• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOFIS
    KOFIS --- ---
    v komerce jsem ho taky mel a taky s emi nelibilo, ale funkcne mi to bylo jedno. Btw. jsem rad ze jsem pred lety z kb odesel, ale predcisli nebyl ten duvod
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Předčíslí jsem měl v komerčce a nikdy s ním nikdo neměl problém.
    KOFIS
    KOFIS --- ---
    me se to predcisli taky nelibilo. a doted se mi nelibi
    YNZA
    YNZA --- ---
    ZBYNEK: nekteri lide je ovsem neumi poslat. nekolikrat se mi stalo ze tu pomlcku napsali jinde a ja koumal jak to teda mam poslat, zbytecny psani, telefonovani. predcisli je zlo!
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Špatná argumentace to je od tebe, přes 90% čísel účtů zadávám copy/paste.

Jinak nevím v jakém světě žiješ ty, ale já po nikom nechci, aby si pamatoval číslo na mobil, účet nebo něco jiného. Lidé kolem mne si tyto informace umí uložit.
    ALESH
    ALESH --- ---
    NELDE: pokud by ten byt byl levny, tak kldine budu bydlet na vinohradsky (klidne cislo 475684197,78) ...vzdycky jsem chtel bydlet v centru.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: To je špatná argumentace. Samozřejmě, že když dám na správné místo, správné číslo účtu, tak peníze dojdou. Jenže z principu svoje číslo účtu bys měl sdělovat, když ti někdo posílá peníze, když někomu posíláš peníze (aby poznal od koho to bylo), často je to v různých formulářích, atd. Představ si, že by měl adresu bytu Vinohradská 387 964. Taky by ti asi došla pošta. Ale pochybuji, že bys na takové adrese chtěl bydlet.

Žijeme ve světě, kdy má každý představu, že si budeš pamatovat jeho čísla, jeho hesla, jeho piny a dává si záležet, aby to nebylo snadné k zapatování. A to mě bytostně štve, zejména, když vím, že to je zbytečné.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Řešíš takovéhle věci? To je teda vážně problém. Kolik lidí ti na účet posílá prachy že ti to vadí? Jednou si přidají šablonu a pak posílají aniž by je zajímalo číslo účtu.

NELDE: Tvar a délka čísla jsou dost podružné věci; ze stejného důvodu: číslo si uložím a pak už ani nevím jak vypadá.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENTENTYKY: Není to o 2, ale o 6. Dvě je to tuším v KB a je to typu účtu. A je to z dřívějška, kdy to bylo důležité pro rychlé rozeznání, povolené operace atd. Dneska, kdy každý účet může mít zcela jiné parametry, je to přežitek. Netrhá mi to žíly, ale přesvědčuje mě to o tom, že je něco v nepořádku a nemám chuť takové bance svěřovat svoje vydělané peníze.

ADAMM: Díky za odpověď, až prefix nebude oficiálně platný, tak budu rád účet užívat. Vysvětlení kolem délky čísla v Polsku neberu (znám i horší případy: Malta). Navíc zmíněných 26 čísel je národní část IBANu (2 kontrolní číslice + 8 znaků banky + 16 znaků číslo účtu) a od ČR se to liší jen v tom, že u nás stačí 4 čísla na banku. Většina zemí v Evropě má čísla účtu kratší - právě tím, že neužívá žádné předčíslí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pro vysvětlení (jestli to někdo nebere, tak prosím - ale já si to nevymyslel): v polsku má každé číslo účtu 26 čísel...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: btw. stačí se podívat do FAQ:

Proč je číslo účtu u mBank tak dlouhé? Je nutné používat prefix?
    Číslo účtu lze již dnes používat bez prefixu, jak v rámci mBank, tak mimo ni. Pracujeme na celkovém odstranění prefixu.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    hehe

tak jako jestli ti to tak trha zily, tak bejt tebou, radsi ho hned zrusim - boze! ucet je delsi o dve cisla! no to je neodpustitelne!

(jen tak btw. jeste by se mi nestalo, ze by se mi kvuli tomu platba nepripsala)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENTENTYKY: Předčíslí je zbytečné, jen prodlužuje číslo účtu. Mělo by se užívat na rozlišení druhu účtu, pokud jich je několik stejného čísla. U mkonta je to zbytečná hovadina. Při každé platbě musí být správně zadáno, čímž se zvyšuje pravděpodobnost, že ti nedojdou peníze. Prostě mně to sere jako zbytečná buzerace. A je to velký důvod k mbank nechodit!

Je to stejná kravina, jako kdyby ti dala číslo na mobil o délce 15 čísel, i když je možné mít jen 9.

Nemám už účet v KB a mít nechci.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    a co jako, ze to ma predcisli??

KB ma taky predcisli a jeste jsem s tim nemela problem v zadnym smeru, dzizis
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak přišel v 16.15 a vysvětloval mi, jak jim to špatně plánují.

Otevřel jsem balíček a aktivoval a divím se. Co to je za píčovinu používat předčíslí!!! Obávám se, že jsem si účet zakládal zbytečně.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NELDE: Nemyslím si že by to byli nějací speciální kurýři.
    Kurýr v Praze jezdí jak mu to vyjde.

Včera jsem zakládal účet, tak jsem zvědav na rychlost s jakou to vyřídí a dotáhnou do konce.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak mBank začíná být zajímavé - kurýr došel v 13:00 místo 17 až 18, jak bylo domluveno. Bylo mu řečeno, aby přišel, jak bylo domluveno (důvod - nebyl jsem přítomen).
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZBYNEK: ideální = nejlepší, nejvhodnější; nejideálnější je nesmysl
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GOR: Na placení v obchodech je nejideálnější kreditka :-)
    GOR
    GOR --- ---
    VITI: Jeste je dobry mit kartu k eMax a na mKonto si prelejvat jen penize, ktery budes vybirat v bankomatu nebo budes nekomu posilat. Placeni kartou v obchode delat kartou od eMaxu a drzet si vetsinu prostredku na eMaxu

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam