• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    BUNDA: Jasnacka, platim to z uctu uz mnogo let. Jenze minuly mesic jsem zrusil ucet u CS a platbu si nastavil u CSOB pres net. Ted jsem volal na zakaznickou linku, boze tam jsou odbornici, nicmene mi pani/slecna po ctvrt hodinovem rozhovoru rekla, ze si posta udajne strhava prostredky 14 a pripadne 22, tak pry mam pockat a kdyz 23 nebude nic zauctovane, mam jit na pobocku. Jedine cim bych si to vysvetloval je, ze cerpam kontokorent, ale volnych prostredku tam tenhle mesic je cca 20 tis a pry jsou ucty mezi sebou provazane, takze tim pry to byt nemuze.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATAMAT: a na přehledu SIPO co chodí do schránky bylo napsáno neplaťte?
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    TRISSIE: tak to je najeke divne, protoze mi nebylo strzene SIPO a to je uz 17. Mam tu platbu u CSOB navedenou poprve, todet jsem to platil CS a tam to bylo mezi 12-14
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám velký zájem, doufám, že nám dáš vědět v předstihu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: neřekl bych to, ani kdybych to věděl :) ale všichni pevně doufají, že do konce měsíce aspoň částečně, pokud ne naplno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PATAMAT: myslím, že kolem 10. - pokud jsou tam poplatky za rozhlas a televizi, ty musí být uhrazené do 15.
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    Nevi nekdo, ktereho +- strhava CSOB platby za SIPO?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To zní fér. Kdy to spustíte?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: můžu, i když ne vše. ale můžu napovědět, že to bude asi takhle: požádáš si o kreditku. v on-line žádosti vyplníš různé věci (vesměs týkající se příjmu a svých úvěrových závazků) a na základě toho ti bude spočítaný úvěrový limit. pokud ten přesáhne částku X, bude ti nabídnuta Visa Gold (a už se sám rozhodneš, jestli jdeš do varianty za nula, to s tím nesouvisí).
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    ADAMM: pěkný článeček, ačkoliv tuto službu asi nevyužiju :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Líbí se mi Visa Gold za 0,- To je věc, která mi u českých bank chybí. Trochu mi ale chybí informace, jaké budou vstupní podmínky - asi nebude pro každého. Můžeš zveřejnit, jakého typu budou ty podmínky?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ale ne, jen je to trosku labilni. nepanikarit :o)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no ty kravo to AIG, sledoval jsem to ted realtime a to je v podstate volnej pad :o)
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    tak když jen pánové, tak nás dámy to zajímat nemusí :)

ale dnes jsem na iDnes něco četla .. burzy mě ale příliš nezajímají
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    co tady máme: krach lehmanů, koupě merrill lynch, propad akcií AIG, velké poklesy u Citi, Goldman Sachs... Bear Sterns se rozloučili už v březnu (btw, u nás to moc lidí asi nezaznamenalo?)... takže kdo investoval do zlata, diamantů, potravinářství - vydělá ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pánové, tak mi tady chodí ředitel a říká, že dobře, že tady nikdo nesleduje světové zprávy... burzy se zmítají, banky nám krachují... sledujete to taky? napínavější než akční filmy :)
    http://money.cnn.com/2008/09/15/news/companies/lehman_endofwallstreet_tully.fortune/index.htm?postversion=2008091514
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    je tu nekdo z (ebanky) raifky? dneska byl problem s vyberem karet u klientu, kteri meli kartu od ebanky - neslo vybrat z bankomatu ebanky ani raifky (andel). Jestli problem pretrvava.. priciny.. etc?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    NOSPAM: to uz je par let se obavam, ono totiz se ukazuje, ze klicovym klientum to je pomerne jedno *moje spekulace*
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    CASTER: no.. ne na dlouho :-) slysel sem ze bankovni licence je na ceste..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam