• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jak je to v českého e bankovnictví s komunikací s klientem.

já na svém novozélandském účtě mám v rozhraní na netu odkaz na komunikaci s bankou a můžu se ptát na cokoliv a oni mi "zabezpečeně" odpovídaj.

když mám trabl s čsob, tak musim poslat mail, do kterého samozřejmě nechci psát všechny ty kraviny o mé osobě. chjo.

navíc mne fascinuje, že v položce "detailní informace o účtu" nenajdu ani pobočku, u které účet mám.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    u účtu G2 se potvrzení o studiu předkládá 2x, při založení, pokud je vám více jak 20 let potom, pokud studujete déle než do 26-ti let věku, aby vám mohl být účet G2 zachován. jinak je to nutné pouze pokud žádáte o jakýkoliv úvěrový produkt, např. kreditní kartu, povolený debet nebo studentský úvěr .
    zrušit účet po 14 dnech debetu je nesmysl, to bych se asi hodně hlasitě bránila na příslušné pobočce.

pokud student nepředloží potvrzení, že studuje denním studiem i po dosažení 26-ti let, tak se mu účet G2 převede na standartní balíček, většinou na Perfekt konto /59,- Kč/ měsíčně. O změně je opět písemně informován. Tadyje dobré si to hlídat, protože změna poplatků může tady způsobit nepovolený debet. Navíc vám vypoví karty, které k původnímu studentskému účtu patřily.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SKAFF: Většinou banky chtějí povtrzení napodzim. Poslední dobou přecházejí na systém do 26 let a pak převádějí účet na běžnej bez výhod...
    MISERY
    MISERY --- ---
    NYX:
    ENTENTYKY: aha, i to je mozny, ja jsem si ho zmenila sama :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MISERY: kdyz ho nedoda, prevedou ho po case automaticky na nejblizsi vhodnej (KB)
    NYX
    NYX --- ---
    MISERY: ja mel za to, ze je prevadi na ty nestudentske...
    MISERY
    MISERY --- ---
    Co vim, tak studentsky ucty snad rusej, kdyz jim clovek neda potvrzeni o studiu....logicky...ale i to davaj vedet dopredu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no hlavně vzhledem k tomu, jak zoufale si každá banka snaží udržet klienty, tak jen tak zrušit účet, zvlášť když vidí peníze přicházet...

a zvlášť když si člověk vezme, jakej opruz a papírování s tím je, když ho chce zrušit sám a dobrovolně :-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    To je fakt divny, ja mam ucet u KB a mela jsem minus asi 40 korun za poplatky asi 15 dni, nez mi prisla vyplata....a jako vubec zadnej problem....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SKAFF: to mi připadá spíš na chybu v systému než na systémové opatření... no dej pak vědět, jak to celé dopadlo.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    SKAFF: a v případě rušení účtu z důvodu nepovoleného debetu se nejprve vypoví a zruší platební karta, služby přímého bankovnictví, případný povolený debet, pokud byl nastaven. uzavření účtu samotného se provádí až jako závěrečná činnost. o každém kroku je klient písemně informován , např. výpověď PK je zasílána s doručenkou, aby byla kontrola, že klient opravdu výpověď převzal.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    SKAFF: a bylo to překročení povoleného debetu, nebo ses dostal do mínusu jen poplatkama?
    Každopádně se účet neruší hned, nejprve se klient několikrát vyzývá písemně, pokoušejí se mu dovolat i z oddělení vymáhání pohledávek. po uplynutí 60 dnů nepovoleného debetu se klientovi zasílá info o tom, že mu účet bude zrušen. po uzavření účtu se opět písemně zasílá stav účtu při uzavření a vyrozumění , že i přes zrušení účtu ze strany banky stále trvá povinnost pohledávku vyrovnat.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    SKAFF: urcite to budes mit v podminkach smlouvy, kdy se rusi ucet a vsechno ostatni ..

ale taky by me zajimalo, co to je za banku ;)
    RETAL
    RETAL --- ---
    SKAFF: Změnit banku co nejrychleji. U které jsi byl?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jeste aby banka mluvila jinak...

GE Money: Češi se zadlužují zdravě

Ke konci dubna 2007 měli domácnosti od bank rozpujčováno 535 miliard Kč, což představuje 32% meziroční nárůst. Toto tempo by mělo vydržet po celý rok 2007 a na konci roku se tak pravděpodobně dostaneme na úroveň 600 až 650 miliard korun celkového dluhu u bank, tvrdí Monika Kubovcová z GE Money Bank. I přes vysoké tempo zadlužování domácností není podle ní důvod k obavám. http://www.finexpert.cz/Bleskovky/GE-Money-Cesi-se-zadluzuji-zdrave/sr-1-sc-3-a-19525/default.aspx
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hele jak ma tady KB to stavebni sporeni (http://www.kb.cz/cs/seg/seg1/products/construction_savings.shtml) ten preklenovaci uver znamena, ze ty penize muzu dostat driv a pak to teprve jako nasporit?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    a uspech banky muze zaviset casto spis na neprimych vlivech jako je dobra reklamni kampan ci dobre umistnene pobocky pripadne aktualni problemy jinych bank.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    PETATA: co se produktu tyce, rada produktu ma efekt v daleke budoucnosti. treba studentska konta jsou casto jen - zacni s nami zdarma a plat nam po zbytek zivota.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam