• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ZBYNEK: no az treba jednou bude trend vyhlasovani urokovych sazeb CNB opacny, tak zakonite i komercni banky budou muset snizovat urokove sazby na svych sporicich (ale i uverovych) produktech..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Jinak jsem před chvílí zkejsnul v koloně a v rádiu jsem slyšel reklamu od Bawag - spořící účet 3,33%.
    Kam až myslíte že to půjde? Jasně, teď nemají problémy, i ČNB zvyšuje úrokové sazby, ale nevím jestli je možné, že se to udrží napořád.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BOMBERCLAD: Poslední dobou mi fakt vadí, jak na internetu všichni všechno vědí, ale přitom si nic neověří.
    (A pro spořitelnu doopravdy nedělám.)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BOMBERCLAD:
    a) deaktivovat - pokud deaktivujes, neodesles s uctu ani halir
    b) jde tam i zmenit telefonni cislo na ktere se to posila - samozrejme, ze to lze .. nicmene ke zmene potrebujes bezpecnostni kod, ktery dostava klient primo na pobocce oproti OP a navic po zmene telefoniho cisla je Servis24 na 12 hodin z bezpecnostnich duvodu blokovan pro aktivni transakce.

Takze co nam z toho vyplyva?? Imho to co uz bylo receno :
    "Příště prosímtě nepiš nic o píčovinách, než si to sám ověříš!"

:)

ps - "mel za to, ze je to tak povinne a ze telefonni cislo jde zmenit jen na pobocce " - mam pocit, ze ty bys jeden z prvnich nespokojencu, ktery by zacli sprominutim "picovat", co je to za komouskej system, ze musis pri zmene cisla founu osobne na pobocku a proc to kua nemohli vyresit primo v aplikaci Servis24???
    BOMBERCLAD
    BOMBERCLAD --- ---
    ZBYNEK: ne, nezkousel jsem to. dobre, byl to z me strany spatnej usudek, nevidim vsak duvod proc byses do me za to mel navazet! mas kramy? nebo delas pro sporitelnu? nemam ji zaslat omluvnej dopis?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DAIIKA: vsechno jde ;-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    BOMBERCLAD: to by byla featura dost nahovno kdyby slo zmenit to mobilni cislo takhle easy :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BOMBERCLAD: Myslíš si, že je to tak jednoduché jako kliknout a nic to neposílá? Zkoušel sis to? Příště prosímtě nepiš nic o píčovinách, než si to sám ověříš!
    BOMBERCLAD
    BOMBERCLAD --- ---
    DAIIKA: mam podobnej pocit. uz jen proto, ze PIN ke karte chodi taky modrou obalkou ne?

btw ted koukam na svuj Servis24 - internetbanking od Sporitelny a k memu udivu zjistuju, ze security feature, kerou to kdysi samo od sebe zacalo delat, ze pri kazde transakci provadene po internetu nejdrive prijde smska s kodem ktery se pak musi zadat, tak to jde normalne v ramci te aplikace a) deaktivovat, b) jde tam i zmenit telefonni cislo na ktere se to posila. to je teda picovina! tudiz kdyz se nekdo dostane na ucet, tak ho muze bezproblemu vyluxovat a tato security feature mu v tom nijak nezabrani, nebot ji muze deaktivovat. ja mel za to, ze je to tak povinne a ze telefonni cislo jde zmenit jen na pobocce ;/
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    PSYSBEE: nelze vydat platební kartu nikomu jinému než majiteli této karty, tzn. buď je to přímo majitel účtu, nebo osoba, které tento majitel nechal kartu ke svému účtu vydat....nedá se obejít ani plnou mocí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    TRISSIE: mněla jsi si změnit podpisový vzor :-)
    To já jsem teďka měnil OP (změna trv. pobytu) a když jsem si chtěl v bance vybrat větší obnos na přepážce tak mně nejdřív donutili změnit podpisový vzor + ještě k tomu byla kopa dalších papírů, uplně děsivý prostě ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PSYSBEE: na pobočce se dá domluvit ledacos, když člověk poprosí :-)

normálně se karta vydává proti podpisovému vzoru, akorát já si ji potřebovala vyzvednout v okamžiku, kdy jsem měla ruku v dlaze a neudržela jsem v ní ani lžíci, natož propisku na podpis podle vzoru. Ale nakonec se nechali ukecat na prapodivný paskvil levou rukou a občanku.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    .. ale kazdopadne bych si zavolal na prislusnou pobocku te banky a informoval se primo tam ..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BOMBERCLAD: pokud je uredne overena, pak teoreticky ano
    BOMBERCLAD
    BOMBERCLAD --- ---
    jeste jedna vec - vyda banka debetni kartu ne do vlastnich rukou - na plnou moc?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: To mi pripadne velice vesele :-D a nejlepsi je ze vetsina bank ma klasicky pracovni dobu tak ze se tam proste jen tak nedostanes :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Drobná zkušenost se službami Volksbank. Jeden z účtů mám u této banky, potřeboval jsem změnit korespondenční adresu kvůli stěhování. Trvalé bydliště zůstalo stejné. Telefonicky jsem zjistil, že jediná cesta, jak adresu změnit, je dojít na pobočku. Co se dá dělat, došel jsem v Praze do Lazarské, kde je pražská pobočka.
    Slečna hledala formulář na změnu adresy asi 10 minut! Formulář jsem spolu s ní vyplnil, ještě jí připomněl, že měníme korespondeční adresu, jak je zaškrtnuto na formuláři. výpis přišel zase na tu starou adresu.

Zvedl jsem tedy telefon, abych zjistil, co dělat. Na hot line mi poradili, že mám zajít na pobočku. Byl jsem pak na telefonistku nepříjemný, že tento postup evidentně nefunguje. Nakonec jsem zjistil, že sice nelze po telefonu změnit adresu, ale lze sepsat stížnost. Teprve v tu chvíli po 5 minutách přesvědčování, telefonistka řekla, že se podívá, jak to s tou změnou adresy je. SKutečně k ní došlo, ale slečna na pobočce mi změnila trvalé bydliště, nikoliv korespondenční adresu. Stížnost byla zaznamenána, adresu musím změnit na pobočce. :-/
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    Doba kamená je doba kamená
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PSYSBEE: já taky ne, ale chtěl jsem jen nějaký prkotiny a prostě krom výběrů a vkladů mi prislo že veškeré další operace jen na "domácí" pobočce jinak můžeš to i převect ale to zase trvá snad tejden ;-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NOSPAM: v dnesni dobe?? nechapu... :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam