• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    ADAM: Na spořitelnim IVR si můžeš heslo do IB resetovat na heslo do telebankingu. Pak samozdřejmě neplatíš nic..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Poslední rok mi jí pořád vnucují - telefonicky, na benzínce a naposledy i v nějakém nákupním centru. Už mne s tím fakt otravují.

850/rok je podle mého celkem dost, úrok nedovedu posoudit (neznám úroky jinde) a dle fotky to není čipovka (ani to na stránkách nikde nepíšou).

ROMANET: Podpis mi nepřijde složitější, ale hlavně mnohem méně zabezpečenej. No, budu platit kreditkou od KB (čipovka ECMC) a hotovost budu vybírat kartou od mbanky :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    u mbanky je blokace karty/vydánání nové za 0,-

u čsob je to u visy tuším 2000,-

ROMANET
    ROMANET --- ---
    150 korun za novej pin. no se bez ni obejdu... :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    teď mne trochu štve ten rozmach visa, pro mne je optimalni mit visu a treba visu elektron, v obchodech se totiz nerad podepisuju a prijde mi to slozitejsi nez pin... (coz tu jen rikam, pac jsem si zablokoval electron, protoze jsem si na pin nevzpomnel)
    ADAM
    ADAM --- ---
    pro mě byl rozdíl třeba ten, že tam nelze složit základní kaptiál společnosti. ale při té příležitosti mi právě bylo potvrzeno, že brzy budou bankou :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    před příchodem mBank bylo FIO jedinou alternativou pro lidi, kteří nechtěli platit poplatky :) co se týče rozdílu mezi záložnami a bankami, tak to nevidím jako žádný problematický bod. a FIO pokud vím požádalo o bankovní licenci, kterou také dostane, a pak rozdíl nebude žádný :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    vklady jsou pojištěny do 20tis eur - stejně jako u bank.

základní vklad je 1kč - jestliže tedy ručím za ztráty záložny do výše 2kč, dokážu to zkousnout.. :-)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    SCREE: ja mam ucet u FIO a nemuzu si stezovat.. poplatky nulovy, inetbanking oproti servis24 (mam zatim este ucet i u CS) toho umi vic. potrebujes nejaky konkretni info?

ADAM: myslim, ze jedinej podstatnej rozdil banka vs zalozna je tohle:
    V neposlední řadě je každý člen družstevní záložny povinen podílet se na krytí ztrát družstevní záložny, a to až do výše součtu dvojnásobku členského vkladu a jakéhokoliv dalšího vkladu (zápisné či vstupní vklad).
    http://www.finance.cz/zpravy/finance/102223/
    HARALD
    HARALD --- ---
    SCREE: členem se musíš stát určitě, ale to nebolí. Jak psal Adam, FIO je vážená skupina. Dnes už jsou záložny pod dohledem ČNB, takže riziko vložení vkladů by mělo být srovnatelné s bankami a jak jsem psal už Adamovi, myslím, že pojištění vkladů je stejné jako u bank.

Dnešní záložny už nemají se záložnami z Klasových dob jen málo společného. tehdy to byly spíš pyramidové hry, než záložny.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: záložna nebo banka je rozdíl čistě formální - ví vůbec někdo zde, jaký praticky?
    Dobrá otázka. :-) Nikdy jsem se záložnami do hloubky nezabýval, tak si jen co si pamatuju z hlavy. Jedná se o družstva takže se člověk musí stát družstevníkem než si může zřídit účet. Mám pocit, že pojištění vkladů je stejné jako u bank. Možná budou i nějaká jiná kritéria při poskytování úvěrů,protože pochybuji, že by záložny měly tolik půjčených úvěrů, aby mohli dělat rizikový skóring podobně jako banky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SCREE: proč pošta? ostatní to taky zajímá.

a co konrétně tě na tom děsí? fio je velmi silná finanční společnost - člen burzy CP, nedávno koupili RMS.

záložna nebo banka je rozdíl čistě formální - ví vůbec někdo zde, jaký praticky?
    SCREE
    SCREE --- ---
    Filtr nic moc, takze se neodborne ptam : "Co si myslite o FIO????", cet sem tedka votom na netu a zda se to az moc vpoho, ale desi me ze to je zalozna a musim se stat clenem a podobny veci, ma s tim nekdo zkusenost???? viz. posta pls.diky
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak ING reaguje na mbank a zvyšuje úrok na ing kontu na 3% :-)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    RETESKA: na hesla se daji pouzit ruzny sikovny programky - doporucuju mrknout treba na http://keepass.info/ nebo http://www.truecrypt.org/ .. pripadne pouzit kombinaci obojiho pro jeste vyssi bezpecnost. kdybych si mel pamatovat vsechny hesla, tak by to dopadlo tak, ze bych mel bud vsude hesla s podobnym zakladem nebo bych pulku zapomnel :) navic ten keepass umi i hesla generovat, takze nehrozi, ze kdyz te nekdo okrade o penezenku a vyzkousi cislo OP, tak se dostane do tvyho inet bankingu...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ROMANET: No zase je jako fakt že poslední problém s zapomenutym heslem k E-Kontu vyřešili promptně a zdarma.
    I když když jsem chtěl potvrzení o výši financí na kontě tak mně zkásli o 400,- (potřeboval jsem to pro žádost o vízum)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NOSPAM: to mne bavilo, jak mi chodilo, že mám povelaných nějakých padesát tisíc nebo co, podepsaný ředitelem pobočky. jen tam psali, že mám přinýst doklady o výši příjmu, že nejsem ve zkušební době a tak něco. u tý banky jsem tenkrát byl asi 5 let. fakt mi přijde na hlavu, abych do banky, která o mých financích ví jen o málo míň než já, nosil nějaký papíry.
    ale já se nezlobím, aspoň jsem si nikdy žádnou půjčku nebral a přečerpávat účet mne ani nenapadlo, jak vidím, že se blížim nule a nevidím blížící se příjem, obvolávám známé.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Bože to sou blbci.Tohle mně na bankách děsně štve, že se tvářej jako by ty prachy byli jejich a klienti prostě jsou jen jakousi podřadnou skupinou.

Pamatuju si situaci kdy jsem chtěl pitomé povolené přečerpání o 10K a chlápek co to "posuzoval" po mně nejdřív chtěl hafo papírů (ačkoliv jsem u nich byl už asi 5 či 6 měsíců) a pak se na mně tak sladce usmál a řekl mi že mám příliš malý příjem. No tehdy sem teda mněl jen asi 16K cash měsíčně ale to je taky 5 let nazpátek.

Dneska mne zase banka štve tim že mi neustále vnucuje peníze.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Držím palce, ať to z nich dostaneš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam