• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    pokud vim, tak vynosy fondu se už vždy uvádějí očištěné o poplatky.

v každém případě psybee sem prosím fondy netahej, s ingkontem nemají vůbec nic společného.
    když už bychom se o tom měli bavit, tak srovnatelné fondy ING vychází většinou mnohem lépe, co se výnosu týče než ČS, že.. :-)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PSYSBEE: To jsem předpokládal taky, a proto je tam slovíčko "nejen" :-) - ale hlavně myslím, že to Adama zajímalo z toho druhého důvodu (relativně krátký investiční horizont).
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: CitiBank
    ADAM
    ADAM --- ---
    prosím, pomůžete mi se seznamem, u kterých všech bank je příchozí poplatek 0?

napadá mě:
    poštovní spořitelna
    ebanka - při určité hranici příjmů na účtě
    fio, záložna
    paypay - do 10ti přích. plateb/měsíc.
    ingkonto, o kterém jsme se ted bavili. platby tam jsou taky zdarma...

ještě něco dalšího?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PSYSBEE: Obhospodařovací poplatek je možná zahrnut v ceně, ale určitě není v ročním výnosu, o kterém jsi psal!

A za druhé (jestli se dobře pamatuju) zisky z podílových fondů jsou osvobozeny od daně až po půl roce od investice; s tím by se také mělo počítat.

Prostě není možné srovnávat jakýkoliv smíšený fond se spořícím účtem.
    ADAM
    ADAM --- ---
    díky moc, zřejmě brzy založím.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Teď jsem to měnil (poštou) a nic si nestrhli. Víc se ptej u nich...
    Zádrhel jsem zatím nezaznamenal žádnej.
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: investice si obhospodařuju sám. díky za radu, ale fondy nechám konzervativnějším. moje averze k riziku je velmi nízká, čili volné finance mám investovány v mnohem rizikovějších věcech. je to jednodušší. prostě potřebuji další běžný účet, u kterého by snad omezení na pouhé tři odchozí účty nemělo vadit. ale válelo by se tam průmerně dost peněz, takže úročení není k zahození...

ZBYNEK: poslední, ale důležitá otázka - a jak často lze tyto tři účty změnit? řekněme jedenkrát do roka - to by šlo. pokud to nejde vůbec, tak to by bylo mnohem horší...
    je tam ještě nějaký podobný zádrhel, který se v reklamě nedočtu?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Přesně, tři účty, na které můžeš posílat peníze (+ pokud máš ing fondy, tak můžeš posílat prachy na ně).

PSYSBEE: A jaký je u toho smíšeného fondu "obhospodařovací poplatek"?
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PSYSBEE: Teď se nebudu zastávat spořícího konta ING, ale vysoce úročených vkladů obecně. Pokud si "udělám" "smíšený fond" sám, (což udělám raději) tak tyto vklady mohou být alternativou k fondům peněžního trhu, tedy jejich místo může být nejen v portfoliu konzervativnoho investora. Ovšem také to závisí na investičním horizontu, pokud se pohybujeme do jednoho roku, pak význam podobných aktiv roste (a to už i díky transakčním nákladům).
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Ctěné dámy a vážení pánové,

dovolte mi, abych Vás pozval do nově otevřeného klubu finančního a obchodního humoru:

[ Financial Humor & Business Jokes ]
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZBYNEK: jak to tam je s tím, že při založení chtějí čísla 3 účtů - na jiné účty potom peníze posílat nejde??
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Zkušenosti zatím výborné. Záleží akorát co od toho očekáváš... Pořád musíš mít i jiné konto, ale 2% je nádherný úrok a peníze takřka (2 dny na převod na jiný účet) ihned k dispozici.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PSYSBEE: Jestli ono to "náhodou" nebude tím, že to ani tak moc není o instituci, jako spíše o konkrétních lidech, se kterými jednáš. ;) Je mi jasné, že takovéhle špatné (a samozřejmě na druhou stranu i ty dobré) zkušenosti nasekáš úplně všude - stačí jen trefit na vola..
    ADAM
    ADAM --- ---
    a kurec. to jsem si nevšim :-)
    nevim, proč ho inzerujou někde uplně navrchu...
    GLUON
    GLUON --- ---
    ADAM: ten clanek je rok starej :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: csob je hnus i pres to, ze vedoucí místní pobočky je moje velmi dobrá známa a sousedka v jednom, takže tam mám protekci.
    ADAM
    ADAM --- ---
    nějaké zkušenosti s ing spořícím kontem?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ty nazory jsou hrozne subjektivní.
    ja osobne mam
    čsob, čs, žb a paypay. dál zkušenhosti s KB.
    konzervativní nejsem myslím naprosto totalne vubec v žádným ohledu :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAM: Tenhle příspěvek z diskuse mne svou informační hodnotou zaujal asi nejvíce..

Datum: 1. 9. 2006 11:09 Nový
    Vložil: uživatel si přál zůstat v anonymitě
    Titulek: ČS kontra ŽB (celé vlákno)
    Nepochopím, jak na bankovnipoplatky.com mohla zvítězit Česká spořitelna. Ale svědčí to o dobré práci prodavačů ČS, kdy oškubaný konzervativní klient se musí cítit výtečně a ještě za to oškubání poděkovat.
    Taky jsem měl u nich účet a byl to děs a běs. A je stále. Bohužel, i přes zrušení účtu k nim musím občas zavítat, a manželka v práci přijde do styku s netovým bankovnictvím ČS, KB, Obchodky a ještě asi dvou dalších a přiznává, že v hrůze vede opět ČS, Komerčku a obchodku si nemůže vynachválit, když něco pokaňhají nebo hledají, nebo jim něco nefunguje, mohou se prý přetrhnout. U ČS sice základní poplatek za vedení účtu tolik nekřičel, ale položka k položce a byl jsem na dvou stovkách. Samozřejmě bez karty, výběrů na pokladně nebo příkazy přes přepážku - tohle jsem již dávno přendal na net a bankomaty.
    Já mám nyní účet u ŽB - balíček za 169,--. Je úplně jedno, jestli tam mám 5 nebo 500 transakcí. Furt za 169,--. Mezinárodní platební (žádná úvěrová) karta v ceně vč. prý s jedním z najkvalitnějších cestovních pojištění. Druhá karta za polovic. Poslední změna (kosmetická) v květnu 2006. Ve zdražování vždy mezi posledními. U spořitelny jsem zažil dokonce změnu sazebníku 1. v měsíci a pak ještě 5. nebo 9. téhož měsíce. Tomu říkám promyšlené jednání ČS ...
    Ve spořitelně mne stále něco vnucovali, výtvarně architektonické řešení poboček spořitelny mi připadá jak výprodejové akce v supermarketu. V ŽB to vypadá aspoň jak v bance, na doatz vždy jednozančná, přesná odpověď, u spořky několik naprosto rozdílných odpovědí.
    Problémem ŽB pro řadu klientů je omezený počet poboček a bankomatů. Vzhledem k tomu, že pobočku mám 200 metrů od práce, tak pro mne to problém není, ale asi pro nějakého vesničana z 50 km dojezdové vzdálenosti by to problém byl. I když jsem do pobočky musel zavítat jen 1x při otevření účtu, dokonce i platební neaktivní kartu dostávám poštou - ve spořce jsem musel osobně. Za výběr z cizího bankomatu je poplatek, ale snažím se realizovat nákupy přes kartu. Tam, kde ji neberou, mají smůlu, kšeft udělám jinde.
    Tak by se dalo pokračovat. Nejde o hanění spořky a PR ŽB, jsou to jen letité zkušenosti z více finančních ústavů... Sorry, komu jsem se netrefil do noty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam