• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    este otazka oni mi rekli ze to uz ani nemuzu vybrat v AUD ... jdalo vy se to udelat tak ze bych si zalozil ucet v jine bance ktera podporuje AUD a tam to prevedl ?
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    NELDE: no planuju jet do korei do roka... ale ... na korejky wony mi to nedaj :D

.... ale taky chci do holadnska... takze co ty eura ?
    ja fakt nevim :( jsem ztoho nak spatnej .. nejradeji bych to nechal.. vtech AUD .. :( a to nejde...
    NELDE
    NELDE --- ---
    XLEEF: Amerika je v recesi. Podpora růstu znamená nízké sazby a ztrátu zájmu obchodníků. Navíc ty trable s hypotékami znamenají odliv investorů. Podle mně dolů půjde - možná až na 2USD za 1EUR.
    NELDE
    NELDE --- ---
    XLEEF: Ono si moc nevybereš - koruna dolů asi nepůjde. Zato dolar asi ano. Hlavně všechny převody stojí prachy (minimálně rozdíl v kurzech). Převeď to na měnu, kterou můžeš užít při nějaké zahraniční cestě, ať nepřevádíš dvakrát.
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    co americky dolary ? :) myslite pudou este nize ?
    YNZA
    YNZA --- ---
    na zlato, nzd nebo svycarsky franky?
    XLEEF
    XLEEF --- ---
    cauves potreboval bych poradit ... mam v CSOB ... naky australsky dolary jako na devizovem uctu .... a banka rusi ... australsky dolar.... musim to na neco preveds ... ale ted je koruna moc silna tak bych to chtel preveds na neco jineho a nechat to jine mene ... ne koruny

muzete mi poradit co stim nebo naco to dat ... diky docela to slecha...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Dal jsem "spíše spokojen", protože mi trochu chybí možnost inkasa. Na druhou stranu se jedná o jednu platbu za měsíc, tak to není až tak velký problém.
    ALESH
    ALESH --- ---

Jste spokojeni s uctem u mbank ?

40 hlasy od 40 respondentů

RETESKA
    RETESKA --- ---
    RETESKA: vybírala jsem akorát z bankomatu a dělala platby přes web. jo ještě jedna drobnůstka, trochu mi vadí že v prostředí inetbankingu nevidím stále někde v záhlaví, kolik mám na účtu (v ebance to vidím). al má to výhodu, když mi někdo bude koukat na monitor, takže je to fuk ;)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    já už tu taky nic nehlásím, protože všechno jde v pohodě :) zatím jsem tedy neměla odvahu zaplatit delfínem na kase, ale stejně mám teď na účtě nulu. každopádně ostatní platby vypadají ok, pěkně jsem si nastavila šablony a holt místo inkas všechno posílám ručně, ale aspoň zadarmo. pro každýho je důležitý něco jinýho (zas jiný služby - nebankovní - si raději připlatim a nemusim se o nic starat).

uvědomila jsem si jen jednu podstatnou nevýhodu, a to hotovostní vklady, v ebance mi stačilo skočit na tramvaj a za chvilku to bylo. ta mbank mi přijde taková jen virtuální, jak nejsou ty pobočky. aspoň že už mám výplatu chodící na účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dotaz na ADAMMA: je v plánu též nějaká "lepší" karta? Třeba gold?
    MALKE
    MALKE --- ---
    ADAM: Jenomže to, co sleduješ, jsou ti, kteří mají nějaké problémy. Většina lidí (tady i na fóru tam), kteří problémy nemají, nepůjdou a nebudou se rozepisovat "Hele, všechno šlape, dorazil kurýr, dorazily karty, všecko super."

Já jsem do mBank šla z jisté nasranosti na spořku. Až zaplatím státu daně (svázáno s účtem, nechce se mi to všechno obíhat) a zavedou inkaso, přejdu tam úplně. A nemám si nač stěžovat. Kurýr dokurýřil, karty přikartily, stěrače stírají, klakson troubí.
    Jediné, co se stalo, bylo, že jsem našla chybu ve svém datu narození, ale ať už jsem to zavinila já, nebo někdo při nějakém přepisování, stačil jeden telefonát.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Já si myslím, že každá banka (a i záložna) má svoje plusy a minusy. Chápu, že mBank je tady nově a některé procesy nejsou úplně odladěné. Na druhou stranu, zatím nebyl žádný vážný problém nebo lapsus (spíše úsměvné). Myslím, že ta diskuse je trochu vyvolaná nenaplněným očekáváním, že banka perfektní z hlediska poplatků bude perfektní i z hlediska procesů. Což je asi i nenaplnitelné.
    Myslím, že většina kritik by padla, pokud bychom si zařizovali účet na pobočce nebo kiosku (žádný kurýr, podpis na místě, atd.).
    Jinak mBank má moje sympatie za snahu a baví mě to zkoušet.
    GOR
    GOR --- ---
    ADAM: Vtip je v tom, ze nekomu se ty nerpijemnosti proste nestaly... Treba mne :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    každopádně jim držím palce, ať vše co nejrychlej vychytaj...
    ADAM
    ADAM --- ---
    jak to tady už několik týdnů selduju, ta to je velice divoké. a k čemu to ve výsledku?
    účet s poloviční funkcionalitou.

ne, sory, opravdu se divím, že to tolika lidem stojí za to...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Nepříjemností? U sebe si nepříjemnosti neuvědomuji...
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKA: to netuším. zřejmě obojí.

každopádně pokud se na to ptáš ohledně bezpečnosti, tak vklady jsou povinně pojištěny do výše 20tis eur - naprosto stejně jako u banky
    IKA
    IKA --- ---
    ADAM: ok, preco teda doteraz tu licenciu nemali? nemali o nu zaujem, alebo nesplnali podmienky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam