• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    TAMARIX: a proc mas tak nizkej limit proboha?? vzdyt tohle jsem nemela ani pred nekolika lety u studentskyho uctu ..
    ATAN
    ATAN --- ---
    TAMARIX: na svoji.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Ahoj, můžete mi prosím poradit? Jsem u Komerční banky. Mám limit pro čerpání 3000 Kč týdně - což znamená že si můžu 2000 Kč vybrat + 1000 Kč utratit za zboží nebo naopak. Teď budu potřebovat větší sumu peněz a chci si jít přímo vybrat do banky - musím na svojí pobočku nebo stačí kterákoli jiná. Děkuju!!!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: víme o tom. řeší se to.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Už to funguje.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Zkoušeli jste si v internetovym bankovnictví mBank vytisknout historii transakcí do PDF? Já teď jo, když jsem to potřeboval. Zahlásilo to že chybí fonty ArialMT a je tam jen rozsypanej čaj.

To je určitě chyba. Návod pro programátory z mBanky:
    buď přibalit k pdf i ty fonty, nebo radši používat standardní fonty dostupný na většině systémů.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: BTW: takovej navrh.. slo by malicko poupravit platebni prikazy? takhle jak je to rozplizle pres celou stranku to pusobi fakt dost pitome :-)

Ja vim je to prkotina ale pusobi to na pohled dost.. unfriendly ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: jakou chybu? případný screenshot do mailu prosím...

Jinak co se týče víkendových změn, tak shrnu ty nejpodstatnější:

1) SIPO
    2) generování výpisů v IB (není úplně bezchybné) - v historii transakcí přibyl nový checkbox - vyberete si parametry jako dřív, ale můžete si to vyexportovat do HTML, PDF, CSV.
    3) při vytvoření nebo úpravě šablony si můžete vybrat, zda ji chcete při provádění autorizovat smskou.

Ostatní věci jsou možná důležitější, ale nejsou zatím (moc) vidět: příprava na zah. platby, vícejazyčný IB a účty pro živnostníky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    @mbank: slo by u sablon vypisovat v tabulce i jeji parametry? sice by mel byt nazev vsepopisny, ale porad bych rad mel aspon trochu prehled, kam sablona smeruje, jeste nez na ni kliknu.

btw. je nutne zobrazovat nazvy velkymi znaky?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Co za změnu dneska proběhlo? Vidím po přihlášení Inkaso / SIPO, ale hlásí mi to chybu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    to není problém - ale stojí to prachy. normální karta taky, ale tahle víc. proto je embossovaná kreditka, a kdo mermomocí chce emboss, tak si ji pořídí. na ní má šanci banka vydělat, tak se nehrne do embos debetní karty.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Hele akorat nerozumim jednomu proc je takovej problem udelat Emosovanou kartu????
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    PAVELK: jj, ovsem jak to tak vypada tak za rok...predpokladam ze moznost mezinarodniho platebniho styku pujde ruku v ruce taky az za rok
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    ADAMM: Take si myslim ze cipova neembosovana visa by mela stacit, nebo snad nekdo jeste dnes bezne plati na imprinteru?
    Dulezity je aby byla bez problemu akceptovana v zahranici, ne aby byla embosovana ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a v tom 1Q 2009 to bude s chipem, ale pochybuju, že embossovaná.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: není. respektive - i kdyby se zítra prioritou stal, tak to bude trvat minimálně několik měsíců, než se to dostane do nějaké reálné podoby. to není tak, že bychom si to mohli dnes odsouhlasit a zítra jsou na pultě ;)

můj odhad je, že to bude tak 1Q 2009 - do té doby budeme doporučovat lidem, kterým to vadí, vzít si chipovou kreditku a nastavit si 100% inkaso (tím se nedostanou do úročeného období a můžou to používat jako náhradu normální debetní karty).
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: Ja vim ze jsem s tim uz trapnej, ale uz je prioritou embosovanej delfin s cipem?
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    Question: To what will the resale tax number entitle me?
    The resale number exempts you from paying taxes on purchases made in the state of Washington for items which will ultimately be used for resale. For example, you will not have to pay taxes on beads, wire, clasps, etc. used in making a finished piece of jewelry to be sold to someone else, with tax charged to that person. Note that taxes must still be paid on items that will not be resold. If you have a tax number you will also have to file your own sales tax reports with the state of Washington and pay the sales tax you have collected.
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    Federal ID Number
    Definition

FIN. A number assigned to a business for tax reporting purposes.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    tady to budete vedet, co z toho je DIC a co je to druhy? dik
    Federal I.D. Number
    Resale Tax Number
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam