• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no mne třeba to zabezpečení často otravuje.

občas totiž chci zaplatit oskara nebo whatever z ciziny a nějakej certifikát v kompu je mimo mísu a kvůli sms s kodem musím mít telefon atd.
    ADAM
    ADAM --- ---
    jsem to dal vecer precist mamce tady na nyxu a v prubehu cteni se me uz ptala, at ji tu zmenu zabezpeceni hned jdu udelat.. -)

jesteze ji to neprislo predtim majlem
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    nedavno mi prisel ten frodo phishing na yahoo.de, ale na nemeckou sparkasse. ani v nejmensim to nepusobilo verohodne. tedy fakt jen na blbecky, co si nevsimnou adresy a nesmyslnosti pozadavku.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    jj lidska blbost nezna mezi totiz a kdo to pak ma platit :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    prej to neni prishing ale frodo, hlasili to i rozhlasem, jak pri mobilizaci..
    RETAL
    RETAL --- ---
    Pohled odjinud
    Study: Credit Card Late Fees Much Higher
    "Millions of Americans depend on credit cards to pay their bills and buy essentials like groceries or gas. Unfair or confusing credit card practices take advantage of working families," said Sen. Carl Levin of Michigan, the senior Democrat on the Senate's investigative subcommittee, who had asked the GAO to conduct the study. "This report shines a needed spotlight on excessive credit card fees, unfair interest rates and inadequate disclosure practices that ought to be stopped."

Credit cards have become a ubiquitous and indispensable part of the culture, with an estimated 690 million cards in Americans' wallets and more than $1.8 trillion charged on them in 2005.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Zatrolený Caps Lock....
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZBYNEK: JO, JASNĚ. JENOM JI NA NIC NEPOTŘEBUJU, NEVÍM PROČ BYCH SI JI POŘIZOVAL.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PSYSBEE: Nejsem si jistej s tou autopujcovnou - tam snad primo psali, ze chteji kreditni a ne debetni kartu...

HARALD: Kdyz se parkrat za mesic online podivas na stav uctu, tak si vsimnes. A ke kreditce chodi vypisy...
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZBYNEK: Uznávám, že pro mnohé lidi to je super produkt. Jenom mě nevyhovuje měsíc držet v hlavě, že mám zaplatit zůstatek na kreditce. Záložní kartu do zahraničí mám služební, takže není nic, na co by mi nestačila embosovaná debetka + internetová karta.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    PSYSBEE: jenže pokud je problém s hlavní kartou, tak se záložní kreditka jistě hodí. A že se mi to stalo mockrát, což zvlášť v cizině může být problém
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROMANET: Mesic za svymi vydajemi? To je fajn, aspon mam o to lepsi uroky (asi o 0,001 % ;-)).
    Posledni dobou jsem si na tu kreditku fakt zvyknul, nenosim s sebou tak velkou hotovost a behem leta jsem mel kolem 20 polozek za mesic. A to nemluvim o tom, ze nemam problemy s platbama na internetu ani pri cestovani do zahranici. A treba pri pujcovani auta je kreditka takrka jedina moznost...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ZBYNEK: jestli to vždycky splatíš, tak není problém spíš v tom, že žiješ zbytečně o měsíc za svými výdaji?
    opravdu tě ušetřené 3 koruny za účetní položky stojí za to platit poplatky za kartu? to máš tolik účetních položek měsíčně? :)

docela bych se podíval na tvoje finační toky a rád bych si spočetl, že se ti to fakt vyplatí.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROMANET: Pokud nepotrebujes, tak men penize jinde nez v bance. A kdyz uz musis v bance, tak jenom bezhotovostne, jinak se zase ukaze, jak krasne umi krast a jeste u toho rikat, jak skvele poskytuji sluzby...

HARALD: Pro mne je kreditka naprosto dokonaly zpusob jak snizit poplatky bance - na uctu ke kreditce neplatim za ucetni polozky a vim, ze to vzdy splanim v bezurocnem obdobi...

ROMANET: Jojo, videl jsem... Chvilema se mi u toho chtelo smat, ale bohuzel to k smichu moc nebylo...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    čt2 fér dokument o půjčkách.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    PSYSBEE: to by mne zajímalo, jak to pořešej včetně rpsn...

protože fixní poplatek za vedení hraje různě velkou roli u různě velkých půjček.
    pokud jsem -10000, tak platím měsíčně plácnu 250,- úroky a 100,- poplatky (všechny myslitelný dohromady) a jsem tedy na 3,5% rpsn měsíčně.
    u 20000 jsou úroky 500 a 100 poplatky, takže 3% rpsn měsíčně.

a mimochodem u kreditek se platí u výběru tuším 1% z vybírané částky jako poplatek.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PSYSBEE: Souhlasím. Myslím, že karta za těchto podmínek je riskantní.

Osobně bych si nebral anoi kreditní kartu jako takovou, ale uznávám, že pro některé klienty to je velmi užitečný produkt.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    no já tak trochu sázim na to, že je komerční banka a ta si takový chování nedovolí... navíc ten účet sleduju víceméně denně, takže bych si toho snad všimnul :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    MUCKER:
    PSYSBEE: Tohle se teoreticky stát může, ale protože stejnou sazbu používají i na nalákání nových uživatelů, tak je to nepravděpodobně. Ale stát se to může.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam