• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: To mi pripadne velice vesele :-D a nejlepsi je ze vetsina bank ma klasicky pracovni dobu tak ze se tam proste jen tak nedostanes :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Drobná zkušenost se službami Volksbank. Jeden z účtů mám u této banky, potřeboval jsem změnit korespondenční adresu kvůli stěhování. Trvalé bydliště zůstalo stejné. Telefonicky jsem zjistil, že jediná cesta, jak adresu změnit, je dojít na pobočku. Co se dá dělat, došel jsem v Praze do Lazarské, kde je pražská pobočka.
    Slečna hledala formulář na změnu adresy asi 10 minut! Formulář jsem spolu s ní vyplnil, ještě jí připomněl, že měníme korespondeční adresu, jak je zaškrtnuto na formuláři. výpis přišel zase na tu starou adresu.

Zvedl jsem tedy telefon, abych zjistil, co dělat. Na hot line mi poradili, že mám zajít na pobočku. Byl jsem pak na telefonistku nepříjemný, že tento postup evidentně nefunguje. Nakonec jsem zjistil, že sice nelze po telefonu změnit adresu, ale lze sepsat stížnost. Teprve v tu chvíli po 5 minutách přesvědčování, telefonistka řekla, že se podívá, jak to s tou změnou adresy je. SKutečně k ní došlo, ale slečna na pobočce mi změnila trvalé bydliště, nikoliv korespondenční adresu. Stížnost byla zaznamenána, adresu musím změnit na pobočce. :-/
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    Doba kamená je doba kamená
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PSYSBEE: já taky ne, ale chtěl jsem jen nějaký prkotiny a prostě krom výběrů a vkladů mi prislo že veškeré další operace jen na "domácí" pobočce jinak můžeš to i převect ale to zase trvá snad tejden ;-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NOSPAM: v dnesni dobe?? nechapu... :(
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    BOMBERCLAD: Ja mam CSOB a musim te zklamat ale stale dodrzuji institut "domovske" pobocky :-/
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    BOMBERCLAD: jde o čsob, te účet chci behěm roku zrušit, tak mne obnovování karty netrápí (navíc je do 10/10).

jak je to s čsob a pobočkama už ani nevím. ale po tehdejších zkušenostech s ge, kde jsem musel pobočku přesunout do prahy, abych s bankou vůbec mohl jednat, tak raději chodím na tu svou :)
    BOMBERCLAD
    BOMBERCLAD --- ---
    zavolal bych si na infolinku, ale jsem v zahranici. diky.
    BOMBERCLAD
    BOMBERCLAD --- ---
    ALL: ma nekdo CSOB? dokaze mi nekdo obecne rict, jaky veci u CSOB nejdou vyridit mimo materskou (zrizovani) pobocku? mam CS a jestli se dobre pamatuju, tak tam instutut "pobocka zrizeni" propojenim databaze temer vymazali uz pred lety..

ROMANET: jestli se bez ty karty obejdes, tak ji zrus, jinak ti ji automaticky vystavej znova. ale kdyz ji vystavej znova, tak budes mit novej PIN (predpokladam?).

ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PAN_KLOBOUK: Když někdo zapomene heslo, tak je (podle mého názoru) blbec.
    Za celou dobu (asi od r. 99) co jsem u spořky jsem nepotřeboval cokoliv řešit po telefonu. Asi jsem výjimka...
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    ZBYNEK: mmm.. tak info že nezná heslo pro telebanking jsem přehlídnul... a úplně na nic mi to heslo nepřijde.. když se chceš pobavit o konkrétních záležitostech na spořkový helplince tak ho potřebuješ.. a nebo třeba když zapomeneš heslo do netu že.. .)
    jinak další řešení problému se spořkou je předat to na jejich ombudsmana..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PAN_KLOBOUK: Na to potřebuješ zase jiné heslo a jestli se pamatuju dobře, tak ADAM psal, že ho nezná.
    A ani se nedivím, telebanking je pro drtivou většinu "internetových" klientů na nic...
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    ADAM: Na spořitelnim IVR si můžeš heslo do IB resetovat na heslo do telebankingu. Pak samozdřejmě neplatíš nic..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Poslední rok mi jí pořád vnucují - telefonicky, na benzínce a naposledy i v nějakém nákupním centru. Už mne s tím fakt otravují.

850/rok je podle mého celkem dost, úrok nedovedu posoudit (neznám úroky jinde) a dle fotky to není čipovka (ani to na stránkách nikde nepíšou).

ROMANET: Podpis mi nepřijde složitější, ale hlavně mnohem méně zabezpečenej. No, budu platit kreditkou od KB (čipovka ECMC) a hotovost budu vybírat kartou od mbanky :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    u mbanky je blokace karty/vydánání nové za 0,-

u čsob je to u visy tuším 2000,-

ROMANET
    ROMANET --- ---
    150 korun za novej pin. no se bez ni obejdu... :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    teď mne trochu štve ten rozmach visa, pro mne je optimalni mit visu a treba visu elektron, v obchodech se totiz nerad podepisuju a prijde mi to slozitejsi nez pin... (coz tu jen rikam, pac jsem si zablokoval electron, protoze jsem si na pin nevzpomnel)
    ADAM
    ADAM --- ---
    pro mě byl rozdíl třeba ten, že tam nelze složit základní kaptiál společnosti. ale při té příležitosti mi právě bylo potvrzeno, že brzy budou bankou :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    před příchodem mBank bylo FIO jedinou alternativou pro lidi, kteří nechtěli platit poplatky :) co se týče rozdílu mezi záložnami a bankami, tak to nevidím jako žádný problematický bod. a FIO pokud vím požádalo o bankovní licenci, kterou také dostane, a pak rozdíl nebude žádný :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam