• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    XCHAOS: Nojo, sorry, špatně jsem četl - a promeškal vzácný okamžik, kdy jsi v diskusi ten rozumnější!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VANEK: no ale NELDE psal, že by to chtěl spojit s uložením - ovšem to mi přijde dost neprůchodné...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Za "sázkaře oficiálně nekomunikujeme" dík, už jsem si začínal myslet, že by mBank mohla žrát duši méně než jiné; ale "lidi na to došli sami" nepochopil jsem.

XCHAOS: No a vo tom cashback právě je, tjádydádydá!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NELDE: ale supermarkety právě nechtějí cash... chtějí peníze na účtech, způsobem, který pro ně bude co nejlevnější. chtějí co nejmíň odvádět cash z pokladen někam do bank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Hele a plánujete cash back v supermarketech? To by se totiž také dalo spojit s uložením - místo dovýběru hotovosti při platbě, by člověk zaplatil více a nechal si zbytek poslat na účet (s použitím karty). Supermarketům by to mohlo vyhovovat - bylo by to vázané na útratu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    sázkaře oficiálně nekomunikujeme, lidi na to došli sami...

do budoucna - třeba za rok - by měly být i vkladomaty, čili obrácený bankomat na FC / mKioscích.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: sipo od začátku července.

DAMIAN: pošta nebo z jiné banky (vkladem na pokladně na cizí účet - ale to je drahé) nebo terminály fortuny / sazky / tipsportu - tam je to vesměs zdarma: vytvoříš si jejich konto, vložíš peníze a v jakože IB dané společnosti si to pošleš na účet. je to zdarma.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ATAN: Teď někde v novinách psali, že jen pošta. Na webu jsem to drahnou chvíli hledalmarně, až fulltextové "vložit" (na druhý pokus po neúspěšném "vložení") vydalo http://mbank.cz/pruvodce/faq.html?category=47
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ATAN: to nevim, byl jsem jenom v mKiosku a ten nevypadal že by tam přijímali hotovost...
    ATAN
    ATAN --- ---
    DAMIAN: pres pobocku to nejde?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ADAMM - existují už nějaké automaty přes které se dá vložit hotovost ? nebo musim posílat poštovní poukázkou?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM - koukám na novinky, že inkaso už jede. Jede už i SIPO?
    Nepřipravujete náhodou stavební spořitelnu? Tam jsou ty poplatky zvlášť mastný (od 250,- za dva papíry a vyřízení státní podpory).
    ADAM
    ADAM --- ---
    zahrnuju i účty jako paypay (fakticky bankovní služba), několik firemních účtů, fakticky disponuji i několika účty, jichž nejsem vlastníkem (manželka, jeden mámin učet)... a na počtu 10 jsi hned.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOMAN: Ono záleží na tom, co bereš jako účet. Jsou různé spořící účty, karetní a úvěrové účty a měl bys zahrnout i stavebko, vkladní knížky a možná i penzijní a kapitálové životní.
    HARALD
    HARALD --- ---
    AIAX: taky mi omezení na 2 ústavy znemožňuje hlasovat.
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    ADAM: Celkem by me zajimalo k cemu muze kdo potrebovat vic jak deset uctu, jaky to ma vyhody?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    něco víc na téma sms a e-mail notifikace již na oficiálním webu.

http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=35802&t=35772
    ADAM
    ADAM --- ---
    ja unicredit třeba používám taky. celkově kdybych to spočítal, určitě používám více jak 10 různých bankovních účtů. čili to omezení na 2 je opravdu velmi málo...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    AIAX: 35 lidí není žádnej vzorek. navíc jsou to jen lidé, které bankovnictví do určité míry zajímá.
    AIAX
    AIAX --- ---
    V anketě [ Jak vznikají peníze aneb Proč jsou všichni až po uši v dluzích ] zatím 35 lidí, ale ani jeden s UniCredit. To jsem čekal, že ta jejich masivní kampaň zabrala víc...
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ADAMM: dik za info.. ja uz jsem asi moc rozmazlenej z FIO, kde si muzes ty jejich 'hlasice" nakonfigurovat pomerne dost detailne ;((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam