• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    moc rozsirene to zatim neni
    u visy mi to vychazelo 50:50 bez i s, nakonec mi to prislo spis vic bez
    GRRGRRGRR
    GRRGRRGRR --- ---
    Pokud má karta čip a obchodník terminál, který to podporuje, zadává se PIN. Čim dál tim víc je to rozšířené a myslím, že jedině dobře .)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    pokud je karta cipova, mel by se pry vsude zadavat pin - sice mi to tvrdili v bance, ale nebylo to tak - nekde ho chteli, nekde ne, to me sralo, protoze bez mi to neprijde bezpecny

tak jsem si zas nechala udelat maestro, kde se pin proste zadavat musi + nekde chteji i podpis, nekde ne
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ZBYNEK: to si nemyslím, visu jsem podepisoval všude, mou druhou kartu ať už visa electron či zelandskou jsem nepodepisoval nikdy. a nemyslím si, že bych je používal v různých obchodech.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROMANET: To nezávisí na kartě, ale na terminálu, který v tom kterém obchodě mají.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    GATSUNGA: jen pro info: na placeni pres net sem si poridil extra "virtualni" kartu (internet mastercard), da se s ni v pohode platit i do zahranici a mam na ni pomerne nizkej limit proti pripadnymu zneuziti. maximalni spokojenost :)
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    ROMANET: fiiha, drsna chyba ... by me docela zajimalo cim to bylo zpusobeny ...

btw, v komentarich:
    "pekne (hehe)
    No vim akorat, ze bratrovi zase jednou NEstrhli bůra takze pohodicka"

pobavilo . ))
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    aha : ) koukam ze o tom urcite jeste popremejslim ... ale tak hlavne ze funguje ; ))
    spis bych si mel zridit inet bankovnictvi, a uzpusobit kartu pro placeni objednavek online, a jeste doresit paypal ; ))
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: no ja mel predtim visu bez cipu a musel jsem se podepisovat vsude, ale taky jsem nemusel nikde zadavat pin. S novou cipovou nikdy nevim, na cem jsem :) (oboje embosovane)

Ja se tedy radsi podepisuju..je to rychlejsi.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH: jo promiň neumim číst. prostě tyhle horší karty. podepisování fakt nenávidím.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET:
    výhody visa elektron - nemusíte se v obchodech podepisovat, dáte pin a nazdar. ja ale nemam elektron a podepisovat jsem se nemuel..
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    ROMANET: a ja mam elektron, se kterym kdyz platim v DM (drogerie, ale asi jenom konkretni jedna v brne na svobodaku), tak po mne chteji podpis a ne pin :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH:
    ALESH:

to jsou objevy, co? o čem asi mluvím :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ..ted mam pro ztmenu VISU (ne electron) a dnes kdyz jsem kupoval boty, tak jsem taky jen zadal pin a nemusel se podipesovat...tak nevim :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: ja donedavna mel VISU u ktere jsem zas nemusel zadavat pin, jen jsem se podepsal
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GATSUNGA: na visu kašli, já visu úplně nenávidím. tedy je dobré mít, ale teď mne fakt sere, že jsem zapomněl a nenašel ten pin k visa electron.

výhody visa elektron - nemusíte se v obchodech podepisovat, dáte pin a nazdar. prodavačku to neotravuje a vás taky ne.

ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: jj delfini.
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    jo, a kdyz tu ted mluvite o tech kartach, tak me docela lakala ta moznost navrhnout si vlastni ... myslim ze to meli u CSOB, ale uz Post. Spor. ne ... ale ted mam novou visa electron (musim ji konecny nekdy vymenit za plnohodnotnou visu...), ktera je taky pruhledna ... sice je na ni nejakej snowboardak, ale to se da prehlidnout vzhledem k tomu, ze je krasne tmave zelena a pruhledna , )
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    HARALD: whoa, diky za opdoved ... mno, penize jsou podle vseho odeslany, takze doufam a tesim se ; ) jinak ja se dozvedel ze ze zakona je to do 3 dni, a to mi nemluv o tom pekle s posilanim penez pres svatky, kdy nejvetsi problem byl dozvedet se kdy bude otevrena nejblizsi posta, a jistota vyberu zadna : (

btw, mozna jsem to rekl spatne, ale nemam klasickou pausalni 'vyplatu' jen posilam faktury za hotovou praci, a tu sem posilal mezi svatky ; )) no, sem zvedavej jestli tedy postovni sporitelna nezklame, diky ... dal si mi alespon nadeji : )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam