• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ONE111
    ONE111 --- ---
    CEZAM: Zkus si nechat proplatit sek v Citi, to zazijes peklo. Ale na obranu bank, seky jsou velmi zneuzitelny, zvlast u nas, kde je nikdo nepouziva a proto proste banky razi praxi, ze je budou proplacet az po dukladnem overeni, to ze to ebanka dela rychle znamena jen to, ze na sebe bere riziko falesneho seku.
    YNZA
    YNZA --- ---
    trva to dyl=musi to vic stat :)
    CEZAM
    CEZAM --- ---
    a to navic v ty CS to proplaceni na ucet trvalo dele nez dva mesice, zatimco v eb je to vzdy v pohode 14 dni, max. tri tydny. Matne si vzpominam, ze me taky celkem prekvapila castka kterou si za vyrizeni strhli, bylo to o dost vic nez v EB, bohuzel uz je to delsi dobu tak nevim presne...
    CEZAM
    CEZAM --- ---
    TOMASH: pravda. chodi mi mesicne nekolik (pres 10) seku z USA. Mam ucet v ebance a v CS. Vetsinou nosim seky na proplaceni do ebanky, vse v pohode, vzdy rychle vyrizeno. Jednou jsem se rozhodl zkusit CS - to jste nevideli tu legraci, koukali tam na to jako tele na novy vrata, nakonec si museli zavolat nejakeho reditele pobocky ktery jim rekl co s tim, a i tak jsem tam stravil asi hodinu. Podotykam ze neslo o nejakou malou pobocku, ale o hlavni pobocku CS v krajskem meste. Legrace :-)

No ale je mi jasne, ze tohle skoro nikdo nepotrebuje... pisu to spis pro pobaveni.
    MUXX
    MUXX --- ---
    tak ja to nechapu. u cs jsem platil na studentskym cca 30 korun mesicne na poplatcich. u csob nic
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no pockej az ji RB dokurvi, to sem zvedavej jak se budes smat pak.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    LITTLELI: uz mam ebanku, uz nechodim :))
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    TOMASH: ty chodis na pobocky? hergot, ja ziju v jiny realite :) v ty svetlejsi.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    GRUNGE: cs bych nedoporucoval, sice maj nize zmineny vyhody (bankomaty vsude, isic), ale pri jednani jsou na facku, vsechno jim trva, jako klient je nezajimas, resit jakykoliv problem je zdlouhavy, musis chodit na pobocky... des. mel jsem ten ucet asi 4 roky, pak jsem prestoupil k ebance a naprosta spokojenost..maj taky studentsky ucet a ruzny vyhody z toho plynouci
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Neznam horsi "banku" nez je Postovni sporitelna - nizke poplatky mozna, ale sluzby otres.. brrr... :-/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GRUNGE: Používám Poštovní spořitelnu (byť ne jako student) a přijde mi v pohodě - ať už co se týče poplatků nebo co do služeb (o velké síti bankomatů díky propojenosti s ČSOB ani nemluvě).
    Více zde.
    CEZAM
    CEZAM --- ---
    zacnou se ti uctovat vysoke uroky z dluzne castky za nepovoleny minus. kolik to dela u CS netusim, ale bude to taky dost.
    LIBENAK
    LIBENAK --- ---
    jeden pro me fatal a zrejme i lama dotaz: co se stane pokud prekrocim datum splatnosti kontokorentu? Jsem student+ u CS. Zatim jen ciste teoreticky, ale splatnost se blizi :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    premyslim jestli leaknout nejaky info o dalsi verzi S24. mozna bych neco malo mohl z toho zajimaveho:

- predschvalene uvery: pujcky, kontokorenty, karty (proste se 2x klikne a je to hotovy)
    - karetni transakce

tusim, ze ty transakce na ty tu nekteri cekali jak na spaseni :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    :o) to uz se vyplati si vyber naplanovat dojit na pobocku ne?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Krátký postřeh ohledně bankomatů z Ruska. Umožňují běžně výběr i vklad, výběry obvykle možné v rublech nebo v eurech. Na výběry mají ale bankomaty nastaveny poměrně nízké limity - 10 000 Rublů (cca 8200 Kč) a 200 Euro. Pokud potřebujete vyšší částky, je nutno vybírat na vícekrát. Viděl jsem výběr 10 000 Euro a trvalo to půl hodiny.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ROMANET: to je zvláštní, já platím u ČSOB taky +/- 70 Kč měsíčně, jenže mám dvě příchozí a pravidelně kolem 10 odchozích plateb...
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    MUXX: cs mi prave pripada ze studentskej ucet je jeden z jejich nelepsich produktu...
    vyhody: bankomaty fakt hojne rozmisteny, jednou za rok ti zaplatej ISIC kartu (200) ktery pokryjou veskery naklady, vypisy jsou zadarmo, plati se jen postovny a mas v tom i E-banking zadarmo.
    nevyhody: o moc jich nevim, akorat upolne tupi lidi za prepazkou...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    u csob porad nechapu, proc platim +/-70kc mesicne.

prijdou mi dve platby, odejdou dve. fakt nechapu, melo to byt 39, to platim 31 korun za ctyri inet platby?
    MUXX
    MUXX --- ---
    GRUNGE: csob spokojenost. cs me strasne omrdavali na poplatcich tak jsem tam skoncil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam