• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAM: ok, budu o tom uvažovat. rozhoduje teda ještě formát výpisů.. ale my jsme internetový business, a spousta malých příchozích transakcí za relativně levné služby (na hyperkonkurenčním trhu) je pro nás základ existence.

jenže co třeba vklad hotovosti... navíc ta banka nebude mít pobočku tam kde podnikáme... no, to by znamenalo, že víc lidí nám to bude hotově nosit do kasy, resp. posílat složenkou (složenky České Pošty jsou extra vopruz.. ty lidi ušetří pár korun, ale my to pak musíme nesmyslně spárovávat až když dorazí výpis s variabilním symbolem poštou...)
    ADAM
    ADAM --- ---
    XCHAOS: tak já u své právnické osoby již dávno účet zdarma využívám (a to vč. vedení i veškerých transakcí). Jediný poplatek, který platím je 50kč pokud posílám peníze do cizí banky a chci, aby byly na účet příjemce připsány ještě ten den (která jiná banka todle nabízí, navíc za 50kč?)

jde o to, nebýt zblbej reklamou (mbanka) - moje banka je na trhu už mnohem dýl než mbanka a tohle je naprostý standard.
    ani nezmiňuju takové drobnosti, jako stovky poboček a úrok na BÚ přes 3%...

to je vše standard několik let starý - jenom se směju problémům všech tady s mbankou ("kdy mi příjde karta", "jak se tam dělá ...", "jak tam vložit peníze"....)

ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: aby ostatní banky nepřišly na buben :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: jako pravý lowcost jsme převzali polskou reklamu a předaboval ji Dlouhý.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Komu že převlečenému za kněze? Hrozně tam drmolí. A která agentura si tohle vymyslela?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A proč nebude zdarma i pro právnické osoby?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XCHAOS: já si nemyslím, že budeme mít účet pro právnické osoby zdarma. ale jsem si fakt hoooodně jistý, že nebudeme účtovat poplatek za příchozí platbu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NELDE: ano. skutečnou bankovní revoluci bude představovat vedení účtu pro právnické osoby zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    XCHAOS: Tady ale srovnáváš nesrovnatelné - právnická osoba musí být bankovní účet, a tak jsou cena za vedení vyšší.
    A hlavně eBanka se nikdy neprofilovala jako bezpoplatková.
    A rozlišujte - jsou dva poplatky za příchozí platby - za použití clearingu (když je to z jiné banky) a za zpracování transakce. Vtip je v tom, že ten první se vlastně platí dvakrát - jednou odesílatel jednou příjemce.
    A ještě je pikantní (pokud si dobře pamatuji), že náklad na clearing je fixní.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMM: to bych HODNĚ divil - má je i e-Banka. popravdě - je to pro banky důležitý zdroj příjmů (a proč asi na netu nejsou běžné mikroplatby, že... přesně kvůli těmhle poplatkům...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMM: tak až je budete mít, tak mi vzbuď.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ale pokud to byla otázka, zda až budou podnikatelské účty, bude mBank účtovat poplatky za příchozí platby, tak jsem si na 99,99% jistý že nikoliv, a to i přesto, že na tom projektu nepracuju a vůbec nic o něm nevím :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XCHAOS: jako jak? my podnikatelské účty ještě nemáme :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMM: a co poplatky za příchozí platby na podnikatelských účtech ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nevím, zda to vnímám dobře, ale přijde mi podle výpisu, že u ČS je už za každou platbu kartou účtován poplatek účetní položka ve výši 5 Kč. Dříve to bylo 2 Kč.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    GOR: jde to jednodušeji
    1. moje účty
    2. kliknout na zůstatek vpravo
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ROMANET: udajne kvuli sepsani reklamace na transakce, ktery mnou nebyly provedeny
    AIAX
    AIAX --- ---
    Jen pro informaci - v klubu [ Jak vznikají peníze aneb Proč jsou všichni až po uši v dluzích ] se řeší problém vzniku peněz a fungování bank. Hlavním nedostatkem byl doteď stručný a přehledný článek, který by všechny hlavní problémy shrnoval. Právě jsem takový napsal pro portál Na volné noze: http://navolnenoze.cz/zpravy/pujcky-banky/ takže koho to zajímá, ať mi přijde vynadat :)))
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    SARKALINA: na pobočku imho potřebuješ spíš kvůli tomu, aby ti mohli naučtovat poplatek za blokaci. bejt tebou, tak to řeším přímo se společností, která kartu vidala (visa/mastercard)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SARKALINA: nehlede na to, ze imo spolecnost radsi vrati penize, kdyz ji urguje zakaznik, nez kdyz se to resi pres banku a tudiz je s tim spojena urcita ztrata duveryhodnosti a financni vydaje (mysleno pro firmu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam