• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RETAL
    RETAL --- ---
    Můžu být spokojen s vysvětlením a přesto řvát "zasraní zloději"? :-D
    DATEL
    DATEL --- ---
    ADAM: já bych řekl, že v podstatě jo, teda nevím jak odchozí, ale příchozí jo (2,- Kč zúčtování mezibankovní platby prostřednictvím clearingového centra ČNB + 5,- Kč za účetní položku - došlá platba).
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: takže platba z/do banky je naučtovana dvakrtá. jednou dvě koruny a podruhé 5 za účetní položku?
    DATEL
    DATEL --- ---
    PSYSBEE: díky za vysvětlení, ok :) ale stejně si myslím, že ty poplatky jsou zbytečně vysoké, že by mohly být nižší... si připadám, že jsem pokutovaný za to, že bance v podstatě půjčím své peníze, aby s nima mohla nakládat :(
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    hm, ona se ted rozebehna ta kampan GE Money.
    tak doufam, ze ji vsichni prebehlici sveri svoje osobni udaje,
    podpisove vzory a dalsi informace.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    PSYSBEE: jj dik, myslim ze uz mam vybrano :)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    DATEL: to je nejaka haluz nebo to znamena neco trochu jinyho nez obyc prichozi platbu - ja ucet u FIO mam a za prichozi platbu jsem nikdy nic neplatil. rid se podle ceniku...
    DATEL
    DATEL --- ---
    No tak teď nevím... Vlezl jsem do dema jejich internet bankingu a tam jsou v ukázkové platby a mimo jiné:

12.02.2007 5,00 pohyb z příkazu třetí osoby mimo Fio ZAMESTNAVATEL A.S.

A pak je tam položka "poplatek" a v něm je obsaženo 5,- Kč právě za tuhle příchozí platbu od zaměstnavatele:

05.02.2007 2,00 jednorázový pokyn mimo Fio Telefon
    10.02.2007 3,00 jednorázový pokyn v rámci Fio Platba SIPO
    12.02.2007 5,00 pohyb z příkazu třetí osoby mimo Fio ZAMESTNAVATEL A.S.

Tak nevím, ale ta by teoreticky taky neměla být zpoplatněna, ne?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DATEL: jo clearingove centrum, to jsou platby z jinych bank... nebudou to nahodou ale vsechny?
    DATEL
    DATEL --- ---
    LITTLELI: :D máš pravdu předsedo :)

Koukám ještě do ceníku FIO, chci si ujasnit - "platba přijatá prostřednictví clearingového centra ČNB" znamená klasickou příchozí platbu z jiné banky? A v podstatě co jsem koukal, tak jediný, co budu platit, je ročně 300,- za Visa Classic kartu a dle sazebníku ČSOB 5,- Kč za výběr z bankomatu?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DATEL: zaruka, zaruka je sluzba - za tu se plati :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    LITTLELI: a? :) je to nějaká záruka? ;)

HARALD: tak jsem to tu projel, ale že by se to tu řešilo nějak do hloubky mě teda nepřišlo, akorát pár příspěvků, kde se doporučuje na to kouknout, a že mají nízký poplatky, pár nevěřících Tomášů (je to záložna, se nedivím :) ), ale to je tak všechno.

No, zkusím ještě pohledat na webu, na nějakých finančních portálech nebo tak, jestli se o nich něco píše, ale musím říct, že mě to celkem zaujalo... Hlavní pro mě je nepřehnané poplatky a bezproblémový a bezpečný internet banking.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ve fio dela kamarad, a take tatinek meho kolegy z prace :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    HARALD: díky za info, provedu :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    DATEL: pročti si historii tohoto klubu, nedávno se to FIO rozebíralo hodně do hloubky.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ENTENTYKY: tak jsem na to koukal, ale nevím, družstevní záložna...? Když si vzpomenu, jak to s těmito institucemi často dopadá... Je teda fakt, že se u nich platí (u běžného účtu, na jiný jsem nekoukal) za velmi málo věcí, až je to podezřelé :) Máš s s nimi osobní zkušenost? Nebo i někdo další?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    mrkni na fio
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, existuje u nás vůbec nějaká banka s minimálním počtem nesmyslných poplatků? Samozřejmě u které je šance, že za pár let nezkrachuje a já pak už peníze neuvidím. Momentálně mám účet u ČS, v lednu jsem zrušil písemné výpisy a těšil se, že ušetřím pár kaček, ale stejně za leden díky pohybům na účtu mám celkový poplatek ještě vyšší... 6x 6,- za výběr z bankomatu, 7x 2,- platba z/do jiné banky - tj. přišla mi výplata, peníze za služební cesty, odeslal jsem trvaláky... No minimálně mě štvou ty poplatky za příchozí platby. A hlavně - 9x 5,- za účetní položky - co jsou proboah účetní položky? Beztak to jsou ještě jednou naúčtované trvaláky a jiné platby :(

Hm, teď jsem si všiml, že 10.1. mi odečetli dalších 7,50 za nějaký výpis...?! "výpisová řada A (V.1/2" To je zase co? :(
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no pocitej radsi az na podzim :( a furt se to meni. je to odvysle od bankovnich backendu, ktere to eviduji/prouctovavaji. my na frontendu jsme mali pani, to jitrenka (byznys tym) ridi kokrhani.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    LITTLELI: diky za zpravodajstvi primo z kuchyne ;)) asi si teda este pockam na ty kreditky a pripadne se radsi este zeptam na info-lince na ty fondy, abych se potom nedivil.. btw ten termin releasu s podporou vypisu kredit-transakci nevis aspon zhruba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam