• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    aha : ) koukam ze o tom urcite jeste popremejslim ... ale tak hlavne ze funguje ; ))
    spis bych si mel zridit inet bankovnictvi, a uzpusobit kartu pro placeni objednavek online, a jeste doresit paypal ; ))
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: no ja mel predtim visu bez cipu a musel jsem se podepisovat vsude, ale taky jsem nemusel nikde zadavat pin. S novou cipovou nikdy nevim, na cem jsem :) (oboje embosovane)

Ja se tedy radsi podepisuju..je to rychlejsi.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH: jo promiň neumim číst. prostě tyhle horší karty. podepisování fakt nenávidím.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET:
    výhody visa elektron - nemusíte se v obchodech podepisovat, dáte pin a nazdar. ja ale nemam elektron a podepisovat jsem se nemuel..
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    ROMANET: a ja mam elektron, se kterym kdyz platim v DM (drogerie, ale asi jenom konkretni jedna v brne na svobodaku), tak po mne chteji podpis a ne pin :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH:
    ALESH:

to jsou objevy, co? o čem asi mluvím :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ..ted mam pro ztmenu VISU (ne electron) a dnes kdyz jsem kupoval boty, tak jsem taky jen zadal pin a nemusel se podipesovat...tak nevim :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: ja donedavna mel VISU u ktere jsem zas nemusel zadavat pin, jen jsem se podepsal
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GATSUNGA: na visu kašli, já visu úplně nenávidím. tedy je dobré mít, ale teď mne fakt sere, že jsem zapomněl a nenašel ten pin k visa electron.

výhody visa elektron - nemusíte se v obchodech podepisovat, dáte pin a nazdar. prodavačku to neotravuje a vás taky ne.

ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: jj delfini.
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    jo, a kdyz tu ted mluvite o tech kartach, tak me docela lakala ta moznost navrhnout si vlastni ... myslim ze to meli u CSOB, ale uz Post. Spor. ne ... ale ted mam novou visa electron (musim ji konecny nekdy vymenit za plnohodnotnou visu...), ktera je taky pruhledna ... sice je na ni nejakej snowboardak, ale to se da prehlidnout vzhledem k tomu, ze je krasne tmave zelena a pruhledna , )
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    HARALD: whoa, diky za opdoved ... mno, penize jsou podle vseho odeslany, takze doufam a tesim se ; ) jinak ja se dozvedel ze ze zakona je to do 3 dni, a to mi nemluv o tom pekle s posilanim penez pres svatky, kdy nejvetsi problem byl dozvedet se kdy bude otevrena nejblizsi posta, a jistota vyberu zadna : (

btw, mozna jsem to rekl spatne, ale nemam klasickou pausalni 'vyplatu' jen posilam faktury za hotovou praci, a tu sem posilal mezi svatky ; )) no, sem zvedavej jestli tedy postovni sporitelna nezklame, diky ... dal si mi alespon nadeji : )
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ALESH: mě se ta karta vůbec nelíbí, vypadá to jak atrapa :( líbí se mi moje VISA od eBanky, i když je obyč, tak je hezky provedená bych řekla.
    NYX
    NYX --- ---
    ALESH: me se docela libila pruhledna karta od KB, co davali ke studentskemu kontu. ale dneska jsem ho menil a karty mi vzali, tak jsem zvedavy, co dostanu vymenou :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH: všichni maj delfíny ne?

u čsob mám dvě pěkný karty. jednu mi i chválili na zélandu v obchodě.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Dnes mi dosla karta od mbank. Driv nez jsem cekal ! Ale graficke zpracovani nic moc tedy. I kdyz je to asi 1000x lepsi nez u sporky, mohli si s tim vic vyhrat.
    Tak me napada, mate nekdo kartu, s jejiz podobou jste spokojeni?
    ARZA
    ARZA --- ---
    GRRGRRGRR: pokaždý to zvedl někdo jinej... je mi to divný.
    k internetovýmu bankovnictví jsem se ještě nedokopala. na tý expresce se mi líbí že nepotřebuju počítač; navíc při mym zacházení s PC mam trochu obavy o bezpečí.
    psala jsem nějakou stížnost, ale ještě se mi nikdo neozval.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROMANET: přítel Google prozradil, ež máš pravdu a nic jako 15 den v zákone neexistuje, takže:

GATSUNGA: do pátku budeš mít prachy na účtu jen v případě, že je pošlou do zítřka. Je i šance, že když to pošlou ve čtvrtek.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NOSPAM: pokud k něčemu takovému došlo, mění to něco na tom, že podle zákona o bankách musí dojít k převodu do 2 pracovních dnů?

BTW, nebylo to něco jako sobota + neděle + první svátek vánoční + druhý svátek vánoční + 2 dny? Ani spořka si nemůže dovolit porušovat toto nařízení jinak, než naprostým omylem. K tomu docházelo v devadesátých letech, kdy Klaus odmítal jakoukoliv inspiraci zkušenostmi ze západu, takže jsme si museli všechny chyby zopakovat, dnes už jsou podobné případy fakt naprostá výjimka.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: Musim te vyvect z omylu neb znam par lidi ktery cekali na penize u spořky i 6 dní ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam