• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETAL: proč mi to teda nenabídli vykuci :) by se mi třeba těch pár měsíců ještě hodilo...
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAM: Do 28 let.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    a nutně potřebuji třicet tisíc, ale tak, abych je nemusela splatit do konce kalendářního roku...protože do silvestra by se mi to nepovedlo...(btw. myslela jsem, že mi to půjčí rodiče, ale bohužel)
    EFFKA
    EFFKA --- ---

ADAM: už právě nestuduju, dostudovala jsem ale je mi 24...
    ROMANET: na to se právě ptám, v půjčkách apod. se vůbec nevyznám, dokud jsem měla kontokorent, nepotřebovala jsem to
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    EFFKA: není lepší si někde normálně půjčit, půjčky mají lepší úroky než debety.
    ADAM
    ADAM --- ---
    EFFKA: jesli jsi ještě studentka (nebo máš povolení o studiu), tak 20tis dostaneš v čsob. a navíc to platí až do 26let bezohledu na to, jestli studuješ nebo ne.
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    zkusím dotaz:
    letos jsem skončila vejšku a končí mi i studentské konto v České spořitelně, kde se mi podařilo být nejen -10 000 na kontě ale dalších 20000 na debetní kartě. První výplatu (cca 20000) dostanu až v půlce listopadu, tudíž potřebuju někde sehnat peníze na doplnění účtu v ČS.
    Chtěla bych si otevřít účet u jiné banky, kde je rovnou i povolený nějaký debet, převést ho na spořku a zrušit studentskej účet. Vim, že jsou to další úroky, ale bohužel nevím o nikom, kdo by mi to půjčil.

Můžete poradit, která banka by se vám na tohle zdála nejlepší?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: dobře nebudu přepočítávat 3750,- :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: jo. krutá realita. např. k dnešnímu dni rozdíl při 10tis eur dělá 3750kč. ve prospěch směnárny samozřejmě..

nediv se prosím pořád z principu všemu, co zde řeknu.. ;-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: to je valutovej ve směnárně lepší než devizovej v bance? hmm...
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: pěkně nahovno :-) furt čumíš do kompu. a nejvíc ze všeho na nyx.

měl bych tu dotaz na PSYSBEE:
    jsem velmi spokojen se službami ČS. jenže:
    měsíčně posílám cca 10tis EUR do zahraničí. jelikož má banka nevýhodné kurzy, převod vypadá následovně:
    v pobočce ČS vyberu částku v CZK, jdu naproti do směnárny, tam peníze vyměním na EUR, jdu zpět naproti do spořitelny, vložím na svuj devizovej učet, jdu k internetu a dám tam převod. nemusím připomínat, že požadavek tak velkého výběru hotovosti musím hlásit den předem..

spořitelna má individuální kurzy až do obratu 1mil. tam se nedostanu. nevíš, kam zatlačit, abych to mohl měnit přímo v bance a neztratit tím vždy hodinu?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jaký to je být informatik?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZBYNEK: jo. až na to. že dodnes jim to bankovnictví nefunguje jinde než v IE..

tata to ma. incializací toho bankovnictví jsem ztrávil asi pul dne. větší marast jsem už dlouho neviděl.

(taky jsem informatik).

btw. co je na tom tak uchvatnyho, když nám již od r. 2003 platí el. podpis?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROMANET: V tomhle ohledu jsem byl uchvacen (jsem informatik a to uchvaceni myslim doopravdy) sluzbami, ktere poskytuje KB.
    Mam od nich internetove bankovnictvi a pres internet jsem uzavrel smlouvu o investovani do podilovych fondu a hnedka tam poslal prachy. Vsechno aniz bych se zvednul ze zidle. A to uz jsou dva roky zpatky...
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: stejně tak při penzjiním pojištění, nebo jakékoli jiné investici ne?

btw. těch 500kč tam pošleš na učet přes internet, přeci..
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: investice se při 500 naprosto nevyplatí. jen dojít na pobočku je pro mně 100kč náklad.
    ADAM
    ADAM --- ---
    jen bych upravil romanetovu domněnku, že fond bys měl hlídat. není tomu tak. pokud chceš invčestovat krátkodobě, tak by to potřeba byla. to by ovšem nebylo nejvhodnější vzhledem k tomu, že fondy pro krátkodobé investování nejsou určeny (vzhledem k tomu, že nákup i prodej trvá 2-4dny a vzhledem ke vstupnímu poplatku (3%)).
    fond by se měl kupovat min. na 5 let.
    pokud vložíš částku do akciového fondu a za dvacet let ji vybereš, tak máš velmi slušnou pravděpodnost na výnos okolo 10% ročně. čím delší horizont, tím větší pravděpodobnost tohoto výnosu tam je.

krátkodobě samozřejmě můžeš vydělat za rok 50% nebo 50 prodělat. ale v dlouhém období akciové trhy rostou průměrně okolo těch 10%.
    stačí zkrátka jedna návštěva. vložit tam 10tis. a za dvacet let velmi pravděpodobně vybereš něco mezi 60-70tis kč. netřeba tím během těch 20ti let ani minutu ztratit. netřeba připomínat, že je nutné investovat u společnosti, která během té doby nezkrachuje...

_benny: jak již bylo řečeno. investice do fondu se vyplatí naprosto identicky při částce 500kč jako při částce 5mil kč.

moje doporučení: v současnosti nekupujte české akciové fondy (bublina...), snažte se najít na trhu "indexový" fond - poplatky jsou v tomto případě ještě niží než normálně, výkonnost (zéjmena v dlouhém období) identická. nevím, zda takovýto fond v čr někdo v současnosti nabízí. poučte mne.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    LEFTY: no já myslím, že nějaký čtečky to zas tak neřešej a že by bohatě stačilo prostě náročnější zaheslování.

LEFTY
    LEFTY --- ---
    ROMANET: samozřejmě, ale pořád je to řádově jednodušší, než do banky nosit příkazy k úhradě.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tyhle věci spějou jen k tomu, že budeš muset všechno dělat jen ze svýho kompu.
    že odjedeš na dovču a z dubrovníku zaplatíš nájem, to už půjde hůř a hůř.
    YNZA
    YNZA --- ---
    LEFTY: ctecku a klic zdarma bych si s dovolenim take vzal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam