• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ADAMM: nenech se vytocit, je to standardni prubeh internetove diskuze :D
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NTR23: dik
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JUANITA: Tak jelikož je karta mezinárodní, tak s ní samozřejmě jde platit v zahraničí ať už v krámě nebo elektronicky přes web.
    Jestli jdou na kartu přijímat peníze via PayPal ti asi řekne Adam
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    NTR23: hm. co [obousmerny] paypal, platby kartou v cizine, platby pres internet a internetove bankovnictvi? (vim, moc otazek, klidne me nekam... odkaz. ;])
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JUANITA: Zatím neumí
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    mbanka neumi prijimat platby ze zahranici (hearsay z nejake www diskuze)?!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    omfg... tak jsem byl nazván nejen manažírkem, ale když jsem měl tu drzost upozornit na překlep, na to že nejsem tak úplně manažírek a že nás dohnala konkurence - tak jsem byl označen za PR propagandistu...
    tohle mi občas po ránu trochu zvedne mandle (ti, kdo mě znají, mohou potvrdit, jaký já jsem manažírek!).
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    taky mi přišel potvrzovací hned (včera večer) a teď čekám kdy se ozvou s něčím víc.

ADAMM: tak to je fajn :) ještě že mě doma učili nedržet furt hubu a ptát se :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    NTR23: ja odeslal registraci asi pre 5ti minutama a potvrzujici email mi prisel hned.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: no ale jsi první, kdo se na to hlasitě ozval. já si to tady přečetl, přišel za sales a produkty, ty se divili, že to přeci po nikom nechceme, tak jsem si to dohledal, řekl jim to, oni vynadali právničce a řekli mi, že se to smaže při dalším updatu. tak a máte to v kostce celé - i takhle můžou vypadat procesy v bance :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Adamm> než jsem odeslal registraci, tak od začátku vyplňování uteklo cca 20 minut. Po registraci to nevypadalo že by to systém vzal. dodnes mi nepřišel nai potvrzovací mail a už to je týden. Mám vyplnit registraci znovu, protože tam máte nějaký časový limit na registraci, nebo má registrace opravdu v systému je a čeká až se dostane na řadu.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAMM: nj ale to tam nebylo napsáno... no chápu to tak že asi nejsem zrovna první kdo si toho všiml ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: tento bod č. 8 bude z forumláře odstraněn při nejbližším updatu (během několika málo dní). děkujeme za upozornění na jeho kontroverzní znění (šlo čistě o využití v rámci skupiny BRE Bank), rozhodně neplánujeme vaše osobní údaje nikomu prodávat.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    RETESKA: jeste muzes zkusit zminovane fio, to je taky zdarma
    HARALD
    HARALD --- ---
    RETESKA: přesně tak. zákon, který to upravuje je zákon 101/2000 o ochraně osobních údajů a ten všem, kdo sbírají osobní informace zakazuje omezovat klienty, kteří tento souhlas odvolají (popř. neudělí).

takže odvolej souhlas, konto z tohoto důvodu neruš.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    no já jsem právě taky pořád čekala kde bude jaká ochcávka, takže když jsem si teď prolejzala ty lákací popisy mKonta a založila si žádost o účet, raději jsem si to fakt přečetla :)

no já jsem člověk co má účet tak jako že spíš musí a je pro mě pohodlnější paltit složenky z domova + občas si něco koupím přes net a rovnou zaplatím, ale využívám účat i platební kartu tak málo, že mě přijde hrozný platit za vedení účtu skoro 100 měsíčně, 450 za vedení karty která jen ztlušťuje peněženku, pár korun za každou platbu a esemesku a ještě platit 40 korun za výběry v bankomatech, když už tam jednou dvakrát měsíčně jdu. takže jsem se rozhodla mBank zkusit, a uvidíme. spíš teď nevim jak to pak udělat s účtem u eBanky, jestli ho rušit.. no uvidíme až jak bude tak dva měsíce fungovat ten novej.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    RETESKA: nazvat bych to vycuranym chovanim
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    takže nmyslíte že stačí to konto založit a hnedka zrušit poskytnutí mých údajů a jinak to teda můžu využívat dál? píšou tam že souhlas se dá písemně odvolat a dále nepřijdete o práva atd., tak jen jestli jsem to pochopila správně. nj, holt čtu i řádky psané titěrným písmem :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Doplním, že obvyklý rozsh, na který banky dávají podepsat souhlas je nakládání v rámci finanční skupiny, protože to používají na případný cross selling. Ale dát souhlas k volnému nakládání s informacemi podnikem, který má přehled o mých osobních financích, to bych měl skutečně strach.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam