• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    MARSHUS: stavebko je minimalne na 6 let (sporici umysl) a kdyz ho ted uzavres, tak po dobu zivota budou statni dotace podle dnesniho modelu. jestli se muzes zbavit 100 000 na 6 let a pak tam este neco pridat (chce si to dobre rozmyslet co, je uplne jedno kdy) tak se to myslim vyplati, protoze tam je riziko nulovy.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MARSHUS: Přečti si různé články a zkus si odpověď najít sám.
    Pokud si nebudeš umět odpovědět, tak do fondů neinvestuj (a dej prachy na ING konto). A dle mého názoru zajištěné fondy v konkurenci ING konta nemají moc velký smysl.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    PSYSBEE: díky, mrknu.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Prosim nebrat jako reklamu, ale jako link, kde je velmi srozumitelne vysvetlene zaklady investovani do fondu ::
    http://www.iscs.cz/web/fondy/

MARSHUS: kdyby ses chtel na neco konkretniho zeptat, klidne posta.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no a teď ty fondy:
    1) kolik řádově můžou dát?
    2) riziko - některý garantujou minimálně 1,5 % výnos, s tím že když se zadaří tak bude víc
    3) riziko - existují nějaký doporučitelný fondy a naopak místa do kterejch peníze ani náhodou nedat?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MARSHUS: ING konto je bez poplatků, bez rizika a prachy můžeš kdykoliv vybrat.
    Pokud chceš jít do drobného rizika, tak fondy by ti měly dát lepší výnos. Prachy se taky dají vybrat, ale budeš za to platit.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    cca rok až dva, spíš s výhledem že by tam přidal další po roce.

ještě mě napadá stavební spoření, ale tam je to jaksi omezeno, nehledě na závislosti na rozhodnutích mocipánů podpořit / omezit

investovat do zahraničí můžeme? jsem slyšel že třeba paypal nabízí cca 4-5% p.a.

zatím jsem našel pouze ING konto, s 2,25% p.a. a neplatí se další žádný poplatky.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    MARSHUS: zeptal bych se ho na jak dlouho muze ty penize odlozit, pokud nevi, tak s jakym predstihem bude vedet ze je potrebuje (priblizne).
    HARALD
    HARALD --- ---
    MARSHUS: dluhopisové fondy na neznehodnocování, smíšené na lehké zhodnocování. tohle je ale rada z rychlíku. záleží i na míře rizika a době na kterou chceš prachy uložit a nesáhnout na ně.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    co byste navrhli člověkovi, co chce zhodnocovat (nebo spíš nenechat znehodnocovat) řádově cca 100.000 bez toho že by se chtěl příliš bát (asi ne akcie :)

něco u bankovních domů? koukám na ing konto 2,25% p.a. bez jakejchkoliv poplatků, co si o tom mám myslet?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    HARALD: aa, tak beru zpet...skutecne je banka v pravu, protoze ted koukam do smlouvy a ucet jsem zakladala 2.8. .( sakra, to je fakt jen o 8 dni .(
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    HARALD: na vypisu se konkretne objevilo:
    "rocni poplatek za pouzivani PK", nikoliv "poplatek za vydani karty"....jen se chci ujistit, ze sa bavime o tom samym.
    jinak samozrejme za tvoji reakci dekuju.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    aha, tak uz jsme si docetla so v letaku nepsali: "Úvěr je zajištěn zástavním právem k nemovitosti na území ČR.
    "

hrumpf.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    nejste nekdo z CSOB?
    ten produkt "Pujcka na druzstevni bydleni" - to vypada na prvni pohled TAK nadejne! Az se desim - to ma zas jakej hacek? musi se rucit jinou vlastni nemovitosti, babickou nebo tak? nevite?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HARALD: v podstate souhlas, i kdyz je to na zvazeni dotycneho pracovnika ..
    Nicmene me opet zarazi pristup KB - resp. me opet potvrzuje v presvedceni, ze tahle banka se porad ke svym FO klientum chova, tak jak se chova..
    Tj. argumentovat v mesici 08/2007 klientovi nemoznost zruseni uctu tim, ze JE VE VYROBE NOVA KARTA S PLATNOSTI OD 09/2007, tak to bych si ja osobne v zadnym pripade nedovolil!!!
    Proste chci zrušit ucet a nezajem, vazeni..

Tfuj, bych si odpliv, kdybych mel aktualne kam.. :-//
    HARALD
    HARALD --- ---
    SARKALINA: obávám se, že nemáš šanci. automatickou obnovu jsi si objednala při první žádosti o kartu (obvykle v těch žádostech musíš explicitně uvést, že má být bez obnovy). A tím, že jsi zažádala o zrušení účtu zrovna v periodě, když už novou kartu vyráběli, tak výdaje s ní spojené banka už zaplatila a tudíž je chce od tebe ve formě 700 Kč, což je poplatek z platného ceníku.

Domnívám se, že jakákoliv jiná banka by se zachovala stejně.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Zkusenost s KB, konkretne s rusenim dolarovyho uctu (zalozenej v zari 2005).

10.8.2007 sem se osobne dostavila na svoji pobocku a pozadala o zruseni uctu. Bylo mi sdeleno, ze se ucet neda momentalne zrusit, nebot je ve vyrobe nova platebni karta (platnost mi koncila 08/2007), ackoliv jsem o ni nezazadala (udajne se dava do vyroby automaticky). Podle pokynu jsem se na pobocku opet dostavila pote, co jim karta z vyroby dorazila, ale mezitim jsem obdrzela vypis z uctu a ejhle - poplatek 700,- za kartu (predplatny na rok).

Zajimalo by me, jestli se tohle da uspesne reklamovat? Nevidim jedinej duvod, proc bych ten poplatek mela platit?
    ADAM
    ADAM --- ---
    KRISTALKA: aktivhcange.cz nebo camfexgroup.com
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Nevím jak dnes a jak USD, já měnil jen eura... viz. ZBYNEK
    KRISTALKA
    KRISTALKA --- ---
    dotaz .. kde je nejvyhodnejsi menit Kc na $ potrebuju vymenit asi za 40.000 Kc .. a vlastne nevim kde takovy "mnozstvi" ... a co nejlepe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam