• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUXX
    MUXX --- ---
    csob
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    potreboval bych doporuceni banky (je pro treti osobu). bohuzel se ani jeden z nas prilis neorientuje ve vsemoznych nabidkach bank apod. ktery bakovni ustav je podle vas nejvhodnejsi pro studenta VS.
    prosim tedy o radu, diky.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    TRISSIE: jj, banda buzerantu je to.. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    teda ta spořka je banda buzerantů... pro hypotéku jsme měli dodávat buď potvrzené výplatní pásky, nebo výpisy z účtů. A protože do výpisu z účtu jim podle mě nic není, tak jsme složitě kopírovali a nechávali potvrzovat výplatní pásky... aby ČS den po obdržení požadovaného zjistila, že vlastně chce ty výpisy z účtu. Nebýt toho, že nabízejí dobrý úrok (a že zařizovat všechno znovu už se mi fakt nechce), tak se na ně vykašlu!
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    ja sem kdysi resil podobnou situaci, docet sem se, ze kdyz to zjistis, tak mas okamzite kontaktovat banku (imho to ma cs ve smlouve porad) a jedinou moznosti jak si to tam nechat je nevedet o nich, tzn je necerpat ani nevracet, takze ty uz musis priznat barvu... ale imho vsechno vyresi precteni smlouvy a jejich podminek
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    TADEK: šla bych se zeptat přímo na obchodní místo, kde je vedený účet, musí ti být schopni sdělit , odkud peníze došly. ale pokud tuto částku opravdu neočekáváš, pak rozhodně radím totéž co většina...vyčkat, případně peníze vrátit zpět na účet odesilatele, až se k němu dopátráš.
    vzhledem ke lhůtám plateb, 2-3 dny než projdou z jedné banky do druhé, a dalších několk dnů může trvat, než po nich skutečný příjemce začne pátrat, uvědomí odesilatele...ten začne hledat chybu, začne řešit reklamaci v bance....opravdu to časově může být náročné.
    TADEK
    TADEK --- ---
    ja dnes ocekaval pomerne velky obnos penez a myslel jsem, ze firma, co mi mela penize poslat se spletla a poslala mi vic. potreboval jsem nutne zaplatit nejaky faktury a nejak jsem to neresil, myslel jsem ze se pak firme ozvu a ten rozdil jim poslu z5. ale kdyz jsem si projizdel historii uctu tak tam nikde neni ze by mi ty penize nekdo poslal, proste tam najednou jsou.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    ONE111: imho 2-3, ale spis myslim 2 roky....
    ONE111
    ONE111 --- ---
    TADEK: Bud chyba v bankovnim systemu a nebo si nekdo spletl cislo uctu. Takze penize nechat na pokoji, nebo to bude povazovano za neopravnene obohaceni a na to je velmi pekny paragraf v trestnim zakoniku. Ale pokud se nikdo neozve v nejake promlceci lhute, tak mas pekny darek (ale ta lhuta je mozno rok, dva, nevim presne).
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ale jestli je to bonus od cs, tak to abych se k nim zas vratil :))
    YNZA
    YNZA --- ---
    bonusy 8-) taky chci
    TADEK
    TADEK --- ---
    ZANTIC: jaj, safra. pozde ;p

takze mam ocekavat ze se nekdo ozve v dohledny dobe jo? mhh...

ok
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    TADEK: urcite je nech byt, 280kkc urcite nekomu bude chybet a pokud ti byly pripsany na ucet omylem, nepatri ti.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    TADEK: tak hlavne na to nesahej a rozhodne je necerpej... to by se dalo klasifikovat jako vyuziti cizyho omylu nebo jak to je... proste roszhodne to neni az tak prijemny jak se zda...
    TADEK
    TADEK --- ---
    dnes se mi na uctu jen tak objevilo 280.000kc, jsem u cs... netusite co to jako ma byt? ne ze bych to nebral, ale prijde mi to naky divny, je to pomerne dost penez na nejaky klientsky vyhody nebo bonusy...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LEFTY: nemam problem s tim jak to provest, ale stve me ten kurz, ktere banky maji hodne spatny. kdyz posilas vetsi castku tak rozdil mezi smenarnou a bankou muze delat v pohode 30-40 tisic. ja mam ebanku a ta ma vetsinou kurz tak o korunu nizsi na euro nez smenarny.
    ADAM: s paypalem valcim jsou to arogantni parchanti , zkusim ty devizy apod.. dik
    ADAM: jo to by nemel byt problem - mensi castky bych resil osobne

ADAM
    ADAM --- ---
    počítej, že se s tebou budou bavit od 100tis někde až od 1mil kč...
    ADAM
    ADAM --- ---
    MRAKY: směnárny deviz.
    např. paypal, paypay
    nebo dále, devizy.cz, aktivchange.cz
    a pak taky každá banka.

prostřední řádek je samozřejmě nejvýhodnější..
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    MRAKY: nevím, jestli ti rozumím, ale konverze měny je automaticky součástí bezhotovostního převodu - ikdyž si třeba převádím peníze mezi svými dvěma účty v jedné bance, jeden v USD, jedne v CZK...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    hledal jsem tu doposavad marne - existujou nejake online smenarny - mam na mysli kde penize protecou jen prez ucty bez vytahovani hotovosti z banky? potreboval bych si v tom udelat trosku prehled
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam