• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    ADAMM: Take si myslim ze cipova neembosovana visa by mela stacit, nebo snad nekdo jeste dnes bezne plati na imprinteru?
    Dulezity je aby byla bez problemu akceptovana v zahranici, ne aby byla embosovana ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a v tom 1Q 2009 to bude s chipem, ale pochybuju, že embossovaná.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: není. respektive - i kdyby se zítra prioritou stal, tak to bude trvat minimálně několik měsíců, než se to dostane do nějaké reálné podoby. to není tak, že bychom si to mohli dnes odsouhlasit a zítra jsou na pultě ;)

můj odhad je, že to bude tak 1Q 2009 - do té doby budeme doporučovat lidem, kterým to vadí, vzít si chipovou kreditku a nastavit si 100% inkaso (tím se nedostanou do úročeného období a můžou to používat jako náhradu normální debetní karty).
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: Ja vim ze jsem s tim uz trapnej, ale uz je prioritou embosovanej delfin s cipem?
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    Question: To what will the resale tax number entitle me?
    The resale number exempts you from paying taxes on purchases made in the state of Washington for items which will ultimately be used for resale. For example, you will not have to pay taxes on beads, wire, clasps, etc. used in making a finished piece of jewelry to be sold to someone else, with tax charged to that person. Note that taxes must still be paid on items that will not be resold. If you have a tax number you will also have to file your own sales tax reports with the state of Washington and pay the sales tax you have collected.
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    Federal ID Number
    Definition

FIN. A number assigned to a business for tax reporting purposes.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    tady to budete vedet, co z toho je DIC a co je to druhy? dik
    Federal I.D. Number
    Resale Tax Number
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZONICEK: zmenit slecnu no :)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NAVARA:
    Tak slečna co to vyřizovala se mě zeptala ... Klasickou nebo leoparda... řikám leoparda.. a nic víc.:(
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZONICEK: ty podminky jsem cetla uz kdysi, do detailu si to napamatuju - takze nevylucuju, ze celebrity mohou byt
    jak se jim to vyplaci taky netusim, ale podle ty ceny bych rekla, ze o to moc zajem neni/nebyl
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ENTENTYKY:
    Do těch autorských práv nevidim... někdy dávaj něco jako webpack pro lidi co chtěj mít blogy a fun stránky kde jsou fotky atd zadara.. ale tohle opravdu netušim.. jenom vim že ona tam má jeho a že dost "emo lidiček" tam jak tokio hotel a podobné kraviny...
    Jak se jim to vyplácí x nevyplácí netušim... každopádně tim získali lidi kteří si vybíraj banku podle karty... takže dle mého pak tu banku už neopustěj protože se o jiné věci moc nezajímaj x zajímat nebudou... ale tak do hloubky jsem to nestudoval...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZONICEK: ale jo, treba celebrity muzou byt, nevim - na druhou stranu, kamoska si ho urcite nefotila sama, takze s autorstvim ty fotky by mohl byt problem - nicmene, posuzuji to jen lidi - treba dotycnyho vubec nepoznali, ze to je nekdo znamej a povazovali ho za nejakyho jejiho kamarada ci tak neco ...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ENTENTYKY:
    To je divný... Toho Majkla jsem viděl na vlastní oči :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZONICEK: ja myslim,ze s tim moc uspech nemaji - puvodni cena za kartu byla tusim 400, pak udelali akci a nakonec maji pro studenty dlouhodobou akci za 99 Kc .. takze
    ono jde hlavne o to, ze na tu kartu pomalu nic nejde dat kvuli autorskejm pravum - kdyz jsem se ptala, tak mi slecna navrhla, ze prej treba zviratko :D takze slusne fotky lidi a zviratek a ruzne neutralni symboly, nic vic nejspis neprojde
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NAVARA:
    No u spořky si můžeš vybrat jenom z přednastavenejch designů ne ? Mě teda dali vybrat asi z 3 co maj... ale vlastního nic...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZONICEK: tedy to, co sporka uz ma roky? opet KB svoji rychlosti neprekvapuje :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: následující dny jsou popsaný zde: http://blog.mbank.eu/cz/blog/2008/07/07/mrada-a-jubileum-mfora/

ty ještě další jsou daleko... jedna ze zásadních věcí je příprava na Euro u Slováků, to nám docela požírá IT kapacity.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NTR23: vyškrábaný se setře.. lepší to tam vypálit autogenem :-D ehm..
    ADAMM: nojo ale češi sou lemrya líběj se jim kraviny :-D (Nechceš naznačit priority pro následující dny?? ;-)) )
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ZONICEK: nejlepší metoda jak si zapamatovat pin je vyšrábat si ho hřebíkem na bankomat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam