• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PSYSBEE: Ty jsi na PS extra vysazený, viď? :) A jak máma ty prachy posílá? Přes elektronické bankovnictví to asi nebude, že? Nebo se pletu? Já totiž tak dlouhé lhůty nezaznamenal (také) ani omylem.. ;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Co říkáte na červené konto?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    zdravim, nechci tu trhat diskusi o poplatcich,ale mohl by mi nekdo prosim napsat operativni a strednedoba kriteria úrokového a úvěrového trasmisního mechanismu?:) Mam dva různé zdroje - každej se trochu liší, potřeboval bych mít jasno (příprava na státnice). Odpověď prosím do pošty. Diky
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak koukám, že ing konto je úročené už 2,25% a u CitiBank nabízejí 2,5% - přemýšlím že si u nich zařídím běžný účet a odejdu od konkurence...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    zacatek OT

HARALD: a ja vim, jen jsem si vzpomnel na http://www.sarbatru.net/2007/08/30/schuze.html

konec OT
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROMANET: chtěl jsem tím říct, že v Česku jsou vyšší poplatky, než je obvyklé :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    HARALD: ale ve srovnani s ostatnimi vyspelymi zememi jsou ceske poplatky vice nez stadardni. :]
    HARALD
    HARALD --- ---
    AAHHWISEGUY: rozhodně tu jsou velmi vysoké poplatky. podíl zisku bank z poplatků a zisku z úroků je v ČR nestandardně vysoký.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    HARALD: ja se snazim prihlasovat na internetbanking pres ftp...

no uprimne, je mozny, ze to bude tim, ze penize tam dorazili v eurech a tak je to asi zaskocilo a placli tam nejakej poplatek. nebo to 1 procento pocitali z castky, kterou jsem ze zelandu posilal. prece jen konverze nzd-eur a eur-czk mohla neco spolknout (a taky ze jo).
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    zda se mi to anebo jsou nase banky nejdrazsi?
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROMANET: jestli ti nenaúčtovili http poplatek.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    za prevod ze zelandu jsem zelandske bance dal 350 kc (pakistanska urednice se mi hezky venovala a vsechno se mnou poresila). blba CSOB si vzala 760kc za to, ze penize pripsala na muj ucet. a to dokonce vice nez avizovane jedno procento. asi jsem prehledl poplatek za platby dosle z jizni polokoule.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    PSYSBEE: odjizdim pristi tyden, to uz nestihnu, stejne mi ale pristi rok konci platnost, takze si pak zaridim novou.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    diky moc. poprve vyrazim na cesty, tak se snazim ziskat co nejvic informaci nez odjedu...
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    AAHHWISEGUY: tak zrovna ty bankomaty budou v pohode urcite
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    TOMASH: diky, zavolam. me jde hlavne o ty bankomaty....
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    PSYSBEE: v tomhle problem taky nebyl, zkousel jsem to vicekrat v ruznych zemich se stejnym vysledkem.
    ale o to nejde, at si radsi AAHHWISEGUY zavola na infolinku a ujisti se o tom.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    AAHHWISEGUY: teoreticky muzes. ja s ni v cizine byl a ejhle - platit neslo, jen vybirat z bankomatu. na helplince mi pozdeji rekli, ze to samozrejme jde.
    a ted uz nastesti jsem u nejaky normalni banky.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    blby dotaz, ale preci se zeptam: mam kartu student+ (visa electron), muzu s ni platit a vybirat si z bankomatu v zahranici (EU)?
    MUXX
    MUXX --- ---
    PSYSBEE: nic jsem si nevybral a chtelo to po me 29korun mesicne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam