• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    teda aspon doufam, ze jsem si to s necim nespletla ;) zatim jsem to nepotrebovala, ale bylo to snad v novinkach
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ja si treba taky muzu zmenit v bankomatu pin ... (KB)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    TRISSIE: no čekal bych třeba zprávu o ukončení trvalého. :) ale ano asi to bude moje chyba.

pin tedy v čr měnit nejde? na zélandu si můžu měnit jak chci na každý pobočce, trvá to pět vteřin.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ROMANET: nový PIN se netýká karty, ale pouze a jen přístupu do inetbankingu.
    pokud sis u trvalého příkazu nastavil platnost rok (pokud si dobře pamatuju, ta možnost tam byla), tak se nediv, že platil rok. Pokud ne, tak je to blbost na straně banky.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    ENTENTYKY: ouu.. díky za nasměrování. Valim tam...
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Zdravím, snažím se vyhnout nechutnému vyplňování platebního příkazu do zahraničí i dost velkým poplatkům a narazil jsem na článek: http://platby.info/platba-do-zahranici/
    .. konkrétně společnost MoneyBookers. Nemá s ní někdo zkušenosti?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ROMANET: hmm, tak jsem se radši pořádně podíval, trvalé už fakt žádné nemám... takže už třetí měsíc neplatím nájem ani net. :)

vypadá to, že trvalé příkazy platily rok a pak prostě ticho po pěšině.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    na tak jsem opět zavítal na své inet bankovnictví čsob.

chtěl jsem dvě věci - změnit trvalý příkaz a podívat se, zda mi to neřekne pin na jedné kartě.

banka: aplikace mi tvrdí, že žádné trvalé příkazy nemám, tedy nemůžu žádné ani rušit ani měnit.

já: mám už nějakou dobu dva trvalé příkazy.

pin mi to říct nechce, ale nabízí mi to možnost pin změnit. jenže nevim, jak taková věc může fungovat, protože mám karty dvě a kolonky starý pin - nový pin - nový pin2 mne trošku děsí... páč bych se bal, kterou kartu si to vezme.

HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: na inkasu pro .cz se opravdu už pracuje, je to ve fázi prvních testů. můj odhad (a nic víc než odhad) je duben.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Sice jsem ještě neviděl webovou aplikaci mBanky, ale všichni o tom píšete jak to je příšerné. Skoro se začínám těšit, až to uvidím :-)
    Po pár letech s KB a ČS jsem z přešel k ING. Co do kvality webového rozhraní jsem si sice pohoršil, ale najdu tam vše, co potřebuji a to mi jako klientovi stačí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: Na foru jsem se docetl ze Inkaso a sipo se chysta zacatkem pristiho roku..
    HARALD
    HARALD --- ---
    TANTRICK: no to píše. ale vzhledem k polské legislativě systém pro matku inkasa na 90% neobsahuje. takže se to bude muset implementovat přímo pro českou mBanku. má-li to být "vbrzku", tak už musí implementace běžet, nejlépe už ve fázi testů. při překotnosti s jakou mBanka vstupuje na trh mám o probíhající implementaci této funkčnosti pochyby.

Proto tahám z Adama podrobnější informace.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    HARALD: ve FAQ se píše, že brzo.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ENEMYS: Pletes se, Oracle s tim nema v podstate nic spolecnyho, je jen dodavatel databazoveho systemu a systemovy spravce databazi. Vyvoj je inhouse a vsechny procedury na podporu a postupy taky inhouse. Chyba je v pristupu a zodpovednosti, ale to se uz opakuji.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    ONE111: Mno, docela se ale divim, ze sporitelna s tim ma takovou trpelivost. Dodava ji to treti strana a je to jeden z mnoha faktoru, ktery ji doslova "demoluje" dobrou povest :)
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ENEMYS: Do bot nikomu netece. Servis24 ma vypadky porad a nikdo jeste neodesel, takze si CS dela z klientu srandu. Problem Servisu23 je ten, ze nikdo za neho nema primou zopovednost a pokud se vyskytnou problemy, tak od toho davaji vsichni ruce pryc a bez postihu jim to prochazi.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: jj, taky si myslim :-D To je vazne stupidni vymluva... Tece jim do bot, tak zkousej co muzou... :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: Prolezl jsem konečně stránky mBanky a rozhodně doporučuju fóra zavřít. Z podstaty věci tam budeš mít jen problémy (v lepším případě) a lidi, kteří problémy úmyslně vytváří (a nedivil bych se, kdyby část z nich byla zaměstnanci jiných bank). Možnost odeslat dotaz s odpovědí do mailu a FAQ z těchto dotazů by splnilo stejný účel a působilo by lépe.

Mám jeden dotaz. Myslíš, že bude mBanka v rozumné době poskytovat příkaz k inkasu, popř. SIPO? Vzhledem k prlblémům, které jsou s příkazy k inkasu na polském trhu, takže je žádná banka prakticky nenabízí, tak bych pochyboval, že by tato funkčnost byla rychle implementována, pokud tedy nepoužíváte jiný SW než matka, což pochybuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam