• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETESKA: pokud bych např. měl dítě, bylo by naprosto fantastický dát ti 35tis kč, nechat si to splácet 1500kč ročně s tím, že po dobu splácení se na koni bude moct dítě za nějakých podmínek vozit (třeba 1x týdně..)

mě to příjde z pohledu půjčujícího super, 35tis nemusí být pro spoustu lidí nepostradatelná částka a získají službu v podstatě zadarmo. úrok by mohl být třeba na úrovni inflace, řekněme 4% třeba, což je ve výsledku skutečně nic...

kdybych se s tebou domlouval já, tak bych třeba chtěl za 35tis 24 splátek po 1500. zaplatila bys tedy přesně o 1000kč navíc.

zkus si dát inzerát někam na nyx a já si myslím, že se někdo najde...
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAM: no tohle mě ani nenapadlo, ona ta půjčka je taky samozřejmě na sedlo pro mě a mýho koně :) nejsem si jistá jak výhodný by bylo pro mě a pro někoho z nyxu, aby mi půjčoval. míním totiž splácet v dost nízkých splátkách (max těch 1500), i když někdy bych uvítala možnost mimořádné splátky, když přijdu k nějakým penězům. pokud víš o někom spolehlivém z nyxu kdo se tímhle zabývá, napiš kdyžtak prosím do pošty.

dneska jsem se stavila v český spořitelně, musím donést vyplněno od zaměstnavatele že dostávám nějaký rpachy, oni si pak zjistí jestli někde nedlužim, a pak mi to snad přiklepnou. platila bych 1500 měsíčně, 50kč měsíčně vedení účtu, a asi 400 vyřízení půjčky. přeplatím přes šest tisíc, splácet budu 24 měsíců.
    raději bych samozřejmě ušetřila za ty poplatky a podobně, ale rodiče už nemají/nedají :(
    ADAM
    ADAM --- ---
    imho rpsn 15% při 30ti tis je docela výhodné...

zaplatíš celkem málo navíc... (v absolutních číslech)

nebo si zkus pujčit tady na nyxu. já bohužel odjížídím, ale přemejšlel bych dost vážně, zda ti nepujčit bez uroku třeba za možnost jezdit na koni :-)

takovejch lidí se uričtě najde víc ;-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ptám se už zase. potřebuju půjčku cca 30 až 35 000 korun. nemám zrovna moc velkej plat, ale chci si něco teď koupit a pak to splácet, můžu dávat tak 1500 měsíčně, takže jsem si našla u spořky a u bawag banky, že mi půjčej s RSPN asi 15 procent, takže bych to mohla splácet dva roky.

nějaká rada, na co si dát pozor, nebo co si vybrat? ale předpokládám že nic výhodnějšího se nenajde.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    MARSHUS: stavebko je minimalne na 6 let (sporici umysl) a kdyz ho ted uzavres, tak po dobu zivota budou statni dotace podle dnesniho modelu. jestli se muzes zbavit 100 000 na 6 let a pak tam este neco pridat (chce si to dobre rozmyslet co, je uplne jedno kdy) tak se to myslim vyplati, protoze tam je riziko nulovy.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MARSHUS: Přečti si různé články a zkus si odpověď najít sám.
    Pokud si nebudeš umět odpovědět, tak do fondů neinvestuj (a dej prachy na ING konto). A dle mého názoru zajištěné fondy v konkurenci ING konta nemají moc velký smysl.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    PSYSBEE: díky, mrknu.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Prosim nebrat jako reklamu, ale jako link, kde je velmi srozumitelne vysvetlene zaklady investovani do fondu ::
    http://www.iscs.cz/web/fondy/

MARSHUS: kdyby ses chtel na neco konkretniho zeptat, klidne posta.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no a teď ty fondy:
    1) kolik řádově můžou dát?
    2) riziko - některý garantujou minimálně 1,5 % výnos, s tím že když se zadaří tak bude víc
    3) riziko - existují nějaký doporučitelný fondy a naopak místa do kterejch peníze ani náhodou nedat?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MARSHUS: ING konto je bez poplatků, bez rizika a prachy můžeš kdykoliv vybrat.
    Pokud chceš jít do drobného rizika, tak fondy by ti měly dát lepší výnos. Prachy se taky dají vybrat, ale budeš za to platit.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    cca rok až dva, spíš s výhledem že by tam přidal další po roce.

ještě mě napadá stavební spoření, ale tam je to jaksi omezeno, nehledě na závislosti na rozhodnutích mocipánů podpořit / omezit

investovat do zahraničí můžeme? jsem slyšel že třeba paypal nabízí cca 4-5% p.a.

zatím jsem našel pouze ING konto, s 2,25% p.a. a neplatí se další žádný poplatky.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    MARSHUS: zeptal bych se ho na jak dlouho muze ty penize odlozit, pokud nevi, tak s jakym predstihem bude vedet ze je potrebuje (priblizne).
    HARALD
    HARALD --- ---
    MARSHUS: dluhopisové fondy na neznehodnocování, smíšené na lehké zhodnocování. tohle je ale rada z rychlíku. záleží i na míře rizika a době na kterou chceš prachy uložit a nesáhnout na ně.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    co byste navrhli člověkovi, co chce zhodnocovat (nebo spíš nenechat znehodnocovat) řádově cca 100.000 bez toho že by se chtěl příliš bát (asi ne akcie :)

něco u bankovních domů? koukám na ing konto 2,25% p.a. bez jakejchkoliv poplatků, co si o tom mám myslet?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    HARALD: aa, tak beru zpet...skutecne je banka v pravu, protoze ted koukam do smlouvy a ucet jsem zakladala 2.8. .( sakra, to je fakt jen o 8 dni .(
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    HARALD: na vypisu se konkretne objevilo:
    "rocni poplatek za pouzivani PK", nikoliv "poplatek za vydani karty"....jen se chci ujistit, ze sa bavime o tom samym.
    jinak samozrejme za tvoji reakci dekuju.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    aha, tak uz jsme si docetla so v letaku nepsali: "Úvěr je zajištěn zástavním právem k nemovitosti na území ČR.
    "

hrumpf.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    nejste nekdo z CSOB?
    ten produkt "Pujcka na druzstevni bydleni" - to vypada na prvni pohled TAK nadejne! Az se desim - to ma zas jakej hacek? musi se rucit jinou vlastni nemovitosti, babickou nebo tak? nevite?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HARALD: v podstate souhlas, i kdyz je to na zvazeni dotycneho pracovnika ..
    Nicmene me opet zarazi pristup KB - resp. me opet potvrzuje v presvedceni, ze tahle banka se porad ke svym FO klientum chova, tak jak se chova..
    Tj. argumentovat v mesici 08/2007 klientovi nemoznost zruseni uctu tim, ze JE VE VYROBE NOVA KARTA S PLATNOSTI OD 09/2007, tak to bych si ja osobne v zadnym pripade nedovolil!!!
    Proste chci zrušit ucet a nezajem, vazeni..

Tfuj, bych si odpliv, kdybych mel aktualne kam.. :-//
    HARALD
    HARALD --- ---
    SARKALINA: obávám se, že nemáš šanci. automatickou obnovu jsi si objednala při první žádosti o kartu (obvykle v těch žádostech musíš explicitně uvést, že má být bez obnovy). A tím, že jsi zažádala o zrušení účtu zrovna v periodě, když už novou kartu vyráběli, tak výdaje s ní spojené banka už zaplatila a tudíž je chce od tebe ve formě 700 Kč, což je poplatek z platného ceníku.

Domnívám se, že jakákoliv jiná banka by se zachovala stejně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam