• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HARALD
    HARALD --- ---
    SCREE: členem se musíš stát určitě, ale to nebolí. Jak psal Adam, FIO je vážená skupina. Dnes už jsou záložny pod dohledem ČNB, takže riziko vložení vkladů by mělo být srovnatelné s bankami a jak jsem psal už Adamovi, myslím, že pojištění vkladů je stejné jako u bank.

Dnešní záložny už nemají se záložnami z Klasových dob jen málo společného. tehdy to byly spíš pyramidové hry, než záložny.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: záložna nebo banka je rozdíl čistě formální - ví vůbec někdo zde, jaký praticky?
    Dobrá otázka. :-) Nikdy jsem se záložnami do hloubky nezabýval, tak si jen co si pamatuju z hlavy. Jedná se o družstva takže se člověk musí stát družstevníkem než si může zřídit účet. Mám pocit, že pojištění vkladů je stejné jako u bank. Možná budou i nějaká jiná kritéria při poskytování úvěrů,protože pochybuji, že by záložny měly tolik půjčených úvěrů, aby mohli dělat rizikový skóring podobně jako banky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SCREE: proč pošta? ostatní to taky zajímá.

a co konrétně tě na tom děsí? fio je velmi silná finanční společnost - člen burzy CP, nedávno koupili RMS.

záložna nebo banka je rozdíl čistě formální - ví vůbec někdo zde, jaký praticky?
    SCREE
    SCREE --- ---
    Filtr nic moc, takze se neodborne ptam : "Co si myslite o FIO????", cet sem tedka votom na netu a zda se to az moc vpoho, ale desi me ze to je zalozna a musim se stat clenem a podobny veci, ma s tim nekdo zkusenost???? viz. posta pls.diky
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak ING reaguje na mbank a zvyšuje úrok na ing kontu na 3% :-)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    RETESKA: na hesla se daji pouzit ruzny sikovny programky - doporucuju mrknout treba na http://keepass.info/ nebo http://www.truecrypt.org/ .. pripadne pouzit kombinaci obojiho pro jeste vyssi bezpecnost. kdybych si mel pamatovat vsechny hesla, tak by to dopadlo tak, ze bych mel bud vsude hesla s podobnym zakladem nebo bych pulku zapomnel :) navic ten keepass umi i hesla generovat, takze nehrozi, ze kdyz te nekdo okrade o penezenku a vyzkousi cislo OP, tak se dostane do tvyho inet bankingu...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ROMANET: No zase je jako fakt že poslední problém s zapomenutym heslem k E-Kontu vyřešili promptně a zdarma.
    I když když jsem chtěl potvrzení o výši financí na kontě tak mně zkásli o 400,- (potřeboval jsem to pro žádost o vízum)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NOSPAM: to mne bavilo, jak mi chodilo, že mám povelaných nějakých padesát tisíc nebo co, podepsaný ředitelem pobočky. jen tam psali, že mám přinýst doklady o výši příjmu, že nejsem ve zkušební době a tak něco. u tý banky jsem tenkrát byl asi 5 let. fakt mi přijde na hlavu, abych do banky, která o mých financích ví jen o málo míň než já, nosil nějaký papíry.
    ale já se nezlobím, aspoň jsem si nikdy žádnou půjčku nebral a přečerpávat účet mne ani nenapadlo, jak vidím, že se blížim nule a nevidím blížící se příjem, obvolávám známé.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Bože to sou blbci.Tohle mně na bankách děsně štve, že se tvářej jako by ty prachy byli jejich a klienti prostě jsou jen jakousi podřadnou skupinou.

Pamatuju si situaci kdy jsem chtěl pitomé povolené přečerpání o 10K a chlápek co to "posuzoval" po mně nejdřív chtěl hafo papírů (ačkoliv jsem u nich byl už asi 5 či 6 měsíců) a pak se na mně tak sladce usmál a řekl mi že mám příliš malý příjem. No tehdy sem teda mněl jen asi 16K cash měsíčně ale to je taky 5 let nazpátek.

Dneska mne zase banka štve tim že mi neustále vnucuje peníze.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Držím palce, ať to z nich dostaneš.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ONE111: jo. tohle mám z helplinky.

samozřejmě předtím xkrát nezapoměl zdůraznit, že o žádné chybě v přihlašování neví, že jsem to heslo musel zadat špatně a pak když z něho vylezlo tohle, tak, že to mám za to, že používám spec. aplikaci na uchování hesel...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: :-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    my to na mLince vyřešili tak, že dostanu během 10 dnů nový aktivační balíček a všecko si nastavím znova. A NAPÍŠU SI TO POŘÁDNĚ :)
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ADAM: A zadny informacni mail neprisel a toto info mas z helplinky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    takže rozuzelní nefunkčního přihlašování spořitelny je následující:

do určitého data bylo heslo do IB max 14 znaků - kdo měl znaků víc, tak přebytečné se zkrátka ignorovali.
    při tom update se systém změnil na 8-30ti místné heslo.
    takže při zadávání starého hesla (delšího než 14) bylo heslo samozřejmě považováno za neplatné.

idioti....

takže: 100kč poplatek za znovuzaslání bezp. hesla za tuhle jejich pitomost odmítam akceptovat. předpokládám samozřejmě, že moje reklamace nebyla uznána.

prosím tedy všechny, koho se to také týká, aby mi do pošty poslali
    "CSAS" - (pro účely filtru - důležité)
    svoje jméno
    a případně kl. číslo do internetbankingu nebo třeba číslo účtu. (není povinné)...

těch 100kč z nich dostanu!

(a btw účty osobní, firemní i rodiny u spořitelny ruším) - ti idioti na infolince se mi ještě vysmívají a tváří se, že to je přeci moje chyba, že si hesla nepamatuju, ale zadávám je pomocí speciální aplikace, kterou by on "moc nedoporučoval používat"
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETESKA: ani mi to nepřipomínej právě to řeším, protože moje manželka to má stále zablokovaný
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ROMANET: já sem si právě jistá, že pokud by bylo co, zapsala bych si to. zapsala jsem si přihlašovací jméno (číslo asi 7místné) a heslo tam napsané nemám. z čehož vyvozuju že by mělo dál platit do dočasné, co bylo na papírku, ne? jenže to mi to nevzalo :( bohužel si nepamatuju co všecko jsem tam vlastně nastavovala.

mám jinak účet v eBance a tam se už roky přihlašuju aniiž bych si musela něco nezapamatovatelnýho pamatovat. přihlašuju se tam totiž přes rodný číslo a pak mi přijde na mobil sms s číslem jako heslem. pamatovala jsem si i číslo účtu a číslo svojí bejvalý občanky, ale jaksi nemám paměť na všechno, ale jsem si jistá že bych si to napsala :(

nj ten lístek s číslem co po mě budou chtít ne mLince mám stejně doma, tak si teď holt ty platby nenastavím a nic nezaplatím.

taky prolejzám fórum na webu a nechápu jak si někdo může zrušit účet v bance kyž ještě neni pořádně seznámenej s tim co všecko nefachčí na tom novým :D nějaký ještě větší blbci než já.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GLUON: půjčíš mi tvou knížku o psech na pár dní?
    GLUON
    GLUON --- ---
    NTR23: spis bych to dal nekam kde to nebude s nicim souviset, treba do knihy o psech, nikdy nevis :P
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RETESKA: Tak tak. při aktivaci jsem si hesla poznamenal a uklidil do šanonu, kde mám smlouvy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam