• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ALESH
    ALESH --- ---
    ebay pres paypal v pohode.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ad mbank a visa

necekala jsem, ze nebude embosovana teda - takze: jde s ni platit bez problemu po netu, zkousel jste to nekdo?
    NELDE
    NELDE --- ---
    SIN: Psal jsem dlouhou odpověď, ale nějak nefungovala síť.

Jakou změnu u klasického sporožira ti nechtěli provést?

Osobně plánuji nějaký čas duální režim - využití mBank na snížení nákladů, protože účet v ČS nemohu odstřihnout (vazba na hypotéku).
    ADAM
    ADAM --- ---
    já osobně taky bych podle bohatých zdejších zkušeností s mbank ještě rok, dva počkal :-)

nechci být pokusný králík..
    SIN
    SIN --- ---
    NELDE: No podle toho článku to s mBank nevypadá až tak hezky: "První klient zaplatí za využívané služby v ČS 161 korun měsíčně, zatímco v mBank nemusí vydat ani korunu (mBank však nenabízí SIPO, kontokorentní úvěry a ani embosované platební karty)."

Jinak jsem slyšel jakým stylem nabíraj nový lidi do toho podniku a upřímně řečeno přišlo mi to jako bereme kde koho hlavně ať to frčí, později to proberem, což ve mně nevzbuzuje důvěru a přiznám se, že k polským produktům a službám mám taky (iracionální) nedůvěru. :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SIN: A proč ne mBank? Taky mám účet u spořitelny, zatím si ho nechám, ale plánuji využívat minimum služeb (platební karta, SIPO, kontokorent, hypotéka) na Výhodný program. Až přijde výplata, tak prostě přesunu nějakou hotovost do mBank a je to.
    SIN
    SIN --- ---
    čerstvá zkušenost s ČS a tímhle:
    http://fincentrum.idnes.cz/uz-pul-milionu-klientu-vyuziva-drahy-osobni-ucet-ceske-sporitelny-1fl-/fi_osobni.asp?c=A080215_094147_fi_osobni_fib

Šel jsem na pobočku kvůli změně ve smlouvě u klasického sporožira. Slečna mi hned nabídla ten jejich Osobní účet a předvedla mi konfiguraci, podle toho co používám - měsíční poplatek 268,- Kč, když slevila tak 228,- Kč. To se mi zdálo jako dost, takže jsme s díky odmítl a doma spočítal současný a minuloroční náklady vedení účtu (spadám zhruba do kategorie klient 1 v tom článku) a jsou třetinový se všema polatkama co platím. Spořka je dost nechutná a její osobní účet si může nechat.

Koukal jsem se po alternativách - zaujala mě ČSOB a Citibank - máte někdo nějaký reference, zkušenosti? Díky.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ADAM: dik za info..
    ADAM
    ADAM --- ---
    BUTHRAKAUR: jde to imho kdekoliv a žádné speciální doklady nejsou třeba na 100%
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    nemate nekdo zkusenost se zrusenim sporozito uctu u CS? potreboval bych vedet, jestli to jde na jakykoliv pobocce a jestli jsou na to potreba nejaky specielni doklady jako original smlouvy nebo jestli staci jenom karticka od uctu + prokazani totoznosti... kupodivu se mi info o zruseni uctu nepodarilo na csas.cz najit :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    v mkiosku to slo.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ROMANET: Vzhledem k tomu, že toto je první osobní kontakt s někým kdo má s bankou něco společného, ale asi jsem to měl uzavřít v pobočce.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tak po schůzce s kurýrem se cítím zklamaný.

Kurýrní paní přijela obtížena igelitkami z Electroworldu, zjevně to vzala po cestě z nákupu.
    Zaskakovala za kolegyni a absolutně neměla ponětí co by mi vlastně měla předávat o nějaké proceduře nemluvě. Na závěr když už si balila igelitky, tak jsem jí připomněl jestli by mi náhodou neměla zkontrolovat občanský průkaz.
    S omluvami, že zaskakuje za kolegyni a že toho má moc, jsem jí nechal zkontrolovat občanku a odeslal jí pryč.

mBanka by si možná měla malinko hlídat co se v kurýrní službě děje.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ORBIT: no podle mne to dělají částo brigádníci, kteří nemají ani praxi ani motivaci.

ale baví mne, že kvůli hmd přijede o hodinu později. spíš si to špatně naplánovala.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Kurýrní služba, kterou využívá mBank, omlouvám se v předchozím postu to chybělo.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Také Vás musím pobavit:
    Právě mi volala paní z kurýrní služby (10:32):
    ,,Dobrý den pane Růžička,
    se omlouvám, že nedorazím mezi tou 9 a 10tou. Příjdu až po jedenácté, nevadí?
    A pak dodala: ,,Se omlouvám, já jezdím MHDčkem, tak mám zpoždění"

Je vidět, že kurýrní služba je opravdu humorná organizace.
    ATAN
    ATAN --- ---
    je to do tri pracovnich dnu.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NELDE: očekávej dneska v 16. nebo v 17? nevím teď přesně.

Jinak ve čtvrtek v noci odešly z tvého na sběrný účet ČS a v pátek v noci asi do mbank. a banka z clearingu přijímá odpoledne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem si poslal peníze na mbankový účet (ČS ve čtvrtek večer) a marně čekám na jejich připsání. Tak se chci zeptat, jakou s tím máte zkušenost? Kdy mám ty peníze očekávat? Mám tady několik příkazů, které chci zaplatit a nechce se mi za ty převody platit.

Nepište mi, že ČS zpracovává transakce jednou denně a to k 20:00, takže ty peníze měly jít do clearingu v pátek večer. To vím. Kde však jsou od té doby?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam