• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    no já jsem právě taky pořád čekala kde bude jaká ochcávka, takže když jsem si teď prolejzala ty lákací popisy mKonta a založila si žádost o účet, raději jsem si to fakt přečetla :)

no já jsem člověk co má účet tak jako že spíš musí a je pro mě pohodlnější paltit složenky z domova + občas si něco koupím přes net a rovnou zaplatím, ale využívám účat i platební kartu tak málo, že mě přijde hrozný platit za vedení účtu skoro 100 měsíčně, 450 za vedení karty která jen ztlušťuje peněženku, pár korun za každou platbu a esemesku a ještě platit 40 korun za výběry v bankomatech, když už tam jednou dvakrát měsíčně jdu. takže jsem se rozhodla mBank zkusit, a uvidíme. spíš teď nevim jak to pak udělat s účtem u eBanky, jestli ho rušit.. no uvidíme až jak bude tak dva měsíce fungovat ten novej.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    RETESKA: nazvat bych to vycuranym chovanim
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    takže nmyslíte že stačí to konto založit a hnedka zrušit poskytnutí mých údajů a jinak to teda můžu využívat dál? píšou tam že souhlas se dá písemně odvolat a dále nepřijdete o práva atd., tak jen jestli jsem to pochopila správně. nj, holt čtu i řádky psané titěrným písmem :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Doplním, že obvyklý rozsh, na který banky dávají podepsat souhlas je nakládání v rámci finanční skupiny, protože to používají na případný cross selling. Ale dát souhlas k volnému nakládání s informacemi podnikem, který má přehled o mých osobních financích, to bych měl skutečně strach.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    no vida, to bude asi jedno z tech prvnich ALE. osobni informace jsou dost cennym artiklem, zvlast mezi financnimi spolecnostmi...
    HARALD
    HARALD --- ---
    RETESKA: to je prasárna, ne standard. osobně bych okamžitě po podepsání smlouvy tento souhlas samostatným prohlášením odvolal a nechal si podepsaty jeho převzetí.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    nevím zda to už někdo psal:

Poučení

Banka si dovoluje podle Zákona informovat, že bude zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu, v jakém jste jí je poskytl v souvislosti se žádostí o produkty mBank za těmito účely:

(8) předávání Vašeho jména, příjmení a adresy Bankou za účelem nabízení obchodu a služeb dle § 5 odst. 6, 7 zákona, nevylučuje-li to zvláštní zákon.

– to je normální u všech bank, že prodaj oje kontakty, nebo je to cena za to "vše zdarma"?
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    MUXX: mám dojem že u ebanky platim snad 3,90 za sms...
    VANEK
    VANEK --- ---
    PSYSBEE: Svině... Ach jo, a k mBank ještě nepřejdu (stavebka chce inkaso); možná jsem přece jen měl k WSPK, kde jsou aspoň i pořešené hotovostní transakce.
    MUXX
    MUXX --- ---
    co se tyce tech sms u CS - kolik stoji sms u ostatnich bank? u beznyho uctu csob je to 2kc. u lepsich uctu az 10 mesicne zdarma. email je zdarma stejne jako u CS
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Aleš Michl: Suverénní fondy našly svou kořist (komentář pro HN)

Brzy budeme mít na světě nového finančního hráče číslo 1: takzvané suverénní fondy. Ukázkovým reprezentantem tohoto nejnovějšího globalizačního trendu na finančních trzích je fond Dhabi Investment Authority. Ten počátkem tohoto týdne poskytl největšímu bankovnímu domu světa - společnosti Citigroup finanční injekci v hodnotě 7, 5 miliardy dolarů na pokrytí ztrát z dluhopisů emitovaných proti rizikovým hypotékám. Za to investiční společnost ze Spojených arabských emirátů postupně během čtyř let získá zhruba pět procent akcií Citigroup. A to je jen symbolický počátek nového trendu.

Objem aktiv ve všech suverénních fondech světa činí podle analýzy investiční banky Morgan Stanley 2, 3 bilionu dolarů. Srovnejme to: Celkové devizové rezervy všech centrálních bank světa jsou dnes 5, 2 bilionu dle Mezinárodního měnového fondu. Pokud poroste objem prostředků suverénních fondů tak rychle jako doposud, pak do roku 2015 veškeré devizové rezervy světa hravě převýší. Globalizace pak dostane novou dimenzi.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    chyba u balíčků je v tom, že personál banky ti buď o nich nemá řikat nebo o nich neví. já jdu do banky, že bych chtěl něco, a pak si uvědomím, že ještě něco. a pak doma koukám, že mi to prodali zvlášť a ne ve výhodném balíčku.

TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    PSYSBEE: supr :-)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ALESH: zajimavy, takovy vysledny jsem necekal.
    ALESH
    ALESH --- ---
    aha no to je husty. No at je to jak chce, za posleni mesic me uz nakrkli tolikrat, ze s nima koncim.
    YNZA
    YNZA --- ---
    ALESH: ale bude, jen ne za kazdou extra. dali mi na vyber ruzne balicky sluzeb, jednim z nich byly sms zdarma. plati se tedy za vsechny balicky dokupy kazdy mesic
    ADM
    ADM --- ---
    tak to zni dobre.
    koukam ze i ta hypoteka ma dobry podminky a rozhodne mbanku zvazim za par mesicu pro refinancovani stavajici.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    sms se používají na jakoukoliv změnu nastavení nebo provedení transakce.
    ADM
    ADM --- ---
    jak je teda resena bezpecnost v mbance? z jejich webu rozumim akorat tomu ze pouzivaji ssl certifikat. jak je to s jednorazovymi kody? chodi smskou? na jaky transakce se pouzivaji. staci mi klidne link.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam