• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ADAMM: jedu predevsim v prevodech v Čr a platbach kartou....
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    THE_ID: připravuje se, ale zatím není. předpokládám, že bude někdy na podzim/v zimě.

zároveň je fér říct, že mBank nelze tak úplně doporučit ještě pokud a) často využíváš zahraniční bankovní převody (nemyslím teď platbu on-line v zahraničních obchodech, ale klasický zah. převod) b) jedeš hodně v hotovosti - mBank je bezhotovostní a peníze do ní dostaneš buď přes Sazku (vymysleli naši klienti, je to zadarmo) nebo klasicky složenkou na poště.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ADAMM: a jak je to u mBanky s nejakym tim kontokorentem???
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ADAMM: hezkyyyyy :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    THE_ID: a jako bonus máš mě jako mBank/nyx helpdesk ;)
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NTR23: bomba! dekuji.... v noci budu lustit :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    tak si přečti http://www.mbank.cz

Tři výběry z jakéhokoliv bankomatu zdarma, pak 19 Kč. Jinak vše přes web.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NTR23: to taky jde??? fiiiiha! ale i tak bankomat atp. kdyz nemam v meste bydliste tak se nedoplatim.....
    NTR23
    NTR23 --- ---
    THE_ID: objednej si kurýra, do pobočky netřeba chodit
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ZBYNEK: mno jo, ale mBank ma nejblizsi pobocku pro mne v Plzni, coz je nejakych 90km..... trochu z ruky :(
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    THE_ID: Něco je např. tady: http://www.mesec.cz/ucty-a-karty/bezne-ucty/

Každopádně momentálně vychází nejlíp mbank
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ahoj lidi.....
    mam takovy dotaz...
    potrebuju prejit ze studentskeho uctu na jiny bezny ucet a absolutne nevim, kde mam hledat nejake seznamy a srovnani uctu ruznych bank. Vubec se ve financovani nevyznam :( :-D a ani mne to moc nezajma, hlavne mit ucet kterej mi bude sedet :)
    nemate nejaky typ kde najit prehledy uctu nebo neco takovyho???
    NTR23
    NTR23 --- ---
    _BENNY: to je jen marketing...počkej, tak růžové to určitě nebude
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KASUMI: Bezúročné období je AŽ 55 dní. Pokud tedy kartou zaplatíš den po ukončení předchozího zúčtovacího období, tak tuhle platbu můžeš bezúročně zaplatit do 55 dní. Pokud bys zaplatila poslední den zúčtovacího období, tak je bezúročné období "jen" tři týdny.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KASUMI: co 55 dní od doručení výpisu? začíná běžet bezúročné období? je splatnost? myslím že telefonistka prošla velmi rychlým školením a teď plete lidem na druhé straně telefonu hlavu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tak dnes jsem byl pozvan do eBanky kvuli fuzi s Raiffeisenbank. byl jsem ujisten, ze o zadne sluzby na ktere jsem zvykly neprijdu, nic mi nebude drazeno, ba naopak, usetrim za dalsi poplatky ktere me dlouhodobe stvou a dostanu Visa kartu zdarma. ufff, mel jsem strach ze ta fuze dopadne hur :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    rekla mi, ze je to 55 dni ode dne doruceni vypisu...
    v patek prijde kuryr s podminkama, tak uvidime
    znelo to celkem gut..
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Platba musí být u nich vždy k určitému datu, řekněme k 15. potom to až 45 dní platí pro případ, že jste zaplatili 1. předešlého měsíce. Když zaplatíte 15, tak už na tu konkrétní platbu mámte beúročné období jen 30 dní.

a bacha na 46. den. pokud nezaplatíte včas, tak 46 den se nepočítá jako první úročený den, ale automaticky už platíte úroky za všech 46 dní. U výběru z bankomatu žádné bezúročné období není.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jo, jasne.. jsem si to blbe precetla :) dik :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Přesně, jak se vyskytně spojení "až" nebo "od" tak je třeba dávat pozor - tam je háček.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam