA pujcka se se systemem bezurocneho obdobi (az 50 dni) da skvele vyuzit. Je to vec pro toho, kdo proste hodne utraci, ale ma take relativne vysoky prijem. Na dlouhodobe pujceni penez jsou standartni pujcky
    ONE111
    ONE111 --- ---
    LITTLELI: Chacha, dobrej vtip, muslimove na to maji daleko mlepsi klicky a daleko ucinnejsi.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LITTLELI: Víš jak fungují banky v muslimském světě? Tak ti banka vezme podíl z firmy. Navždy.
    YNZA
    YNZA --- ---
    20%? a proc ne rovnou tretinu, to by se taky dobre pamatovalo, uh uh to mi soused puci vyhodneji teda
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    uz aby muslimove konecne sesadili krestany, Koran uroky zakazuje :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    hmm ty kreditky to je dobra lichva.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    ZBYNEK: jo, omlouvám e, ten měsíční poplatek jsem přehodila...a zapomněla jsem na kreditku pro studenty , ke kontu gaudeamus, tam je měsíční poplatek 5,- Kč a roční není.
    a úroková sazba je podle typu karty
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DAIIKA: Nepises to nahodou obracene? Mam od KB EC/MC a mesicne platim 20Kc... Urok netusim, vzdy to splatim driv :-)
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MUCKER: lreditní karty jsou u KB dvě, jedna EC/MC s ročním poplatkem 300,- Kč + 30,-Kč měsíčně za vedení účtu a VISA, roční poplatek 0,- Kč a 20,- Kč za vedení účtu měsíčně.
    úroková sazba u VISA 21,9% a u EC/MC 18,7% ročně.

MUCKER
    MUCKER --- ---
    :) vedeni karty, mam pocit ze rikala 40kc/mesic, vida na vypisy jsem zapomnel. nicmene mam to od KB a kdyz jsem jim rikal ze chci vypisy jednou rocne tak od te doby mi posilaji vypisy kazdy mesic a jednou za rok pak vsechny jeste jednou ve trech tlustejch obalkach :_)) to jen tak na okraj, ze tim se uz ani nechci zabyvat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam