• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMM: na pobočce sedí trdla, kteří toho až tolik neví... vše je na webu..
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOEK: Zkus google, možná i najdeš, tady mi to našlo slušný výcuc: http://www.whichfranchise.com/franchisorPage.cfm?CompanyID=255
    Jinak mi to nabízelo možnost si vzorovou frančízovou smlouvu koupit. Strašně záleží na tom, na co to chceš. Klidně si i o ní napiš - teoreticky by to nemělo být tajemství.
    NOEK
    NOEK --- ---
    diky ... ale presne jen tuto smlouvu jsem nasel a Mc Donald ti asi neda nahlednout do svych smluv ....
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: půjdu si udělat během týdne takový ... mystery shopping :) když už to je takové téma, tak si ten FIO účet na testování půjdu udělat a budu se ptát na spoustu věcí. dám vědět, jak to dopadlo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOEK: Zkus McDonald, to je asi nepropracovanější frančíza.
    NOEK
    NOEK --- ---
    nevím jestli tady najdu odpoved, ale - hledám nejake priklady franšízových smluv... jak je to s právy a povinnostmi franšízora a franšízanta ... kdo platí reklamu (zda-li se oba podileji) ? diky
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Huh? "mohou z účtu i zdarma odesílat jednorázové či trvalé příkazy,“ vyzdvihuje největší výhody produktu vedoucí Klientské divize
    x
    Fio konto pod drobnohledem
    umožněny jsou bezhotovostní převody na libovolný počet účtů v rámci Finanční skupiny Fio a jeden externí účet, který lze zdarma elektronicky měnit

ADAMMe, přišel už jsi tomu na kloub? :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    Fio zvyšuje úrok u Fio konta na 3,5 % ročně
    http://www.fio.cz/aktuality_fio.itml?id=12500041337
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Ne tak úplně - samozřejmě, že nebudou rozbíjet zlatá vajíčka, ale leccos se integruje. Costing samozřejmě není plně přenesitelný, ale metodologie je. Spíše jsou banky tak ziskové, že ten costing ani moc nepotřebují (telekomunikace jsou do toho tlačené regulátory).
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: Většina matiček nechává banky dělat svou vlastní politiku, pokud jí to nese zisk. To, že by se sdílely systémy mezi matkou a dcerou je spíš výjimka než pravidlo. A přenostitelnost výpočtu ziskovosti produktů / klientů vyžaduje víc než jen sdílení produktů.
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Já myslím, že nejen české. Proč by sakra nemohli převzít od matičky, že? Základní problém ale je, pokud vím, s tím jak správně nadefinovat sdílení nákladů a příjmů.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ROMANET: české banky zatím nejsou na tom moc dobře s vyhodnocováním ziskovosti produktů. ziskovost klientů je ještě víc v plenkách. ale ubírají se tou cestou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pro nás je důležitá sazba měsíční PRIBID - aktuálně kolem 3,52% - proto se nedalo držet eMAX na 3,5%. další věc je, že peníze putují v rámci skupiny Commerzbank a jde spíš o to, která část skupiny si může co napsat jako zisk/ztrátu. čr má nejnižší úrokové sazby v evropě, takže jde o to, jestli ty depozity, co zde získáme, budou znamenat ztrátu u nás, nebo zisk někde jinde...
    ale nejsem odborník, jen se starám o web, takže co vím, jsou jen střípky, které tak porůznu nasávám ;)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no já si nemyslím, že by emax musel být nutně problémem. je to způsob, jak do banky lákat i bonitnější klienty.

těm pak nabídnou ony služby investován a podobně. navíc jejich přítomností v bance si vylepšiují portfolio.

banka si sice vyhodnocuje každý produkt, ale zároveň by měla vyhodnocovat každého klienta.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: V tom máš naprostou pravdu. Explicitně jsem to tam nenapsal, ale samozřejmě, banka se může rozhodnout mít konkrétní produkt ztrátový, pokud banka jako celek je v zisku.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    NAVARA: Asi tě najmu jako obchodníka ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: A zapomněl jsi napsat, že tohle se dělá kvůli tomu, aby se mohly rozpustit fixní náklady a tedy se vědělo, který klient a který produkt je jak ziskový. Pro rozhodnutí o dotování, nedotování je podstatný zisk celé banky. Základní problém českých bank je podle mě v tom, že když rozpustili náklady, tak začali navyšovat poplatky, aby každá akce, každá transakce byla zisková. Jenže zapomněli rozpustit i fixní příjmy.
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: A ČNB nemá denní úročení? Navíc, jak bylo řečeno, tak se jedná o měsíční přípis úroků v mBank. A jak je vidět z výpočtů i denní složené úrokování je pod repo sazbou. Nezapomeň, že eMax má téměř konstatní náklady na provoz - tedy s růstem počtu účtů a objemu peněz na nich, roste zisk.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no mne to muze byt vsecko jedno, mne stejne nikdo nepujci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam