• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    Česká mBank také má poplatky - za manuální činnosti.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    YNZA: u polaku poplatky maji :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    treba mbank nabere lidi a pak zavede poplatky, vubec bych se nedivil
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINISTER: Ale to vis ze vadi, bohuzel u nas nic jineho neni - mbanka je prilis nova, jeste se nevi ceho je schopna - a banky take nejsou pouze o prichozich/odchozich platbach.
    SINISTER
    SINISTER --- ---
    Uzivam 3 bankovni instituce.
    ebanku (teda bohuzel uz raifku)
    Citibank
    nove Mbank

Do ebanky si posilam vejplatu a hodne vyuzivam IB. Az na poplatky je to nejlepsi banka.
    Citibank musim pouzivat kvuli zamestnani (Firemni policy) a to kreditni kartu. Reknu par slov k citi.
    Nejdrazsi, platby od obchodniku chodi i po 14 dnech. V IB je neprehledne vsechno od splaceni az po blokovane platby, splatky zapisuji az po 2 dnech.
    Mbank je zatim co se tyce poplatku vyborna, rychlost a prehlednost plateb je mnohem lepsi nez u citi, nicmene IB nemuze konkurovat ebance.
    Ale nelituji, ze jsem si mbank zalozil. Jelikoz se mne netykaji poplatky z prichozich a odchozich plateb, tak prevadim zapujcene firemni platby pro kreditku prave z mbank. Zamestnavatel mi posila firemni naklady prave do mbank a ja je vracim z mbank na citi. Bohuzel u ebanky bych mel za cca 100 prichozich a odchozich plateb uz tak vysoke naklady. Ptam se, opravdu lidem nevadi poplatky za prichozi a odchozi platby?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PURPURKA: Do 15 _pracovních_ dní. U mně to vypadalo tak, že za dva dny od kurýra přišel email o aktivaci (pak můžeš posílat na účet peníze). Za další zhruba týden a něco přišla karta. Ještě jsem s ní ale neplatil.
    PURPURKA
    PURPURKA --- ---
    takže minulou středu objednávka účtů u mBank dneska dorazil kurýr(včas), tak sem zvědava za jak dlouho karty.....píšou do 15dnů......
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: To by mohlo byt ono, diky... nu, myslim ze tohle je asi finalni tecka za CS, necham dobehnout stavebko a mizim - tou dobou uz se ukaze, jak funguje mbanka.

Uz dnes je vypis poplatku na extra papir vypisu, ale uctovat si i tohle, to uz v hamiznosti prehnali.

HRABALKA: Nova doba :)
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    a pak že za zeptání nic nedáš :-))
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Koukám do sazebníku - mohlo by to být tohle: "Dotaz na zůstatek účtu, ke kterému je vydána karta VISA v cizím bankomatu"? Tam je uvedená cena 20,-
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Tuhle položku jsem v životě na výpisu neměl. Zavolej svému osobnímu bankéři.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    kdoz jste u CS a.s., co znamena dvacetikorunova polozka "dotazy na ZTK-ATM/C" na vypisu? mam spravne za to, ze za pouhe zeptani se na zustatek na karte, platim 20,- ?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: No já hlavně koukal v zahraničí, že zlatá karta není o poplatku jako v ČR, ale tvé "obratové historii".
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: jo, budou. hlavně kreditky by měly být nějaké rozumnější, ale bude i normální platební embossovaná.
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    NELDE: nasel jsem volksbank ... ta dokaze vede ucet v AUD ... no mam toho vic.. takze v NL to neutratim ...
    NELDE
    NELDE --- ---
    XLEEF: Podle mně to nepřevedeš. Nebo pokud převedeš, tak včetně konverze do jiné měny. Nemůžou ti dát cestovní šeky na AUD?

Nevím, kolik toho máš, ale pokud větší část v NL spotřebuješ, tak ber ty Eura. Do Koreje by byl asi nejlepší USD (do severní ne, ale tam asi nejedeš (-;), ale ty Eura tam asi uplatníš bez problémů.

Nevím jestli najdeš banku v ČR, která ti umožní vést účet v AUD. Obávám se, že ti to budou ochotni vést jen ve významnějších plně směnitelných měnách. Takže USD, EUR, GBP, CHF, CAD a tím možná seznam končí. Hotovost ti pak dají ještě tak v SKK, RUB a kunách.
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    este otazka oni mi rekli ze to uz ani nemuzu vybrat v AUD ... jdalo vy se to udelat tak ze bych si zalozil ucet v jine bance ktera podporuje AUD a tam to prevedl ?
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    NELDE: no planuju jet do korei do roka... ale ... na korejky wony mi to nedaj :D

.... ale taky chci do holadnska... takze co ty eura ?
    ja fakt nevim :( jsem ztoho nak spatnej .. nejradeji bych to nechal.. vtech AUD .. :( a to nejde...
    NELDE
    NELDE --- ---
    XLEEF: Amerika je v recesi. Podpora růstu znamená nízké sazby a ztrátu zájmu obchodníků. Navíc ty trable s hypotékami znamenají odliv investorů. Podle mně dolů půjde - možná až na 2USD za 1EUR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam