• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SINGULARITA
    SINGULARITA --- ---
    ja bych potrebovala zalozit ucet ze ktereho nebyva ;/ zejmena v obdobi 1.,11. a 12. mecice
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    Za vedení účtu,výpisy a trans. -95,00 CZK

co to je csob? to mi nejak nejde do hlavy, platim nejak moc.
    JARRE
    JARRE --- ---
    Potrebuji poradit, jaky je nejlepsi zpusob, jak dostat penize z Ukrajiny. Konkretne odtamtud potrebuji dostat do CR 1850 USD. Jde to pres banku? Podle mich informaci to tam maji nejak kontrolovany a nad urcitou castku musi dokladat puvod penez.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    nemate nekdo zkusenosti s brokerjet? chtel bych si ho ted zaridit kvuli nakupu nejakejch espa fondu (primo pres CS je to zbytecne komplikovany a navic vstupni poplatky jsou o dost vyssi) a neni mi moc jasna poznamka v ceniku poplatku plateb.transakci: tuzemske odchozi platby - Platby jsou posílány z ČS jako zahraniční platba, poplatek ČS za takový převod je 50 Kč.

podle toho by to vypadalo, ze ty brokerjet ucty jsou v zahranici (Rakousko?) nebo co? nebo je to jen jeden z klasickejch CS figlu, jak ziskat penize za nic? ted koukam, ze ty brokerjet ucty jsou */0800, takze to vypada jako standardni ucet u CS.. dalo by se to obejit tak, ze bych posilal/prijimal penize z brokerjet pres ucet v jiny bance?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAILASH: z toho, co tu píšeš, by mi vyšlo, že platíš akorát breakage fees (tzn. náklady za to, že banka měla nějaký plán s těmi penězmi a teď je dostane mimo plán), nikdy se neplatí úroky za dobu, o kterou bylo předčasně splaceno, ale bývá to pod názvem prepayment fee - poplatek za předčasné splacení, buď fixní procento, nebo fixní procento krát počet let do konce fixace.
    HARALD
    HARALD --- ---
    KAILASH: Nepoznáš. Pokud se jedná o hypotéku, tak v době kolem výroční změny sazeb máš nárok splatit libovolnou část jistiny a máš jistotu, že další výpočet úroků bude ze základu daný jistinou sníženou o předčasně splacenou částku.

Pokud splatíš hypotéku mimo toto období, nebo se jedná o jiný než hypoteční úvěr, tak ti obvykle banka nasadí poplatek ve výši současné hodnoty všech budoucích splátek úroků i poplatků. Vtip je v tom, že pro banku je výhodnější mít ty peníze u tebe, který splácíš úrok a platíš poplatky, než je mít splacené v trezoru. Takže předčasné splacení pokutují co nejvíc, aby to klienti nedělali.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Jak poznam ve smlouve o uveru ze pri predcasnem splaceni zaplatim jen skutecny dluh, nikoliv uroky ktere meli naskakat behme dlasich let splaceni??
    Nekde jsem cetl treba toto:
    "Náklady Banky pøi pøedèasném splacení.
    Klient je povinen na žádost Banky spolu s jakýmkoli pøedèasným splacením uhradit Bance veškeré náklady spojené s obstaráním a umístìním zdrojù ("broken funding costs"), se zajištìním rizika (což zahrnuje i jakýkoli hedging, swapové a jiné derivátové transakce) a další náklady èi
    majetkovou újmu, která Bance vznikne v souvislosti s pøedèasným splacením Úvìru."

Pojem - majetkova ujma, vzniknuvsi predcasnym splacenim - to musel vymyslet pekny debil :-/
    GLUON
    GLUON --- ---
    Super.
    diky moc!
    ADAM
    ADAM --- ---
    pokud chceš víc, musíš mít jenou autorizaci k servis24, třeba jakejsi ten jejich kalkulátor
    ADAM
    ADAM --- ---
    GLUON: je limit autorizace "heslo+sms" ve výši 200tis kč/ den.
    GLUON
    GLUON --- ---
    česká spořka ... :)
    Jaky je limit pro inetbanking transakci? Respektive jak ho zjistim? Driv existoval denni limit, ktery je ted 0 :) a potvrzuje se vse pres sms. Pak jeste znam pojem limit uctu, ale ten si nastavim jak chci. Je jeste nejaky dalsi limit? Nebo muzu v poho od kompu kliknutim prevadet miliony :).
    LIBENAK
    LIBENAK --- ---
    BIGZ: díky moc
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    LIBENAK: rok od zacatku cerpani kontokorentu, presne datum mas v servis24
    LIBENAK
    LIBENAK --- ---
    Teď jsem se trochu vyděsil, chci se zeptat jaká je doba splatnosti kontokorentu u spořky s programem student+? Je to dáno individuálně smlouvou, nebo je to pro všechny fixní? Já jen jestli bych se neměl před novým rokem srovnat do kladných čísel (ta sankce 25% mi přijde ošklivá). Díky
    YNZA
    YNZA --- ---
    ten servis24 se ser*isuje jenom me nebo i ostatnim?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DAIIKA: A v cem je konkretne rozdil? Zustanme treba u toho pujcovani auta v zahranici...
    HARALD
    HARALD --- ---
    DAIIKA: Díky. :-)))
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    HARALD: zkoušela jsem se na ty služby kolem zlatých karet dívat,a možná by se to vyplatilo, kdyby sis častěji půjčoval v zahraničí loď, nebo auto, potřeboval právní ochranu osob, byly tam i nějaké letištní salonky pro VIP a podobné služby. Troufám si říct, že normální smrtelník, který necestuje dvakrát týdně napříč zeměkoulí zlatou kartu moc nevyužije.
    ale jako snobárna to možná funguje...:-))

jinak myslím, že služby běžné u emobovaných karet jsou dostačující.Jen nevím, jak by to potom bylo s líbáním těch bot :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam