• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATAN
    ATAN --- ---
    Prestaly mi fungovat (tak 3 dny mozna) v prohlizeci Firefox3 (zkouseno na dvou pocitacich) sablony. Kliknu provest, zadam castku, pak pokracovat a zobrazi se jen hlavicka stranek. Driv to 100% fungovalo. Tim jsem vlastne zustal odkazan jen na IE v praci. Coz neni dobry.
    ADAM
    ADAM --- ---
    aktivchange.cz je výborná jak úrovní služeb, tak kurzy - a to jak pro bezhotovostní, tak hotovostní obchody.

Je ale v poslední době pravdou, že díky skvělým službám právě trošičku rozšířili spread..
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Myslíš proč peníze nejsou zboží? Na přesný důvod se musíš zeptat nějakého ekonoma. Třeba proto, že mají více funkcí než jenom oběživo.
    Směna je služba a nikde nemáš řečeno, že když někdo inzeruje službu, tak jí musí poskytnout i tobě. Typicky ti nikdo negarantuje, že v hospodě budou mít všechna jídla, které mají na jídelníčku. Navíc u směnárny je blbost přijít ráno - většinou večer odvádí výnos = cizí měnu.
    U zboží byla regulace zavedená ČSSD jen kvůli výprodejům na základě falešné reklamy, u normální inzerce to není. Díky nabídce a poptávce je pro firmu negativní inzerovat zboží/službu, které nemá - přiště tam nepřijdeš.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A proč by nebyly? Každopádně směna peněz je služba.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    COMMANCHE: ten staromak je vazne best of bests v praze...
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    NELDE: V pohode, na rohu proti Tescu na Narodni meli kurz 23,55. Navic, maji tam asi 4 prepazky, takze rychla obsluha.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COMMANCHE: Já myslím, že ne. Peníze nejsou zboží. Je to jako kdyby jsi šel k holiči a dozvěděl se, že tě nevezmou, protože mají plno. Navíc pokud mají třeba 10 EUR, tak už Eura mají. Banky dělají to samé - vyhlásí kurzy, ale zkus někde sehnat švýcarský franky - odkáží tě na centrum Prahy, nebo ti to objednají s dodáním za 3 dny.
    Zkus směnárnu v Kaprovce u Staromáku. Mám ji jako typ od taxikáře, že tam mají vždycky dobré kurzy a dost peněz.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Mimo eurozonu je to pri vyberu do cca 5000kc jeste vyhodny u mBank.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: kurz mBank je celkem v pohode horší jsou ty 2% mimo eurozónu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NAVARA: no ja uz to vyresil s Pixelmanii, obnovili mi objednavku po zaslani kopii dokladu, pry tu transakci vyhodnotili jako rizkovou. Asi se jim nelibilo moje malo ceske jmeno. ;o)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Docela by me zajimalo, jestli se smenarna nedopousti nejakeho prestupku, kdyz ma vystavene kurzy pro danou menu a pritom ji nema k dispozici. Konkretne, nasel jsem tuhle smenarnu, kde jsou kurzy opravdu luxusni, a chtel jsem si nakoupit eura na dovolenou. Dnes jsem se tam stavil, kdyz otvirali. Cekalo tam kolem 10 lidi. Ukazalo se, ze eura nejsou, tak se vsichni rozutekli. Nikde nebyla o tom ani zminka, stejne tak nikdo nevedel kdy eura "budou".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: pockej do druheho dne, pokud ji skutecne neprovedli, vecer se to procisti.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NELDE: tezko rict u CSOB mam tedka 5vyberu mesicne prez leto free ale aktualni vyber z mbank 70eurobyl za 1671,05
    ATAN
    ATAN --- ---
    Platil jste nekdo mbank platebni kartou na Pixmania.cz? Mne ted tvrdi, ze nemohli provest platbu, ale na IB mBank tu castku od nich blokovanou mam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem dneska koukal na srovnání výběru z bankomatu v cizině (MFD). Počítali to pro 100 EUR. ČS, UCB a ČSOB sice měli trochu lepší kurz než mBank (něco jako 23,67, místo 23,73), což při výběru z vlastního bankomatu bylo o pár korun lacinější, ale při cizího bankomatu mBank vedla suverénně. A vzhledem k poplatkům typu 100 + 1% ani ten o chlup lepší kurz nic neřešil. Vychází mi, že bych musel vybírat asi tak 1000 EUR a více, aby se mi ten horší kurz mBank nějak projevil.

Máte s ním nějakou vlastní zkušenost?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    a pres telefon to nejde tez? pak teda pesky, no.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Poskytuje, ale na limity se tam akorat tak podivas :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nevim, tohle si ma kazdy byt schopny naklikat za minutu v netbankingu, pokud ho KB neposkytuje ke studentskemu kontu zadarmo (resp. za pakatel), pak je neco spatne
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    NAVARA: tak vzhledem k tomu, ze tam normalne vic nez povolenej limit nema ani ted, tak by asi tezko byla prekvapena - pac 0 czk se ji muze stat i tak

ale sance k necemu takovymu je v podstate nulova - tim spis jestli ma maestro, ktery ani nejde pouzit na net a je pokazdy potreba pin (moznost, ze by byl nekdo tak stupidni a mel pin u karty ani neuvazuju)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam