• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: jediný velký rozdíl byl poplatek za odchozí platbu do cizí banky - cca 3,50,- Kč (0,5 zł), kterou zrušili na začátku února...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Já na to že mBank využívám jen necelý měsíc naplno, tak u spořky mi to ušetřilo 20 korun a úroky u mBank dělajé 10 korun. Na to že ještě spousta plateb šla u spořky a u mBank jsem také neměl všechny prachy které za měsíc přijdou, je to dobrý
    GOR
    GOR --- ---
    NAVARA: Bejval poplatek za prevod do jiny banky - 0,5PLN. Ten nedavno zrusili.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ALESH: Mně taky připsali úroky (-; Spořka 6,24 a mBank 0,31. Asi se rozšoupnu a dám si dva rohlíky.

Nevím, jak dlouhodobější statistiky, ale za první měsíc užívání mBank (necelý) jsem na poplatcích u spořky ušetřil 30,-. Reálně to vidím na úsporu při užití obou účtů něco kolem 500 za rok.
    ALESH
    ALESH --- ---
    NELDE: ja platil u mbnak 25kc za zmenu pinu po netu.

Kazdopadne ted mi po mesici pripsali nejake uroky....asi 3 koruny :)..ale potesi. Lepsi nez -100 za poplatky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: koukam, hafo je az na prani klienta... je tam nekde historie, aby se dalo podivat jestli to nedali az po zavedeni u nas (polsky natolik neumim)? cetl jsem to na necem typu mesec, tak je mi to podezrele zeby si to neoverili
    NELDE
    NELDE --- ---
    Česká mBank také má poplatky - za manuální činnosti.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    YNZA: u polaku poplatky maji :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    treba mbank nabere lidi a pak zavede poplatky, vubec bych se nedivil
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINISTER: Ale to vis ze vadi, bohuzel u nas nic jineho neni - mbanka je prilis nova, jeste se nevi ceho je schopna - a banky take nejsou pouze o prichozich/odchozich platbach.
    SINISTER
    SINISTER --- ---
    Uzivam 3 bankovni instituce.
    ebanku (teda bohuzel uz raifku)
    Citibank
    nove Mbank

Do ebanky si posilam vejplatu a hodne vyuzivam IB. Az na poplatky je to nejlepsi banka.
    Citibank musim pouzivat kvuli zamestnani (Firemni policy) a to kreditni kartu. Reknu par slov k citi.
    Nejdrazsi, platby od obchodniku chodi i po 14 dnech. V IB je neprehledne vsechno od splaceni az po blokovane platby, splatky zapisuji az po 2 dnech.
    Mbank je zatim co se tyce poplatku vyborna, rychlost a prehlednost plateb je mnohem lepsi nez u citi, nicmene IB nemuze konkurovat ebance.
    Ale nelituji, ze jsem si mbank zalozil. Jelikoz se mne netykaji poplatky z prichozich a odchozich plateb, tak prevadim zapujcene firemni platby pro kreditku prave z mbank. Zamestnavatel mi posila firemni naklady prave do mbank a ja je vracim z mbank na citi. Bohuzel u ebanky bych mel za cca 100 prichozich a odchozich plateb uz tak vysoke naklady. Ptam se, opravdu lidem nevadi poplatky za prichozi a odchozi platby?
    NELDE
    NELDE --- ---
    PURPURKA: Do 15 _pracovních_ dní. U mně to vypadalo tak, že za dva dny od kurýra přišel email o aktivaci (pak můžeš posílat na účet peníze). Za další zhruba týden a něco přišla karta. Ještě jsem s ní ale neplatil.
    PURPURKA
    PURPURKA --- ---
    takže minulou středu objednávka účtů u mBank dneska dorazil kurýr(včas), tak sem zvědava za jak dlouho karty.....píšou do 15dnů......
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: To by mohlo byt ono, diky... nu, myslim ze tohle je asi finalni tecka za CS, necham dobehnout stavebko a mizim - tou dobou uz se ukaze, jak funguje mbanka.

Uz dnes je vypis poplatku na extra papir vypisu, ale uctovat si i tohle, to uz v hamiznosti prehnali.

HRABALKA: Nova doba :)
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    a pak že za zeptání nic nedáš :-))
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Koukám do sazebníku - mohlo by to být tohle: "Dotaz na zůstatek účtu, ke kterému je vydána karta VISA v cizím bankomatu"? Tam je uvedená cena 20,-
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Tuhle položku jsem v životě na výpisu neměl. Zavolej svému osobnímu bankéři.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    kdoz jste u CS a.s., co znamena dvacetikorunova polozka "dotazy na ZTK-ATM/C" na vypisu? mam spravne za to, ze za pouhe zeptani se na zustatek na karte, platim 20,- ?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: No já hlavně koukal v zahraničí, že zlatá karta není o poplatku jako v ČR, ale tvé "obratové historii".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam