• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    THE_ID: Něco je např. tady: http://www.mesec.cz/ucty-a-karty/bezne-ucty/

Každopádně momentálně vychází nejlíp mbank
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ahoj lidi.....
    mam takovy dotaz...
    potrebuju prejit ze studentskeho uctu na jiny bezny ucet a absolutne nevim, kde mam hledat nejake seznamy a srovnani uctu ruznych bank. Vubec se ve financovani nevyznam :( :-D a ani mne to moc nezajma, hlavne mit ucet kterej mi bude sedet :)
    nemate nejaky typ kde najit prehledy uctu nebo neco takovyho???
    NTR23
    NTR23 --- ---
    _BENNY: to je jen marketing...počkej, tak růžové to určitě nebude
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KASUMI: Bezúročné období je AŽ 55 dní. Pokud tedy kartou zaplatíš den po ukončení předchozího zúčtovacího období, tak tuhle platbu můžeš bezúročně zaplatit do 55 dní. Pokud bys zaplatila poslední den zúčtovacího období, tak je bezúročné období "jen" tři týdny.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KASUMI: co 55 dní od doručení výpisu? začíná běžet bezúročné období? je splatnost? myslím že telefonistka prošla velmi rychlým školením a teď plete lidem na druhé straně telefonu hlavu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tak dnes jsem byl pozvan do eBanky kvuli fuzi s Raiffeisenbank. byl jsem ujisten, ze o zadne sluzby na ktere jsem zvykly neprijdu, nic mi nebude drazeno, ba naopak, usetrim za dalsi poplatky ktere me dlouhodobe stvou a dostanu Visa kartu zdarma. ufff, mel jsem strach ze ta fuze dopadne hur :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    rekla mi, ze je to 55 dni ode dne doruceni vypisu...
    v patek prijde kuryr s podminkama, tak uvidime
    znelo to celkem gut..
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Platba musí být u nich vždy k určitému datu, řekněme k 15. potom to až 45 dní platí pro případ, že jste zaplatili 1. předešlého měsíce. Když zaplatíte 15, tak už na tu konkrétní platbu mámte beúročné období jen 30 dní.

a bacha na 46. den. pokud nezaplatíte včas, tak 46 den se nepočítá jako první úročený den, ale automaticky už platíte úroky za všech 46 dní. U výběru z bankomatu žádné bezúročné období není.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jo, jasne.. jsem si to blbe precetla :) dik :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Přesně, jak se vyskytně spojení "až" nebo "od" tak je třeba dávat pozor - tam je háček.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KASUMI: treba jedna z kulisaren je, ze vybery z bankomatu to obdobi ignoruji zcela a jsou uroceny od prvniho dne
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jakoze se to nejak podivne krati? :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KASUMI: v reklame se doctes, ze maji az 45 dnu bez placeni uroku - pricemz v tom kdy to az bude, je hacek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELDE: co myslis tim "jak se pocita bezurocne obdobi"? dekuji :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    KASUMI: mám tu základní verzi, tedy bez slev na telefon (která je myslím cobrandovaná s O2) a jsem s ní spokojenej.
    Bez poplatku je za 36 000 (myslím) obrat ročně, což dám bez problému. Jinak citi servis dobrej, jsou tam dvě věci, který mě serou:
    - nemožnost inkasa celé částky, tkaže to musím platit ručně (to mě sere málo a chápu důvod :-))
    - nemůžu kontrolovat zůstatek na netu, protože jsem si nekoupil jejich autentizační token (to mě sere hodně).

Jinými slovy, nevím, jakej bude ojeb s tím cobrandingem od O2, ale zbytek služby je dobrej.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ok, diky za tipy
    NELDE
    NELDE --- ---
    KASUMI: Nejlepší je chtít ať ti pošlou smlouvu včetně ceníku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KASUMI: Takže ne zdarma. Zeptej se na limity. Může to být light verze s nízkým limitem (typu 10 tisíc použitelných jen do vyčerpání a pak znova až po splacení). Zeptej se na procenta a jak se počítá bezúročné období. A hlavně zda ta roční cena je na všechny druhy. Je možné, že ta sleva na telefon má vyšší poplatky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZBYNEK: nerikala konkretni jmeno.. rikala, ze maji tri druhy.. a me zaujala ta se slevou na faktury za telefon
    je to i kreditka, i vlastne ucet, kam si muzu poslat penize a jet ze svych...

rekla jsem ji, at zavola zitra...

ADAMM: no ja jsem uz kdysi nad city uvazovala, kvuli milim... ale pak me odradil rocni docela vysoky poplatek
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: njn... jsem trochu nestíhal, jsem dnes v polsku, včera na cestě, dnes meetingy :/
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KASUMI: Jakou kreditku ti nabízeli? Ta základní kreditka nemá žádnej roční poplatek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam