• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    PSYSBEE: jj, jsem asi anomalie...takze co bys doporucoval? (pocet inkasnich plateb cca 90)
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETAL: jasně, registrace ihned a zdarma. tak proč ne...
    když založíš "podnikatelský učet", tak doporučuji kouknout se po možnostech, který to nabízí z hlediska automatizace plateb (při platbě zavolá určité url s parametry)
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAM: Zrovna potřebuju druhý účet, tak proč to nevyzkoušet. Už jsem se tam registroval.
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: trvalé příkazy nemám. ani na paypay, ani v bance. dvě svolení k inkasu probíhájí přes spořitelnu, protože todle paypay neumí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETAL: no, už jsem to tady psal.
    plnohodnotný účet...
    je to plnohodnotný účet bez možnosti vybrat hotovost (kartou, na přepážce) - což když ojediněle potřebuji, vyberu z běžného účtu v čs.
    šeky? nikdy v životě jsem šek neviděl, proplácet to tam určitě nejde, ale to mě vskutku netrápí.

prostě odtamtud peníze posílám a příjmám - rychle, pohodlně a bez poplatků (což už u těch 10ti trasankcí denně je znát...)
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAM: Co znamená "veškeré transakce jsem přesunul tam"? Máš tam plnohodnotný účet? Platební kartu? Můžeš si třeba nechat proplácet šeky?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ADAM: taky dik za tip, ale pro me to neni vhodna varianta...
    ADAM
    ADAM --- ---
    SARKALINA: doporučuji přejít na paypay. veškeré transakce jsem přesunul tam a vše je bez poplatku. mám desítky transakcí denně, takže i těch 6kč, nebo kolik je ve spořitelně by bylo dost znát...
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    PSYSBEE: rady desitek sedej, kontokorent zadnej neprobehnul. Tyhle balicky mi jsou k nicemu, protoze nezahrnujou nejvetsi cast tech poplatku...kazdopadne dik za comment.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    podle me si vlezla někdy do kontokorentu a tohle byly uroky :)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    PSYSBEE: ver nebo ne, osobni...taky sem neverila :(
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ROMANET: z toho si nic nedelej, me v CS strhli minulej mesic 700,- a kdyz jsem nabehla na prepazku, co by mi doporucili za produkt, aby se mi poplatky snizily, odpoved znela:"nic neexistuje". Po 7 letech vernosti jim bylo i naprosto ukradeny, ze teda budu rusit ucet, a to si myslim, ze ze me maj celkem slusny prachy.

Jak tak slidim, pujdu k Raiffeisence.
    SINGULARITA
    SINGULARITA --- ---
    ja bych potrebovala zalozit ucet ze ktereho nebyva ;/ zejmena v obdobi 1.,11. a 12. mecice
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    Za vedení účtu,výpisy a trans. -95,00 CZK

co to je csob? to mi nejak nejde do hlavy, platim nejak moc.
    JARRE
    JARRE --- ---
    Potrebuji poradit, jaky je nejlepsi zpusob, jak dostat penize z Ukrajiny. Konkretne odtamtud potrebuji dostat do CR 1850 USD. Jde to pres banku? Podle mich informaci to tam maji nejak kontrolovany a nad urcitou castku musi dokladat puvod penez.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    nemate nekdo zkusenosti s brokerjet? chtel bych si ho ted zaridit kvuli nakupu nejakejch espa fondu (primo pres CS je to zbytecne komplikovany a navic vstupni poplatky jsou o dost vyssi) a neni mi moc jasna poznamka v ceniku poplatku plateb.transakci: tuzemske odchozi platby - Platby jsou posílány z ČS jako zahraniční platba, poplatek ČS za takový převod je 50 Kč.

podle toho by to vypadalo, ze ty brokerjet ucty jsou v zahranici (Rakousko?) nebo co? nebo je to jen jeden z klasickejch CS figlu, jak ziskat penize za nic? ted koukam, ze ty brokerjet ucty jsou */0800, takze to vypada jako standardni ucet u CS.. dalo by se to obejit tak, ze bych posilal/prijimal penize z brokerjet pres ucet v jiny bance?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAILASH: z toho, co tu píšeš, by mi vyšlo, že platíš akorát breakage fees (tzn. náklady za to, že banka měla nějaký plán s těmi penězmi a teď je dostane mimo plán), nikdy se neplatí úroky za dobu, o kterou bylo předčasně splaceno, ale bývá to pod názvem prepayment fee - poplatek za předčasné splacení, buď fixní procento, nebo fixní procento krát počet let do konce fixace.
    HARALD
    HARALD --- ---
    KAILASH: Nepoznáš. Pokud se jedná o hypotéku, tak v době kolem výroční změny sazeb máš nárok splatit libovolnou část jistiny a máš jistotu, že další výpočet úroků bude ze základu daný jistinou sníženou o předčasně splacenou částku.

Pokud splatíš hypotéku mimo toto období, nebo se jedná o jiný než hypoteční úvěr, tak ti obvykle banka nasadí poplatek ve výši současné hodnoty všech budoucích splátek úroků i poplatků. Vtip je v tom, že pro banku je výhodnější mít ty peníze u tebe, který splácíš úrok a platíš poplatky, než je mít splacené v trezoru. Takže předčasné splacení pokutují co nejvíc, aby to klienti nedělali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam