• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PSYSBEE: Teď se nebudu zastávat spořícího konta ING, ale vysoce úročených vkladů obecně. Pokud si "udělám" "smíšený fond" sám, (což udělám raději) tak tyto vklady mohou být alternativou k fondům peněžního trhu, tedy jejich místo může být nejen v portfoliu konzervativnoho investora. Ovšem také to závisí na investičním horizontu, pokud se pohybujeme do jednoho roku, pak význam podobných aktiv roste (a to už i díky transakčním nákladům).
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Ctěné dámy a vážení pánové,

dovolte mi, abych Vás pozval do nově otevřeného klubu finančního a obchodního humoru:

[ Financial Humor & Business Jokes ]
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZBYNEK: jak to tam je s tím, že při založení chtějí čísla 3 účtů - na jiné účty potom peníze posílat nejde??
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Zkušenosti zatím výborné. Záleží akorát co od toho očekáváš... Pořád musíš mít i jiné konto, ale 2% je nádherný úrok a peníze takřka (2 dny na převod na jiný účet) ihned k dispozici.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PSYSBEE: Jestli ono to "náhodou" nebude tím, že to ani tak moc není o instituci, jako spíše o konkrétních lidech, se kterými jednáš. ;) Je mi jasné, že takovéhle špatné (a samozřejmě na druhou stranu i ty dobré) zkušenosti nasekáš úplně všude - stačí jen trefit na vola..
    ADAM
    ADAM --- ---
    a kurec. to jsem si nevšim :-)
    nevim, proč ho inzerujou někde uplně navrchu...
    GLUON
    GLUON --- ---
    ADAM: ten clanek je rok starej :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: csob je hnus i pres to, ze vedoucí místní pobočky je moje velmi dobrá známa a sousedka v jednom, takže tam mám protekci.
    ADAM
    ADAM --- ---
    nějaké zkušenosti s ing spořícím kontem?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ty nazory jsou hrozne subjektivní.
    ja osobne mam
    čsob, čs, žb a paypay. dál zkušenhosti s KB.
    konzervativní nejsem myslím naprosto totalne vubec v žádným ohledu :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAM: Tenhle příspěvek z diskuse mne svou informační hodnotou zaujal asi nejvíce..

Datum: 1. 9. 2006 11:09 Nový
    Vložil: uživatel si přál zůstat v anonymitě
    Titulek: ČS kontra ŽB (celé vlákno)
    Nepochopím, jak na bankovnipoplatky.com mohla zvítězit Česká spořitelna. Ale svědčí to o dobré práci prodavačů ČS, kdy oškubaný konzervativní klient se musí cítit výtečně a ještě za to oškubání poděkovat.
    Taky jsem měl u nich účet a byl to děs a běs. A je stále. Bohužel, i přes zrušení účtu k nim musím občas zavítat, a manželka v práci přijde do styku s netovým bankovnictvím ČS, KB, Obchodky a ještě asi dvou dalších a přiznává, že v hrůze vede opět ČS, Komerčku a obchodku si nemůže vynachválit, když něco pokaňhají nebo hledají, nebo jim něco nefunguje, mohou se prý přetrhnout. U ČS sice základní poplatek za vedení účtu tolik nekřičel, ale položka k položce a byl jsem na dvou stovkách. Samozřejmě bez karty, výběrů na pokladně nebo příkazy přes přepážku - tohle jsem již dávno přendal na net a bankomaty.
    Já mám nyní účet u ŽB - balíček za 169,--. Je úplně jedno, jestli tam mám 5 nebo 500 transakcí. Furt za 169,--. Mezinárodní platební (žádná úvěrová) karta v ceně vč. prý s jedním z najkvalitnějších cestovních pojištění. Druhá karta za polovic. Poslední změna (kosmetická) v květnu 2006. Ve zdražování vždy mezi posledními. U spořitelny jsem zažil dokonce změnu sazebníku 1. v měsíci a pak ještě 5. nebo 9. téhož měsíce. Tomu říkám promyšlené jednání ČS ...
    Ve spořitelně mne stále něco vnucovali, výtvarně architektonické řešení poboček spořitelny mi připadá jak výprodejové akce v supermarketu. V ŽB to vypadá aspoň jak v bance, na doatz vždy jednozančná, přesná odpověď, u spořky několik naprosto rozdílných odpovědí.
    Problémem ŽB pro řadu klientů je omezený počet poboček a bankomatů. Vzhledem k tomu, že pobočku mám 200 metrů od práce, tak pro mne to problém není, ale asi pro nějakého vesničana z 50 km dojezdové vzdálenosti by to problém byl. I když jsem do pobočky musel zavítat jen 1x při otevření účtu, dokonce i platební neaktivní kartu dostávám poštou - ve spořce jsem musel osobně. Za výběr z cizího bankomatu je poplatek, ale snažím se realizovat nákupy přes kartu. Tam, kde ji neberou, mají smůlu, kšeft udělám jinde.
    Tak by se dalo pokračovat. Nejde o hanění spořky a PR ŽB, jsou to jen letité zkušenosti z více finančních ústavů... Sorry, komu jsem se netrefil do noty.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PSYSBEE: Informace o nekrytých šecích musí banky automaticky posílat na policii, takže ještě může následovat zcela nebankovní pokračování.
    MISERY
    MISERY --- ---
    ONE111: aha, takze kdyz budu mit nakej falesnej sek a budu ho chtit proplatit, tak do ebanky s nim ok? :-)))
    ONE111
    ONE111 --- ---
    CEZAM: Zkus si nechat proplatit sek v Citi, to zazijes peklo. Ale na obranu bank, seky jsou velmi zneuzitelny, zvlast u nas, kde je nikdo nepouziva a proto proste banky razi praxi, ze je budou proplacet az po dukladnem overeni, to ze to ebanka dela rychle znamena jen to, ze na sebe bere riziko falesneho seku.
    YNZA
    YNZA --- ---
    trva to dyl=musi to vic stat :)
    CEZAM
    CEZAM --- ---
    a to navic v ty CS to proplaceni na ucet trvalo dele nez dva mesice, zatimco v eb je to vzdy v pohode 14 dni, max. tri tydny. Matne si vzpominam, ze me taky celkem prekvapila castka kterou si za vyrizeni strhli, bylo to o dost vic nez v EB, bohuzel uz je to delsi dobu tak nevim presne...
    CEZAM
    CEZAM --- ---
    TOMASH: pravda. chodi mi mesicne nekolik (pres 10) seku z USA. Mam ucet v ebance a v CS. Vetsinou nosim seky na proplaceni do ebanky, vse v pohode, vzdy rychle vyrizeno. Jednou jsem se rozhodl zkusit CS - to jste nevideli tu legraci, koukali tam na to jako tele na novy vrata, nakonec si museli zavolat nejakeho reditele pobocky ktery jim rekl co s tim, a i tak jsem tam stravil asi hodinu. Podotykam ze neslo o nejakou malou pobocku, ale o hlavni pobocku CS v krajskem meste. Legrace :-)

No ale je mi jasne, ze tohle skoro nikdo nepotrebuje... pisu to spis pro pobaveni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam