• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    No stejne to zni az moc krasne..

Ale rad se necham od konkurence mile prekvapit, preci jen opravdu draveho hrace by nas bankovni trh potreboval jako vepřo drbani.. :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: mBank je částí BRE Bank, jejímž vlastníkem je německá Commerzbank, to je imho docela velká instituce :) samozřejmě je zde nutnost vždy zdůrazňovat právě Commerzbank, protože v ČR milion a půl klientů polské banky moc neznamená, kdo by bral nějaké poláky vážně, že ;)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Mne ty detaily před uvedením na trh ani nezajímají. Dokud není produkt reálně dostupný, tak to je informace o ničem.
    Otázka jestli to bude zajímavé po uvedení na trh - přeci jenom ING je banka jiné velikosti a (alespoň pro mne) důvěryhodná instituce.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: ok... asi chápeš, že před oficiálním spuštěním nemůžu prozradit detaily produktu. nicméně, jak jsem naznačil, nebude to trvat dlouho. skeptici se budou moci sami přesvědčit. velmi jednoduchá pravidla a podmínky bez mnoha poznámek za hvězdičkou - to by tomu mělo výrazně pomoci a taky to u nás dosud nebylo tak úplně samozřejmé.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Dokud služba není na trhu, tak to je nezajímavá informace.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a btw. ING konto je proti naší připravované nabídce... slabá konkurence.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a teď jedna oficiálnější zpráva...

dnes byl oficiálně spuštěn blog mBank. více informací zde:

http://www.mbank.eu/cz/blog/

(co se otázky konečného spuštění banky týče - ne dřív než několik týdnů, ale mikuláše už budeme slavit určitě s první vlnou klientů)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Trochu prilis jasave, s necim lze souhlasit, s necim nikoli (napriklad s volbou 1leteho fixu u hypo), celkove to ale nic moc noveho neprinasi, spis jen shrnuje evidentnosti soucasneho hypotecniho trhu...

"Externí prodejci mají navíc daleko větší volnost při tvorbě ceny, takže třeba u nejmenované spořítelny může jejich vlastní prodejce jít s cenou u bonitního klienta max. o 15 % dolů, zatímco externí makléř má dvojnásobnou volnost." - muze to nekdo z pritomnych "externich makleru" (financnich poradcu) potvrdit?
    Moje profesni zkusenosti rikaji neco jineho..
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    vzhledem k tomu že brácha jednou půjčil na směnku 300 000 a místo vrácení dluhu měl akorát problémy a nic nedostal, se do podobných akcí moc neženu.
    v bance to bude jednodušší. ale díky za snahu :)
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ADAM: Smenecny platebni rozkaz?
    ADAM
    ADAM --- ---
    když už jsme u toho půjčování, tak zrovna dnes jsem koupil kolky ve výši 4000kč a odeslal žalobu na směnečný platební rozkaz vůči jednomu id, kterému jsem půjčil peníze před rokem na pár týdnů...
    ADAM
    ADAM --- ---
    no nevim, já bych to nějak takhle zkusil vybarterovat - samozřejmě, aby to bylo pro oba výhodný no...

tak nabídni třeba permici na 100 hodin za 15tis kč (což je super cena), ale pouze za podmínky, že ti ten člověk půjčí dalších 15 a ty je budeš splácet v deseti měsíčních splátkách...

jen nápad :-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAM: no zas nevim jestli o něco tzakovýho stojim. účtuju si 350 kč na hodinu na koni, což je dejme tomu 100 hodin. to je docela dost a já nemůžu zaručit, že ještě za půl roku, rok, pět let, deset let, budu moct tohle dělat. třeba ten kůň onemocní, nebo nebudu mít druhýho pro toho člověka atd. tohle by se dalo udělat na nějakou malou částku (protože například dělám permice na 10 hodin za 3000,-), ale takováhle částka už je imho hodně. já totiž s koňma nepodnikám, spíš to mám jen přes léto jako přivydělání si.
    ale nápad dobrej :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETESKA: pokud bych např. měl dítě, bylo by naprosto fantastický dát ti 35tis kč, nechat si to splácet 1500kč ročně s tím, že po dobu splácení se na koni bude moct dítě za nějakých podmínek vozit (třeba 1x týdně..)

mě to příjde z pohledu půjčujícího super, 35tis nemusí být pro spoustu lidí nepostradatelná částka a získají službu v podstatě zadarmo. úrok by mohl být třeba na úrovni inflace, řekněme 4% třeba, což je ve výsledku skutečně nic...

kdybych se s tebou domlouval já, tak bych třeba chtěl za 35tis 24 splátek po 1500. zaplatila bys tedy přesně o 1000kč navíc.

zkus si dát inzerát někam na nyx a já si myslím, že se někdo najde...
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAM: no tohle mě ani nenapadlo, ona ta půjčka je taky samozřejmě na sedlo pro mě a mýho koně :) nejsem si jistá jak výhodný by bylo pro mě a pro někoho z nyxu, aby mi půjčoval. míním totiž splácet v dost nízkých splátkách (max těch 1500), i když někdy bych uvítala možnost mimořádné splátky, když přijdu k nějakým penězům. pokud víš o někom spolehlivém z nyxu kdo se tímhle zabývá, napiš kdyžtak prosím do pošty.

dneska jsem se stavila v český spořitelně, musím donést vyplněno od zaměstnavatele že dostávám nějaký rpachy, oni si pak zjistí jestli někde nedlužim, a pak mi to snad přiklepnou. platila bych 1500 měsíčně, 50kč měsíčně vedení účtu, a asi 400 vyřízení půjčky. přeplatím přes šest tisíc, splácet budu 24 měsíců.
    raději bych samozřejmě ušetřila za ty poplatky a podobně, ale rodiče už nemají/nedají :(
    ADAM
    ADAM --- ---
    imho rpsn 15% při 30ti tis je docela výhodné...

zaplatíš celkem málo navíc... (v absolutních číslech)

nebo si zkus pujčit tady na nyxu. já bohužel odjížídím, ale přemejšlel bych dost vážně, zda ti nepujčit bez uroku třeba za možnost jezdit na koni :-)

takovejch lidí se uričtě najde víc ;-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ptám se už zase. potřebuju půjčku cca 30 až 35 000 korun. nemám zrovna moc velkej plat, ale chci si něco teď koupit a pak to splácet, můžu dávat tak 1500 měsíčně, takže jsem si našla u spořky a u bawag banky, že mi půjčej s RSPN asi 15 procent, takže bych to mohla splácet dva roky.

nějaká rada, na co si dát pozor, nebo co si vybrat? ale předpokládám že nic výhodnějšího se nenajde.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    MARSHUS: stavebko je minimalne na 6 let (sporici umysl) a kdyz ho ted uzavres, tak po dobu zivota budou statni dotace podle dnesniho modelu. jestli se muzes zbavit 100 000 na 6 let a pak tam este neco pridat (chce si to dobre rozmyslet co, je uplne jedno kdy) tak se to myslim vyplati, protoze tam je riziko nulovy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam