• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    YNZA
    YNZA --- ---
    HARALD: nárůst prestiže - můžes mlátit v hotelu pingla zlapou kreditkou a ten ti bude ještě libat boty :) nebo tak neco
    HARALD
    HARALD --- ---
    Před chvílí jsem měl telefonát z eBanky, že mi nabízejí zlatou kartu. Za cenu pouhých cca 4500 ročně (částku si nepamatuju) cestovní pojištění (které získám za zlomek ceny při platbách ad hoc), zvýšené limity (které jsem si srazil i na stávající kartě, aby mi při ztrátě někdo nevybral celý účet) a nakonec "nárůst prestiže z používání zlaté karty". Přiznám se, že nechápu jak někdo může za tyto požitky platit víc než 3000 ročně navíc. Nebo je za tím ještě nejaký benefit, který nevidím?
    ADAM
    ADAM --- ---
    YNZA: nevol obyč převod do zahraniči. zvol tam něco jako europlatba, nebo převod eur do 50tis eur. nebo něco takovýho. tam vyplníš iban/bic a zbytek v podstatě libovolně (adresa přijmece a podobny zbytečnosti)
    YNZA
    YNZA --- ---
    mohl by mi nekdo se servisem24 pomoradit jak zaplatim 60 dolaru do zahranici? Je tam prilis mnoho neznamych polozek, ja mam jen takove ty standardni iban/bic a banku.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ZBYNEK: KB dává certifikát obvykle jako soubor, na smartkartě jenom volitelně. Ten soubor je pak na disku "volně" dostupnej.
    Btw, ani na kartě chráněné PINem není klíč úplně v bezpečí, pokud je SW pro čtečku provozovanej v OS klientova počítače, keylogger ti může odchytit i ten pin.
    Nedávno jsme na toto téma diskutovali s výrobcem, a v tomto ohledu jsou "bezpečné" pouze čtečky s vlastním keypadem.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ZBYNEK: problem tech certifikatu opravdu je uz v tom, ze uloziste pro ne jsou nebezpecna.. nekde to zapomenes, a pak staci jenom odkoukat "heslo" a jsi bezmocny. a takovych nebezpecnych ci zapomenutych ulozist je nepocitane. prave ten zpusob manipulace je nestastny.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ZBYNEK: no existuje vymazat a vymazat a vzhledem k tomu, ze se pohybuju pravidelne zhruba na 3 PC, tak tam jsou dokonce stabilne :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MUCKER: Proc by po tobe mel zustavat v pocitaci?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    jo certifikaty jinde nez na chipovce jsou opravdu spatna vec :/ proste principielne.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    takze extra specialni certifikat, kterej po mne zustava na mnoha a mnoha pocitacich :) je extraburt komercni banky..?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MUCKER: Sorry, tohle plati pro CS...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    v CS je prihlaseni tremi moznostmi:
    - heslem
    - klientskym certifikatem pres Private Key Infrastructure (PKI)
    - kalkulatorem

transakce se daji overit pomoci klientske sms a nebo specialniho kodu
    on to tusim byl po afere odtoku penez dokonce pozadavek z CNB,
    aby se zajistila vyssi bezpecnost pro klienty.

jinak to PKI je take vec :) ale to je zajimave jen technicky.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ZBYNEK: a banka? :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MUCKER: Klientske cislo + heslo a potom autorizace pres SMS
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    mne by spis zajimalo jaky jsou zpusoby prihlasovani a verifikace obecne u jednotlivych systemu ruznych bank.
    mam zkusenost s KB - certifikat, heslo a nasledne overovani prikazu pres sms
    co vim, tak csob mela pouze heslo... jak je to u CS, pripadne ebanky?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ONE111: hmm tenhle tvuj prispevek vubec nechapu. nic o betaverzich jsem nikde nepsal. ta aplikace ma pomerne rozsahly testovaci system a ano, trpi to stejnyma nemocema jako kazda jina aplikace.

ja mam bankovnictvi u Raiffeisenky a ten jejich ebanking nic neumi - presto mi celkem vyhovuje.

nemam rad podobne prispevky, takhle placat do vody umi kazdy. pojd si zkusit opravdovy vyvoj nez takhle fudovat.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    LITTLELI: Chacha, vetsi blbost rict neumis? Zkouset betaverzi na normal user, skoda ze jsou tady lidi moc lhostejni, mohli by vas peken zalovat.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    BIGZ: my ted dost releasujeme nove verze, je tam docela dost funkcnosti navic. snazime se aby to chodilo ve vsech prohlizecich a udelat to vic bezpecne. coz naposledy dost klientu celkem dostalo :( ale je to holt vyjimecne ten user abuse, ktery k necemu snad precejen je.
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    LITTLELI: smesny neni, ja jsem spokojen
    jen vypadku (byt planovanych) by mohlo byt mene a transakcni historie by mohla jit vypsat i za delsi dobu :D
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    RENFRI: povidej, co je na tom ebankingu smesneho? at se poucime - muzu to tu tlumocit kolegum a pro sebe take vyvodit nejake dusledky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam