• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ROMANET: mě vadí, že mě jako staršího a "jistého" klienta diskriminují - noví klienti u nich nemusí mít otevřený úvěrový účet, HB si platby přímo inkasuje z jejich účtu v jiné bance (takže platí poplatek za vedení úvěru 150 Kč + poplatek za přímé inkaso), ale u starších úvěrů není možné na tenhle systém přejít - takže starší klient platí 150 za vedení účtu, poplatek své bance za odeslanou platbu, a pak 4*5 Kč HB za 4 provedené operace (připsaná platba, převod platby na vnitřní účet banky, připsané úroky, odepsaná daň z úroku) - tedy asi 180 Kč. Rozdíl 25 Kč každý měsíc.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    TRISSIE: tak tohle je v každý bance, že platíš nějakej malej poplatek a relativně malý poplatky za operace, ale pak úplně koukáš, kde co vylověj.

já u čsob platim 39 korun měsíčně a i když jsem byl na zélandu platil jsem občas i 97 bez použití karty. vztah mezi poplatkem a používáním účtu jsem nevykoumal. za listopad jsem platil 62 korun a to už jsem měl několik výběrů z bankomatu.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    TRISSIE: Hm, tak to zní také pekelně kocourkovsky. :) Někdy nad těmi šachy kolem poplatků opravdu zůstává rozum stát..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Investice pro opatrné
    Každá investice je spojena s rizikem, že investor bude nakonec zklamaný. Výnos totiž bude nižší, než jaký očekával. Někdy dokonce může přijít přinejmenším o část svého vkladu. Zabránit tomuto nebezpečí lze především obezřetným výběrem investiční strategie a produktů.

Řekněme, že poněkud obecný, ale pro amatéra na poli investic jinak docela přínosný článek.. alespoň tedy dle mého (amatérského) pohledu. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STEPNI_VLK: mě velmi "potěšilo", když jsem zjistila, že Hypotéční banka mi na úvěrovém účtě (který jako klient z roku 2002 mít musím a nelze přejít na novější systém přímého inkasa z účtu v ČSOB, který se standardně nabízí novým klientům) nejprve připsala úrok 1,12 Kč, pak z něj strhla daň 0,17 Kč, a nakonec mi naúčtovala 2*5 Kč za dvě účetní položky na výpise. Celkově mě ten úrok stál 9,05 Kč. Super, ne?

No, už nejsem klientem Hypotéční banky. Tohle teda nebyl důvod pro změnu (tou byl fakt, že po refixu mi nabídli sazbu o 0,65% vyšší, než novým klientům), ale jen další potvrzení, že jsem udělala dobře.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Platit některé bankovní poplatky je absurdní
    Banky jsou stvořeny, aby generovaly zisk, a je legitimní, že za jejich služby se platí. Ovšem některé poplatky, které s radostí účtují, jsou doslova postavené na hlavu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: taky
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    na slovensko je to v poho čsob-čsob ne? :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    RIMRR: použij paypay
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    jj, bohužel druhá strana má jinou banku - a to si pak "bere" .. 220 Kč. V každém případě .. sry za spam:)
    ADAM
    ADAM --- ---
    RIMRR: konkretne sporitelna do slovensky sporitelny 50kc

jinak cenik banky se da snadno najit na webu...

obecne plati, ze nejlevnejsi to je v eurech
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    zdravím, nevíte kolik si banky (např. ČS) účtuje za mezinárodní bank.styk? konkr. od nás na Slovensko? Předem díky.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ANDY_WARHOL: mBank provozuje 1,85 miliónů účtů a tím zaujímá 3. místo v Polsku. Co se týká přístupů přes internet, tak jedině PKO BP v ? Inteligo jich má více - okolo 2,2 miliónů.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ROMANET: moc tomu nerozumim
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    mBank prowadzi obecnie 1,85 miliona rachunków i zajmuje pod tym względem 3. miejsce w Polsce. Jeśli chodzi o dostęp przez internet, to jedynie PKO BP w połączeniu z Inteligo ma ich więcej - ok. 2,2 miliona.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    a nově jsou i na slovensku.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    _BENNY: no u toho článku mi úplně chybí to polsko.

tady každej mluví, jako kdyby si najednou někdo vymyslel banku a model a chtěl to tu začít zkoušet.

až bude někdo schopnej si přečíst třeba polský články o mbank a trošku se o to zajímat, tak pak to budu považovat za článek s hlavou a patou.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    VOID: prostě jen můj dojem z toho stylu, nehodnotim obsah, jen formu. ale četla jsem jen asi jeden nebo dva jeho články, tak třeba by se ten názor změnil, vidět toho víc. ale někdy musim taky pracovat :)
    VOID
    VOID --- ---
    RETESKA: co te vede k takovemu nazoru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam