• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    ALESH: rovnou, když jsem telefonicky žádal o znovuzaslání těch údajů, tak jsem u operátorky podal reklamaci na těch 100kč, za které se to posílá.

a 100kč už je na uctě zpět.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NELDE: Zatim sem tam protocil pokusnych 10k a zadne problemy, ale taky sem nevyzadoval zadne zvlastnosti.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAM: jak si to dokazal? Ze bych to zkusil taky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    poznámka na okraj - ČS v tichosti mou reklamaci uznala a poplatek 100kč za znovuzaslání hesel do IB mi připsala na účet. v pátek jsem se o tom informoval na pobočce.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    RETAL: to nebylo vyjadreni k necemu konkretnim, to bylo jeho firemni kredo..
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    k těm heslům? je tu už někdo kdo to oficiálně reklamoval u čs a nějak se mu vyjádřili?
    RETAL
    RETAL --- ---
    PSYSBEE: A jak to dopadlo? Nedávné naprosté fiasko s tichými změnami hesel, pověst IB s nejčastějšími výpadky... ;)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    aneb jak rikal bejvalej generalni CS J.Stack :

"Implementuj dnes, zdokonaluj zítra"
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: hele, já jsem dupal, ať udělají tu možnost "nechci uvést" ještě v listopadu. taky aby zavedli roční periodicitu trvalého příkazu, nepřeváděli písmena na velká, udělali volitelnou autorizaci smskama při provádění šablon, přidali virtuální klávesnici při logování, udělali možnost stahovat výpisy rovnou z IB, zlepšili funkčnost fórum, dodělali české demo IB, přeložili web do angličtiny... mám pokračovat? ten seznam má ještě mnohem, mnohem víc položek.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: podle mne to opravdu snižuje renomé mbanky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATTILAH: imho to nezákonné není - myslíš, že to neprohlíželi právníci? spousta institucí vyžaduje podobné údaje - pokud se ti to nelíbí, samozřejmě nemusíš takovou žádost vyplňovat. ale jestli máš jistotu, napiš to do zdůvodnění a pošli to rovnou na adam.zbiejczuk@cz.mbank.eu - a já to dám našim právníkům.

jak jsem již psal, do budoucna tam bude možnost "nechci uvést", nicméně přístup lidí, kteří místo dialogu okamžitě píší udání na úřady všeho druhu, mi byl odjakživa ... mírně řečeno nepochopitelný. proti gustu žádný dišputát ovšem.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    hmmm...FIO se koukam taky zaclo snazit. akorat teda nechapu, proc se snazej tak nenapadne oproti ostatnim bankam..

Vážení klienti,
    dnešním dnem zařazujeme do nabídky Fio, družstevní záložny produkt "Fio konto" - účet s vysokou úrokovou sazbou a okamžitou disponibilitou peněz na omezený okruh cílových účtů.

Parametry Fio konta:
    Úrok: 3,10% p.a.
    Poplatky: stejné jako na běžném účtu

Bezhotovostní výběry: na jeden externí účet mimo Finanční skupinu Fio, tzv. "Povolený cílový účet". Tento účet lze nastavit a měnit na stránce /Přehledy -> Informace o účtu/, změna je platná vždy od následujícího dne. Převody v rámci Finanční skupiny Fio nejsou omezeny.

Z účtu Fio konto nelze hradit platby SIPO a inkasní platby.

Hotovostní vklady a výběry lze provádět jako u všech ostatních účtů Fio, družstevní záložny.

K účtu můžete získat zdarma elektronickou platební kartu Fio Maestro Chip.

Věříme, že tento nový produkt přispěje k efektivnějšímu hospodaření s Vašimi finančními prostředky a přejeme si, abyste s ním byli spokojeni.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    NELDE:
    taky me tyhle udaje vyzadivane mBank zarazily. Evidentne neslouzi k ucelu smlouvy a souhlas klienta dovozovat ve takto formularove smlouve nelze -- takze je to v rozporu se zakonem na ochranu osobnich udaju. Chystam se jim napsat nejdriv jen po dobrem a pak podat podnet na Urad (pro ochranu osobnich udaju), ktery banky dost hlida.
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Omlouvam se, mam jednu z prvnich karet vydanou pred vanoci :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ROMANET: no mě taky to slovo trochu zarazilo ;) já to dohromady po textové stránce nedával...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak to jsem netušil, díky za info.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jojo koncoroční.

já si dám asi koncodenní pivo.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZBYNEK: banky mají zákonnou povinnost posílat stav účtu ke konci roku zvláštním výpisem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    no přišel všem, nejen tobě - je to tzv. koncoroční výpis, který se posílá obvykle nikoliv 1.1., ale až po nějakém čase, aby měla banka jistotu, že jsou tam zaúčtované všechny položky za předchozí rok. proč je to konkrétně 31.1., to ti ale nepovím...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Netušíš náhodou, proč mi teď přišel od mbank emailem výpis z účtů za rok 2007?
    (Ale musí se nechat, že už nezlobí čeština a pdf vypadá líp než to staré html.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam