• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Co napsat jaké služby chceš užívat? Ty poplatky se liší nahoru a dolů, takže záleží na struktuře služeb.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Zdarec, mam dotaz. Uvazuju ze bych si poridil studentsky ucet, a zajimalo by me esli mi muzete poradit kde by to bylo nejlepsi... Co nejmensi/zadne poplatky a tak.. :) diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Nebo spíše GSM banking.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Takze pro ryze "sporici" ucet, zadna karta. By se pak hodila moznost pomoci smsky provest sablonu, aby se urcita castka prevedla na ucet s kartou. ted mluvim o mbank.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ATAN: rozhodně ano.
    ATAN
    ATAN --- ---
    kdyz budu mit k uctu kartu ale nikdy ji nepouziji na internetu, existuje moznost zneuziti teto karty?
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAM: Obzvlášť pikantní u mě byla pálka za "Vedení Výhodného programu" ;-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZBYNEK: jo, na každou s dá kliknout a je tam popis.

namátkově. za účetní položky, poštovní poplatky, internetbanking, vyhotovení výpisu a já nevím co ještě...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: To je hustý... Ty položky fakt nejsou popsané?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: jako ta reklama nejni spatna ale predsi jen vyzni v nasich pomerech predsi jen malicko jinak nez u polaku :-D

I kdyz se trosku divim ze polska mBank nelehla popelem kdyz takhle "znevazujete" kneze :-DD

PS: Takove interni info.. neuvazujete predsi jen o prekopani internet bankingu?? aktualni rozhrani mi neprijde moc user friendly..
    ADAM
    ADAM --- ---
    v dubnu mi přešel účet u ČS ze studentského na normální a...
    ...masakr. Počet poplatkových položek je větší, než počet položek běžných (ten účet skoro nepoužívám). Honem rychle ho musím běžet zrušit... :-|
    ADAM
    ADAM --- ---
    XCHAOS: tak já u své právnické osoby již dávno účet zdarma využívám (a to vč. vedení i veškerých transakcí). Jediný poplatek, který platím je 50kč pokud posílám peníze do cizí banky a chci, aby byly na účet příjemce připsány ještě ten den (která jiná banka todle nabízí, navíc za 50kč?)

jde o to, nebýt zblbej reklamou (mbanka) - moje banka je na trhu už mnohem dýl než mbanka a tohle je naprostý standard.
    ani nezmiňuju takové drobnosti, jako stovky poboček a úrok na BÚ přes 3%...

to je vše standard několik let starý - jenom se směju problémům všech tady s mbankou ("kdy mi příjde karta", "jak se tam dělá ...", "jak tam vložit peníze"....)

ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: aby ostatní banky nepřišly na buben :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: jako pravý lowcost jsme převzali polskou reklamu a předaboval ji Dlouhý.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Komu že převlečenému za kněze? Hrozně tam drmolí. A která agentura si tohle vymyslela?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A proč nebude zdarma i pro právnické osoby?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XCHAOS: já si nemyslím, že budeme mít účet pro právnické osoby zdarma. ale jsem si fakt hoooodně jistý, že nebudeme účtovat poplatek za příchozí platbu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NELDE: ano. skutečnou bankovní revoluci bude představovat vedení účtu pro právnické osoby zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    XCHAOS: Tady ale srovnáváš nesrovnatelné - právnická osoba musí být bankovní účet, a tak jsou cena za vedení vyšší.
    A hlavně eBanka se nikdy neprofilovala jako bezpoplatková.
    A rozlišujte - jsou dva poplatky za příchozí platby - za použití clearingu (když je to z jiné banky) a za zpracování transakce. Vtip je v tom, že ten první se vlastně platí dvakrát - jednou odesílatel jednou příjemce.
    A ještě je pikantní (pokud si dobře pamatuji), že náklad na clearing je fixní.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMM: to bych HODNĚ divil - má je i e-Banka. popravdě - je to pro banky důležitý zdroj příjmů (a proč asi na netu nejsou běžné mikroplatby, že... přesně kvůli těmhle poplatkům...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam