• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DATEL
    DATEL --- ---
    LITTLELI: a? :) je to nějaká záruka? ;)

HARALD: tak jsem to tu projel, ale že by se to tu řešilo nějak do hloubky mě teda nepřišlo, akorát pár příspěvků, kde se doporučuje na to kouknout, a že mají nízký poplatky, pár nevěřících Tomášů (je to záložna, se nedivím :) ), ale to je tak všechno.

No, zkusím ještě pohledat na webu, na nějakých finančních portálech nebo tak, jestli se o nich něco píše, ale musím říct, že mě to celkem zaujalo... Hlavní pro mě je nepřehnané poplatky a bezproblémový a bezpečný internet banking.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ve fio dela kamarad, a take tatinek meho kolegy z prace :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    HARALD: díky za info, provedu :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    DATEL: pročti si historii tohoto klubu, nedávno se to FIO rozebíralo hodně do hloubky.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ENTENTYKY: tak jsem na to koukal, ale nevím, družstevní záložna...? Když si vzpomenu, jak to s těmito institucemi často dopadá... Je teda fakt, že se u nich platí (u běžného účtu, na jiný jsem nekoukal) za velmi málo věcí, až je to podezřelé :) Máš s s nimi osobní zkušenost? Nebo i někdo další?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    mrkni na fio
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, existuje u nás vůbec nějaká banka s minimálním počtem nesmyslných poplatků? Samozřejmě u které je šance, že za pár let nezkrachuje a já pak už peníze neuvidím. Momentálně mám účet u ČS, v lednu jsem zrušil písemné výpisy a těšil se, že ušetřím pár kaček, ale stejně za leden díky pohybům na účtu mám celkový poplatek ještě vyšší... 6x 6,- za výběr z bankomatu, 7x 2,- platba z/do jiné banky - tj. přišla mi výplata, peníze za služební cesty, odeslal jsem trvaláky... No minimálně mě štvou ty poplatky za příchozí platby. A hlavně - 9x 5,- za účetní položky - co jsou proboah účetní položky? Beztak to jsou ještě jednou naúčtované trvaláky a jiné platby :(

Hm, teď jsem si všiml, že 10.1. mi odečetli dalších 7,50 za nějaký výpis...?! "výpisová řada A (V.1/2" To je zase co? :(
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no pocitej radsi az na podzim :( a furt se to meni. je to odvysle od bankovnich backendu, ktere to eviduji/prouctovavaji. my na frontendu jsme mali pani, to jitrenka (byznys tym) ridi kokrhani.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    LITTLELI: diky za zpravodajstvi primo z kuchyne ;)) asi si teda este pockam na ty kreditky a pripadne se radsi este zeptam na info-lince na ty fondy, abych se potom nedivil.. btw ten termin releasu s podporou vypisu kredit-transakci nevis aspon zhruba?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no jak vypada :)

"platebni transakce" budes mit uvnitr prosedle.
    "sporeni a investovani" naopak v zavislosti na majetkovych uctech bude funkcni
    "financovani" to se zda byt take funkcni
    "bydleni" funkcni, neco prosedleho, ale u testovaciho uctu neni prirazen ucet stavebniho sporeni
    "pojisteni" - bohuzel nejdou zase backendy na testovacim prostredi takze chyba 21620

ten sporoziro ucet mit urcite nemusis, protoze to prave bylo udelane proto, aby se lidi mohli podivat aniz by meli ucet a zkusit si spravu pres web.

ty fondy, ja jsem linej to zjistovat, ale myslim ze je to jak rikas.
    historie kreditnich karet, to te zklamu - bohuzel to bude soucasti az
    dalsich releasu. budeme se snazit, je to celkem ostuda.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    nemate nekdo predstavu, jak presne vypada servis24 start od CS (pokud nema clovek sporoziro ucet u CS) a jestli jsou nejaky omezeni ve funkcnosti oproti klasickymu servis24? jde mi hlavne o nakup/prodej ISCS a ESPA fondu (uz ted v obyc s24 vidim moznost nakupovat jakykoliv ISCS/ESPA fond a platit z uctu mimo CS), prehled o stavebnim sporeni a jeste by mne zajimalo, jestli je nejaka moznost sledovat historii transakci na kreditnich kartach pres tenhle light-servis24.
    uvazuju, ze bych zrusil sporoziro ucet u CS, ale rad bych mel moznost dal sledovat to staveb.sporeni, obchodovat ISCS/ESPA fondy z uctu mimo CS a nechal si vystavit kreditni kartu (to jde i bez klasickyho uctu u CS) s tim, ze bych rad videl v s24-start historii transakci apod...
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    HARALD: jj, to vim, ze to je na financovani ohledne nemovitosti, ale existuji jiste postupy, kdy je mozno se tvarit jakoze to je na nakup nemovitosti, ale penize ti zustanou...mozna uz to je trosku nespolecenske, ale spis me zajima, jestli ma nekdo nejake tipy...
    HARALD
    HARALD --- ---
    WOJTISHEK: Nejsem si jist, že chápu na co se ptáš. Překlenovací úvěr ze stavebního spoření se používá jenom na financování nákupu, opravy nebo vybavení nemovitosti.
    Pokud máš peníze na stavebním spoření a potřebuješ je vybrat, pak je to možné kdykoliv, akorát přijdeš o státní příspěvek a to i zpětně.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Nevim, jestli jsem spravne, ale na co nejlepe ziskat preklenovaci uver u stavebka, kdyz potrebuju hotove prachy? ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: nojo. už jí asi vlastní jen soukromníci. to jsem se splet. myslel jsem, že fio vlastní někdo větší.

btw. příspěvek o makroekonomické nepravdě by one111 mohl vysvětlit. taky jsem to nepochopil.
    ADAM
    ADAM --- ---
    fio není vubec malá společnost. je to člen pražské burzy, tvůrce trhu. nedávno získali v akvizici rm systém (jehož přepážky nyní hodlají předělat na pobočky své záložny). fio patří také do solventní finanční skupiny, jen si teď nevzpomenu které.

samozřejmě se velikostí se spořitelnou rovnat nemůže, ALE:
    je to společnost evidentně v období boomu - nyní se jí velmi daří ve všech oblastech (aby taky ne - podívejte se na vývoj české burzy za tři roky...). v tomto období krachovat skutečně nejde ani kdyby chtěli..

na rozdíl od toho, veleké kolosy můžou být zatížené špatnými aktivy z minulosti. pár krachů velkých bank jsme tu už taky viděli...

pokud navíc retal říká, že vklady jsou povinně pojištěny, ničeho bych se v tomto případě skutečně nebál...
    ONE111
    ONE111 --- ---
    PSYSBEE: Makroekonomicky nemas pravdu.
    RETAL
    RETAL --- ---
    PSYSBEE: Od roku 2004 jsou v družstevních záložnách povinně pojištěny vklady do 700 000 korun. Kdo suší na účtu - ať už v kampeličce nebo v bance - větší sumu, je blázen.
    Fio je mi mnohem sympatičtější než lecjaká třeba stokrát větší banka, protože je to broker a nevydělává peníze na poplatcích, ale především na obchodu.
    RETAL
    RETAL --- ---
    PSYSBEE: Jistota? Nejistota? Co to je? U Fio bych se nejistoty nebál.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    PSYSBEE: jj, jsem asi anomalie...takze co bys doporucoval? (pocet inkasnich plateb cca 90)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam