• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    R_G
    R_G --- ---
    NTR23: Nevim jak je to mozne, ale ja bez onoho trojcisli platim celkem bezne treba za letenky u click4sky.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ADAMM: tak je good, dik
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: MO/TO transakce se liší od internetových plateb jak? tím že nechtějí CVC ze zadní strany?
    Při rezervaci hotelu chtěli vyplnit právě číslo karty, jméno, expiraci, ale trojčíslí už nechtěli a přesto to zálohu strhlo. To jsem se právě divil, jak je to možn
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KY_109: moje kolegyně katka tvrdí, že real time je real time - čili okamžitě po zadání...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AXTHEB: no, tak na to se mě neptej, možná proto, že blokace stejně většina lidí udělá spíš telefonicky? ale můžeš snížit limit na platby u obchodníků i u výběrů na 0 Kč i v IB.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Jj, nastaveni limutu na 0Kc me taky uz napadlo... spis by me ale zajimalo, jak "realtime" tahle operace probehne? Za jak dlouho po nastaveni v IB tohle schrousta banka a nastavi to na te karte?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    AXTHEB: myslim ze docela staci nastaveni vsech limitu na 0,- :-)
    PS: jinak jsem to tu i na mBank foru videl asi milionkrat :-)... Dokonce je to snad i uvadene jako nejednodussi a nejlevnejsi zpusob i na FAQ.. ale to by spis adam rekl :-)

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ADAMM: Proc nemate v ebankingu nejaky rychly zpusob, jak blokovat kartu? Nebo sem ho tam jenom nenasel?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    R_G: Asi bych se ujistil, jestli máš na kartě povolené MO/TO transakce (mail order / telephone order), taky se jim říká CNP (card not present). je to podobné, ale nikoliv totožné internetovým platbám, takže to může být nastavené odlišně. obvykle to jde jen s embosskama, ale třeba náš "delfín" to taky umí.

DEMONOFANARCHY: mLinka, čili 844 777 000 nebo 246 017 777
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: No nevim.. po telefonu bych jim to cislo nedal a vetsinou mi vystaci opravdu jen telefonicka rezervace :-)
    R_G: Tohle je pomerne bezne. I kdyz taky jsem se uz parkrat na rezervaci pres web vybodnul kdyz jeli rezervacni formular nesifrovane :-)
    Celkem rad mam booking.com a hotels.de

Jinak :-) dneska sem dorazil z Ciny a jedinny problemek na ktery jsem narazil byl ten, ze obchody vetsinou nebrali nic jineho nez Union Pay. A to i ty velke. Jinak hotel a bankomaty v Visou bez jakychkoliv problemu stejne tak i v Honkongu. Takze zatim s mBank spokojenost i kdyz neni emboss a ocipovana.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: cestuju po Evropě hodně a prakticky všude po mě vyžadují na rezervaci číslo kreditky. ještě jsem s tím neměl problém.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NAVARA: naprosto bezny..
    R_G:

R_G
    R_G --- ---
    Hm, tak jsem vyplnil formular a objevilo se, ze nastala chyba na strane me banky. Moc to nechapu, pac za letenky jsem platil kartou pres internet bez problemu. Nevite prosim, jestli je mozne, ze Komercni Banka odlisuje platby po internetu v CR a mimo CR?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NAVARA: mě to bukuje asistentka, ale vždycky potřebuje číslo karty a dost často i její kopii - a to přesto, že platím na místě keš...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRISSIE: kdyz tam maji formular na zaplaceni 10% zalohy - nereknu ze chteji telefon kvuli konfirmaci (znam), ale znovu do nej opakovat kartu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    R_G: mě to přijde hodně běžné... pro rezervaci tohle po mě chtěli všude po Evropě.
    R_G
    R_G --- ---
    Chystam se do Belgie a v hostelu po mne jako potvrzeni rezervace chteji udaje z platebni karty, se kterou se da platit pres internet, aby mi v pripade, ze to odreknu, mohli strhnout pokutu. Nikdy jsem se s tim jeste nesetkal a prijde mi to zvlastni, protoze jsem vzdy platil az na miste v hotovosti. Nemate s tim nejake zkusenosti? Je to bezne? Pokud jde o formular, tak se jedna napriklad o nasledujici: http://www.sleepwell.be/ (on-line booking).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R_G: chce to opatrnost (kde s ni budes platit, co mas za banku?), ale co se poplatku tyka, plati ZBYNEK
    R_G
    R_G --- ---
    NAVARA: Ano, platebni kartou. Je to koser?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R_G: po internetu = platebni kartou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam