• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OTAVA: já vím, že většinou to projde ještě ten samý den... překvapilo mě těch třicet minut v pátek odpoledne. čekala jsem spíš tak dvě hodiny.
    HARALD
    HARALD --- ---
    STEPNI_VLK, TRISSIE: Převody v rámci banky se snad už dnes dělají online standardně. Mezibankovní převod v rámci ČR musí být ze zákona do 2 pracovních dnů, obvykle to bývá do druhého dne, když příkaz podáte před uzávěrkou,kterou má většina bank mezi 18 a 19 hodinou.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    OTAVA: No právě.. jinak tak dva až tři dny minimálně.. ;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    TRISSIE: Jestli to je interni prevod, tak to nebude takovy problem :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    thumbs up pro ČSOB! Před půl hodinou manžel zadával elektronický příkaz k převodu a já už mám peníze na účtě... tak rychle jsem to fakt nečekala!
    HARALD
    HARALD --- ---
    VANJA: akorát že by to od tebe koupil nějaký konkrétní člověk. zkus to na nyxu tady: [ Izrael x Arabové, Palestina, Židé... ] , je to asi nejbližší klub, kde by mohl být někdo, kdo šekely využije.
    VANJA
    VANJA --- ---
    cau,
    potrebuju vymenit naky izraelsky šekely (280,-), na cesky Koruny. ve smenarnach mi dycky nabidnou nakej smesnej kurz. nemate nakej napad kde to vymenit v pohode, nebo neznate nekoho kdo by si to ode me vzal? dik.
    RETAL
    RETAL --- ---
    PSYSBEE: Tohle nemá s guerilla marketingem nic společného. A co ty víš, jak to bylo úspěšné? :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak tohle je už vážně hnus, to je na tom GE tak mizerně a před krachem, že se snižují k takovýmhle prasárnám?
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    PSYSBEE: nebo to, že dají veškeré své údaje o účtu, včetně platného podpisového vzoru do rukou cizím osobám, a to bez záruk atd. :-))
    RETAL
    RETAL --- ---
    Tak to hoďte jako interní sdělení i sem na Nyx, ne? :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    mamamija :)
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    LITTLELI: tak tohle jako interní sdělení koluje ve více bankách+další nevýhody těchto převodů :-)) ale prý už se našlo asi 170 statečných, kteří do toho převodu šli :-))
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    trebas to o tom podpisovem vzoru, nerikej, ze jsi necetl interni sdeleni .-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    PSYSBEE: cetl jsi pozorne interni sdeleni? :) jsou tam jeste lepsi pikosky.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Já se nakonec v pondělí upsal ve FIO, tak uvidíme.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no tvrdit, ze bankovnictvi castecnych rezerv muze byt bez regulace. to muze jenom chory mozek .-)
    RETAL
    RETAL --- ---
    I na volný trh se přece musí dohlížet. ;-) (mrkník, protože si vybavuju, že jsme diskusi na toto téma vedli nesčetněkrát :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETAL: debilové
    RETAL
    RETAL --- ---
    Komise se chystá zakročit proti bankovním poplatkům
    Překážky volné konkurenci ženou náklady bankovních služeb vzhůru, píše se v nové zprávě Evropské komise. Komise vyslala bankovnímu sektoru varování, že může brzy očekávat antimonopolní vyšetřování.
    ...
    Mimořádnou pozornost vyvolávají zejména:

* Vysoce koncentrované trhy v mnoha členských zemích
    * Velké rozdíly v poplatcích účtovaných obchodníkům napříč členskými zeměmi
    * Velké rozdíly v mezibankovních poplatcích mezi bankami v EU
    * Vysoké a trvalé výnosy
    * Pravidla a praktiky, které oslabují konkurenci v sektoru drobného bankovnictví
    * Odlišné technické standardy napříč EU.

Téma mezibankovních poplatků je ústředním bodem diskuse mezi Komisí a odvětvím. Ačkoliv firmy jako VISA nebo MasterCard argumentují tím, že je tento poplatek nezbytný pro účinné fungování jejich systémů, Komise je přesvědčená, že pro to neexistuje ekonomický důkaz a že „většina vydavatelů platebních karet by byla v zisku i s daleko nižší hladinou mezibankovních poplatků nebo dokonce bez jakýchkoliv mezibankovních poplatků“.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam