• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    no. tak konec dohadům, nějak mě předběhli, chystal jsem to hodit on-line až o půlnoci...
    http://www.mesec.cz/aktuality/mbank-zvysila-uroceni-sporiciho-uctu/
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: 1,6 % je u eBanky na terminaku pro milion Kc a vice, ne? To je vic, nez je pojisteno a na to si snad lidi davaj pozor. Taky myslim, ze byste ani nemuseli reagovat. U vas si clovek muze vyzvednout/vlozit prachy kdy chce, coz je nezanedbatelna vyhoda. Kdyz uz, tak bych dal 3,1 % ciselne je to vic, ale banku to moc nestoji :-)
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Nemuseli byste troskarit a mohli byste jit na 3,5% :-)
    Otazka zni, jestli to ma mBank v dobe kdy nestiha naval klientu zapotrebi...
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    ZBYNEK: Tak právě proto jsem se ptal jak si to počítal. Je jasný že stavebko má nevýhody, který si zmínil..

TRISSIE: JJ.. taky penize na stavebko posílám až těsně před koncem roku.. Během toho roku je lepší je zhodnotit nějak jinak.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Ty už určitě víš víc, že? :-)
    Já si myslím, že dorovnáte Bawag (3,33%).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. jak tipujete, že bude mBank reagovat na Bawag a eBanku (šli z 1,6% taky na 3% jako máme my)... zajímaly by mě vaše tipy :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PAN_KLOBOUK: Koukám, že jsem nedopsal jednu větu...
    Tak ještě k té státní podpoře - 15% sice vypadá pěkně, ale to ze svých vložených 20.000 dostaneš jenom v jednom roce! A stavební spoření se uzavírá na delší dobu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAN_KLOBOUK: Rozhodně se mi teď zdá, že nemá moc cenu posílat peníze na stavebko v průběhu rok, až těsně před koncem roku, je to tak?
    Dřív bylo to úročení ve srovnání s tím, co člověk mohl dostat krátkodobě jinde (tzn. třeba od ledna do toho prosince) velmi výhodné, ale teď i na ING dostanu víc, než o kolik se mi těch 18 tisíc zúročí ve stavební spořitelně.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PAN_KLOBOUK: Počítal jsem podle nové nabídky, kde máš státní podporu 3.000 a úrok lehce přes jedno procento.
    Nemůžeš říct, že je výnos 15%. Jenom 2 roky trvá, než se ti zaplatí nehorázně vysokej poplatek za založení účtu a v dlouhodobějším hledisku se projeví vliv vyšší úrokové míry a úroky z úroků. Navíc na prachy na stavebku nemůžeš dlouho šáhnout.
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    ZBYNEK: Tak ty svoje výpočty zveřejni. U stavebka máš za 20tis od státu 3tis a u starých smluv za 18 tis. 4,5tis.-.. To je 15 resp. 25%.. Pořád mi to přijde víc než ty 4% úročení na účtu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PSYSBEE: To si taky myslím. Se budu muset podívat do materiálů k čemu se zavazují a dle čeho mohou měnit úrok.

Jinak jsem si dělal menší propočty a pokud by se ty úroky dostaly na 4% (a udržely by se tam), tak by to bylo výhodnější než stavební spoření se státní podporou.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ZBYNEK: no az treba jednou bude trend vyhlasovani urokovych sazeb CNB opacny, tak zakonite i komercni banky budou muset snizovat urokove sazby na svych sporicich (ale i uverovych) produktech..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Jinak jsem před chvílí zkejsnul v koloně a v rádiu jsem slyšel reklamu od Bawag - spořící účet 3,33%.
    Kam až myslíte že to půjde? Jasně, teď nemají problémy, i ČNB zvyšuje úrokové sazby, ale nevím jestli je možné, že se to udrží napořád.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BOMBERCLAD: Poslední dobou mi fakt vadí, jak na internetu všichni všechno vědí, ale přitom si nic neověří.
    (A pro spořitelnu doopravdy nedělám.)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BOMBERCLAD:
    a) deaktivovat - pokud deaktivujes, neodesles s uctu ani halir
    b) jde tam i zmenit telefonni cislo na ktere se to posila - samozrejme, ze to lze .. nicmene ke zmene potrebujes bezpecnostni kod, ktery dostava klient primo na pobocce oproti OP a navic po zmene telefoniho cisla je Servis24 na 12 hodin z bezpecnostnich duvodu blokovan pro aktivni transakce.

Takze co nam z toho vyplyva?? Imho to co uz bylo receno :
    "Příště prosímtě nepiš nic o píčovinách, než si to sám ověříš!"

:)

ps - "mel za to, ze je to tak povinne a ze telefonni cislo jde zmenit jen na pobocce " - mam pocit, ze ty bys jeden z prvnich nespokojencu, ktery by zacli sprominutim "picovat", co je to za komouskej system, ze musis pri zmene cisla founu osobne na pobocku a proc to kua nemohli vyresit primo v aplikaci Servis24???
    BOMBERCLAD
    BOMBERCLAD --- ---
    ZBYNEK: ne, nezkousel jsem to. dobre, byl to z me strany spatnej usudek, nevidim vsak duvod proc byses do me za to mel navazet! mas kramy? nebo delas pro sporitelnu? nemam ji zaslat omluvnej dopis?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DAIIKA: vsechno jde ;-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    BOMBERCLAD: to by byla featura dost nahovno kdyby slo zmenit to mobilni cislo takhle easy :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BOMBERCLAD: Myslíš si, že je to tak jednoduché jako kliknout a nic to neposílá? Zkoušel sis to? Příště prosímtě nepiš nic o píčovinách, než si to sám ověříš!
    BOMBERCLAD
    BOMBERCLAD --- ---
    DAIIKA: mam podobnej pocit. uz jen proto, ze PIN ke karte chodi taky modrou obalkou ne?

btw ted koukam na svuj Servis24 - internetbanking od Sporitelny a k memu udivu zjistuju, ze security feature, kerou to kdysi samo od sebe zacalo delat, ze pri kazde transakci provadene po internetu nejdrive prijde smska s kodem ktery se pak musi zadat, tak to jde normalne v ramci te aplikace a) deaktivovat, b) jde tam i zmenit telefonni cislo na ktere se to posila. to je teda picovina! tudiz kdyz se nekdo dostane na ucet, tak ho muze bezproblemu vyluxovat a tato security feature mu v tom nijak nezabrani, nebot ji muze deaktivovat. ja mel za to, ze je to tak povinne a ze telefonni cislo jde zmenit jen na pobocce ;/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam