• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ALESH
    ALESH --- ---
    Dnes mi dosla karta od mbank. Driv nez jsem cekal ! Ale graficke zpracovani nic moc tedy. I kdyz je to asi 1000x lepsi nez u sporky, mohli si s tim vic vyhrat.
    Tak me napada, mate nekdo kartu, s jejiz podobou jste spokojeni?
    ARZA
    ARZA --- ---
    GRRGRRGRR: pokaždý to zvedl někdo jinej... je mi to divný.
    k internetovýmu bankovnictví jsem se ještě nedokopala. na tý expresce se mi líbí že nepotřebuju počítač; navíc při mym zacházení s PC mam trochu obavy o bezpečí.
    psala jsem nějakou stížnost, ale ještě se mi nikdo neozval.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROMANET: přítel Google prozradil, ež máš pravdu a nic jako 15 den v zákone neexistuje, takže:

GATSUNGA: do pátku budeš mít prachy na účtu jen v případě, že je pošlou do zítřka. Je i šance, že když to pošlou ve čtvrtek.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NOSPAM: pokud k něčemu takovému došlo, mění to něco na tom, že podle zákona o bankách musí dojít k převodu do 2 pracovních dnů?

BTW, nebylo to něco jako sobota + neděle + první svátek vánoční + druhý svátek vánoční + 2 dny? Ani spořka si nemůže dovolit porušovat toto nařízení jinak, než naprostým omylem. K tomu docházelo v devadesátých letech, kdy Klaus odmítal jakoukoliv inspiraci zkušenostmi ze západu, takže jsme si museli všechny chyby zopakovat, dnes už jsou podobné případy fakt naprostá výjimka.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: Musim te vyvect z omylu neb znam par lidi ktery cekali na penize u spořky i 6 dní ;-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    HARALD: žádná povinnost s tím patnáctým dnem podle mne neexistuje. stačí do konce následujícího měsíce, ovšem závazný je hlavně to, co je v pracovní/kolektivní/whatever smlouvě
    HARALD
    HARALD --- ---
    GATSUNGA: doba na převod peněz je ze zákona 2 dny, ale obvykle probíhá do druhého dne.

nemýlím-li se, tak firmy mají povinnost podat příkaz k úhradě zaměstnaneckých mezd do 15 dne následujícího měsíce (takže do dneška). Čili v pátek ráno bys měl mít prachy na účtě.
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    tyjo, nechal sem si nska rano poslat vyplatu na ucet u postovni sporitelny ... existuje realna sance ze si to budu moct v patek dopoledne vybrat? sem z toho uplne v haji, a nemuzu si to nijak overit : (
    GRRGRRGRR
    GRRGRRGRR --- ---
    ARZA: ahoj,
    ty jo mě se dá na expresku dovolat uplně v pohodě, můžu zjistit, jestli tam nejsou nějaký trable, ale asi spíš narazila na vadné bankéřky ,)

jinak doporučení - v dnešní době je nejlepší internetové bankovnictví - konkrétně u KB je to jednou tak levnější než přes telefon...
    ARZA
    ARZA --- ---
    Ahoj, nevyužíváte někdo Expres linku KB?
    Docela jsem si to oblíbila protože to pro mě byl nejjednodušší způsob platby, ale za poslední dobu se mi xkrát stalo že operátorům na druhym konci vůbec nerozumim. Vypadává spojení a je to hrozně potichu, takže slyšim každý třetí slovo. A přitom jinam se dovolám uplně v pohodě a navíc jsem tam za poslední měsíc volala ze tří různejch telefonů, takže mám pocit že závada není na mé straně...
    Dneska ráno jsem nebyla schopná projít ani tou bezpečnostní přihlašovací procedurou, protože jsem operátorce nerozuměla ani ň :/
    A to potřebuju něco fakt urgentně zaplatit.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    od zítřka
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Taxem to uhodl :-)
    Od kdy to bude platit?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    no. tak konec dohadům, nějak mě předběhli, chystal jsem to hodit on-line až o půlnoci...
    http://www.mesec.cz/aktuality/mbank-zvysila-uroceni-sporiciho-uctu/
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: 1,6 % je u eBanky na terminaku pro milion Kc a vice, ne? To je vic, nez je pojisteno a na to si snad lidi davaj pozor. Taky myslim, ze byste ani nemuseli reagovat. U vas si clovek muze vyzvednout/vlozit prachy kdy chce, coz je nezanedbatelna vyhoda. Kdyz uz, tak bych dal 3,1 % ciselne je to vic, ale banku to moc nestoji :-)
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Nemuseli byste troskarit a mohli byste jit na 3,5% :-)
    Otazka zni, jestli to ma mBank v dobe kdy nestiha naval klientu zapotrebi...
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    ZBYNEK: Tak právě proto jsem se ptal jak si to počítal. Je jasný že stavebko má nevýhody, který si zmínil..

TRISSIE: JJ.. taky penize na stavebko posílám až těsně před koncem roku.. Během toho roku je lepší je zhodnotit nějak jinak.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Ty už určitě víš víc, že? :-)
    Já si myslím, že dorovnáte Bawag (3,33%).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. jak tipujete, že bude mBank reagovat na Bawag a eBanku (šli z 1,6% taky na 3% jako máme my)... zajímaly by mě vaše tipy :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PAN_KLOBOUK: Koukám, že jsem nedopsal jednu větu...
    Tak ještě k té státní podpoře - 15% sice vypadá pěkně, ale to ze svých vložených 20.000 dostaneš jenom v jednom roce! A stavební spoření se uzavírá na delší dobu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAN_KLOBOUK: Rozhodně se mi teď zdá, že nemá moc cenu posílat peníze na stavebko v průběhu rok, až těsně před koncem roku, je to tak?
    Dřív bylo to úročení ve srovnání s tím, co člověk mohl dostat krátkodobě jinde (tzn. třeba od ledna do toho prosince) velmi výhodné, ale teď i na ING dostanu víc, než o kolik se mi těch 18 tisíc zúročí ve stavební spořitelně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam