• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: pockej do druheho dne, pokud ji skutecne neprovedli, vecer se to procisti.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Platil jste nekdo mbank platebni kartou na Pixmania.cz? Mne ted tvrdi, ze nemohli provest platbu, ale na IB mBank tu castku od nich blokovanou mam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem dneska koukal na srovnání výběru z bankomatu v cizině (MFD). Počítali to pro 100 EUR. ČS, UCB a ČSOB sice měli trochu lepší kurz než mBank (něco jako 23,67, místo 23,73), což při výběru z vlastního bankomatu bylo o pár korun lacinější, ale při cizího bankomatu mBank vedla suverénně. A vzhledem k poplatkům typu 100 + 1% ani ten o chlup lepší kurz nic neřešil. Vychází mi, že bych musel vybírat asi tak 1000 EUR a více, aby se mi ten horší kurz mBank nějak projevil.

Máte s ním nějakou vlastní zkušenost?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    a pres telefon to nejde tez? pak teda pesky, no.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Poskytuje, ale na limity se tam akorat tak podivas :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nevim, tohle si ma kazdy byt schopny naklikat za minutu v netbankingu, pokud ho KB neposkytuje ke studentskemu kontu zadarmo (resp. za pakatel), pak je neco spatne
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    NAVARA: tak vzhledem k tomu, ze tam normalne vic nez povolenej limit nema ani ted, tak by asi tezko byla prekvapena - pac 0 czk se ji muze stat i tak

ale sance k necemu takovymu je v podstate nulova - tim spis jestli ma maestro, ktery ani nejde pouzit na net a je pokazdy potreba pin (moznost, ze by byl nekdo tak stupidni a mel pin u karty ani neuvazuju)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENTENTYKY: na "Stav: 0,- CZK" :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    NAVARA: a na co konkretne bys mel jen zirat? to jsem zvedava
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENTENTYKY: no, to ze nevezmou co tam neni, taky neni uplne moc pravda - ebanka mi pravidelne svinila se shazovanim do zaporu zdrzovanim zapocitani plateb... (prilis castokrat, na to aby to byla nahoda - musel hlidat system).

kazdopadne, radeji 3x za rok na pobocku kvuli vetsi platbe, nez tam mit nastaveno 40k a pak jen zirat...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ENTENTYKY: Máš pravdu, vyřeším to jednou pro vždy.. :-) Já si už přesně nepamatuju, jak to s tím nastavením bylo, v době, kdy jsem si to zařizovala, šly podobný věci úplně mimo mně.. Paní se mě na to snad i ptala, když jsem nevěděla, tak něco plácla a já s tím souhlasila.. Možná u toho byla i máma.. Se počítalo, že tam budu mít měsíčně do 5 000Kč.. Prostě chybka systému.. :-) Kdyby to šlo aspoň přenastavit po netu..
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    TAMARIX: obvykle ;) a kdyz potrebujes, musis se tahnou na pobocku ;) - kdyz je tam stejne obvykle nemas, tak ti prece nehrozi riziko, ze by je nekdo vybral a muzes si ten limit nechat klidne navysit
    ale jinak to neprosto nechapu - jsi si o tohle nastaveni rekla? protoze podobnej nizkej limit jsem mela jen u prevodu pres net 5000 denne ...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ATAN: Děkuju, moc si mě nepotěšil, ale aspoň vím.. :-)

ENTENTYKY: Je to studenskej.. :-) Víc peněz tam beztak obvykle nemám a ani nepotřebuju..
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    TAMARIX: a proc mas tak nizkej limit proboha?? vzdyt tohle jsem nemela ani pred nekolika lety u studentskyho uctu ..
    ATAN
    ATAN --- ---
    TAMARIX: na svoji.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Ahoj, můžete mi prosím poradit? Jsem u Komerční banky. Mám limit pro čerpání 3000 Kč týdně - což znamená že si můžu 2000 Kč vybrat + 1000 Kč utratit za zboží nebo naopak. Teď budu potřebovat větší sumu peněz a chci si jít přímo vybrat do banky - musím na svojí pobočku nebo stačí kterákoli jiná. Děkuju!!!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: víme o tom. řeší se to.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Už to funguje.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Zkoušeli jste si v internetovym bankovnictví mBank vytisknout historii transakcí do PDF? Já teď jo, když jsem to potřeboval. Zahlásilo to že chybí fonty ArialMT a je tam jen rozsypanej čaj.

To je určitě chyba. Návod pro programátory z mBanky:
    buď přibalit k pdf i ty fonty, nebo radši používat standardní fonty dostupný na většině systémů.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: BTW: takovej navrh.. slo by malicko poupravit platebni prikazy? takhle jak je to rozplizle pres celou stranku to pusobi fakt dost pitome :-)

Ja vim je to prkotina ale pusobi to na pohled dost.. unfriendly ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam