• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETAL: debilové
    RETAL
    RETAL --- ---
    Komise se chystá zakročit proti bankovním poplatkům
    Překážky volné konkurenci ženou náklady bankovních služeb vzhůru, píše se v nové zprávě Evropské komise. Komise vyslala bankovnímu sektoru varování, že může brzy očekávat antimonopolní vyšetřování.
    ...
    Mimořádnou pozornost vyvolávají zejména:

* Vysoce koncentrované trhy v mnoha členských zemích
    * Velké rozdíly v poplatcích účtovaných obchodníkům napříč členskými zeměmi
    * Velké rozdíly v mezibankovních poplatcích mezi bankami v EU
    * Vysoké a trvalé výnosy
    * Pravidla a praktiky, které oslabují konkurenci v sektoru drobného bankovnictví
    * Odlišné technické standardy napříč EU.

Téma mezibankovních poplatků je ústředním bodem diskuse mezi Komisí a odvětvím. Ačkoliv firmy jako VISA nebo MasterCard argumentují tím, že je tento poplatek nezbytný pro účinné fungování jejich systémů, Komise je přesvědčená, že pro to neexistuje ekonomický důkaz a že „většina vydavatelů platebních karet by byla v zisku i s daleko nižší hladinou mezibankovních poplatků nebo dokonce bez jakýchkoliv mezibankovních poplatků“.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PSYSBEE: Myslim, ze z Buthrakaurova prispevku plyne, ze fio taky spolupracuje s produktama dcerinek - jina vec je ze tolik dcerinek jako CS nema. Co tim chci rici je, ze koukani na dcerinky ti je k necemu pouze v pripade, ze tam mas penize - a to neni problematika internet bankingu, jako spise uvahy, jestli kdyz mam nekde ucet, tak tam chci taky investovat nebo sporit, abych to mel pri jednom, nebo jestli radeji pujdu po kvalite a moje penize skonci v ruznych ustavech.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: ty hlasice jsou nejen o zustatku na uctu (Zůstatek, po každém pohybu, Nezvalidovaný pokyn, Přečerpání, Podčerpání, Blížící se obnovu TV). s tema TV - takze v s24 se teoreticky da udelat behem minuty operace typu: zalozit TV + okamzite vlozit penize na ten TV? ne, ze by mne to teda diky urokovejm sazbam CS doopravdy zajimalo :))
    zbytek mas v podstate pravdu - pro mne je docela dulezita ta historie..

platby do zahranici - nejsem si jistej, ale to by stejne v jakykoliv nasi bance pouzival jenom masochista (paypay)..
    dcerinky - fio-broker je jina aplikace, ale pokud vim, tak finance jsou propojeny s fio-uctem. dalsi zminovany produkty samozrejme fio nevede, proc taky - neni to jejich business..
    DATEL
    DATEL --- ---
    BUTHRAKAUR: no ano, vždyť o tom mluvím, já myslel, že přímé bankovnictví jsou transakce prováděné přes net. Když tak nad tím teď přemýšlím, tak trvaláky zadané přes net se do toho přímého bankovnictví, které by mělo být taky bez poplatků, nepočítá?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: no, mel jsem na mysli treba uzivatelsky definovany hlasice o ruznejch zmenach na uctech (sms, emailem), neomezena historie transakci s exportem do cvs, gpc (s24 uz ted ma cvs taky, ale historii omezenou na 3? mesice), ruzny prehledy o zmenach na uctech, moznost okamzityho vytvareni terminovanejch vkladu a okamzitejch prevodu v ramci FIO, oddeleni prace na read-only (pres browser) + potvrzovani jednotlivejch transakci elektro-podpisem... s24 se neustale zlepsuje, takze se asi casem vyhody fio (asi az na historii pocitam) smazou, jestli fio nepodnikne nejakej upgrade.

DATEL: podivej se schvalne este na poplatky za transakce, vedeni uctu neni vsechno .)
    DATEL
    DATEL --- ---
    PSYSBEE: ebanka jedna z nejdražích? Je teda možný, že jsem to špatně pochopil, když jsem koukal do toho ceníku, ale při příjmových transakcích vyšších jak 15.000,- / měs.:

"Při splnění výše uvedených podmínek platíte nulové poplatky za vedení účtu a přímé bankovnictví. "

Akorát teda nevím, co všechno v tom "přímém bankovnictví" je.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DATEL: ani nahodou - prichozi/odchozi (TP, SI) platba z uctu v CS je za 5,-, pokud je to z/na uctu (ucet) v jine bance, paxe pripocitavaj 2,- za clering..
    Souhrne receno - 5,- ká je to v ramci CS, do nebo z jinych bank 7,-
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    DATEL: mi prijde, ze ebanka vs fio jsou tak trochu 2 protichudny "smery".. kdyz jsem kdysi uvazoval o prechodu z CS k eBance, tak mi poplatky u nich vychazely o tridu vyssi. zase ale ty funkce sou nekde jinde samozrejme... FIO vede poplatkama, inet banking ma sice trochu retro, ale funkcne o tridu nad servis24 mi prijde. zabezpeceni bych se nebal, pokud se umis postarat o svuj privatni klic..
    muzes taky zkusit par tejdnu fio (za to nic nedas, resp 1kc ;)) a pak se rozhodnout..
    DATEL
    DATEL --- ---
    MINOS: Jo, co se týče internetového bankovnictví, tak tam eBanka vede.

Akorát že po té akvizisi s "Rajfajzn" čtu hodně negativních ohlasů, že to půjde do kytek, že už to nebude ta původní eBanka atd., může někdo ze znalých k tomu něco napsat? Jsou to jen "volání do větru" nebo na tom něco je?
    MINOS
    MINOS --- ---
    DATEL: Pokud jde o bezpečnost pak musím říct že eBanka se o ni dost stará. S FIO nemám zkušenost.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Nemůžu se nějak rozhodnout, Fio nebo Ebanka?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Co všechno patří do přímého bankovnictví? Koukám na ceník Ebanky a tam v jejich programu je přímé bankovnictví zdarma (při 15000,- a víc), v ceníku pak mají ceny za bezhotovostní operace, ale ty by měly platit jen při nesplnění podmínky s tou výší vkladů. Ale co teda do toho přímého bankovnictví patří?
    RETAL
    RETAL --- ---
    Můžu být spokojen s vysvětlením a přesto řvát "zasraní zloději"? :-D
    DATEL
    DATEL --- ---
    ADAM: já bych řekl, že v podstatě jo, teda nevím jak odchozí, ale příchozí jo (2,- Kč zúčtování mezibankovní platby prostřednictvím clearingového centra ČNB + 5,- Kč za účetní položku - došlá platba).
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: takže platba z/do banky je naučtovana dvakrtá. jednou dvě koruny a podruhé 5 za účetní položku?
    DATEL
    DATEL --- ---
    PSYSBEE: díky za vysvětlení, ok :) ale stejně si myslím, že ty poplatky jsou zbytečně vysoké, že by mohly být nižší... si připadám, že jsem pokutovaný za to, že bance v podstatě půjčím své peníze, aby s nima mohla nakládat :(
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    hm, ona se ted rozebehna ta kampan GE Money.
    tak doufam, ze ji vsichni prebehlici sveri svoje osobni udaje,
    podpisove vzory a dalsi informace.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    PSYSBEE: jj dik, myslim ze uz mam vybrano :)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    DATEL: to je nejaka haluz nebo to znamena neco trochu jinyho nez obyc prichozi platbu - ja ucet u FIO mam a za prichozi platbu jsem nikdy nic neplatil. rid se podle ceniku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam