• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Není to mDATA nějací idioti?
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    CASTER: Poste nic hlasit nemusis, jen to proste musis u banky nastavit vcas.

BUNDA: No nevim, na poste mi rekli, ze banka jim jeste nedodala udaje a oni maji tim padem porad nastaveny stary ucet.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Je spolehlivym indikatorem ze uz je to bezi pres inkaso napis "NEPLATTE" na tom papiru, ze jo :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: ano, ale počítej se stejným časovým limitem tj do 24 měsíc předem.
    CASTER
    CASTER --- ---
    A kdyz davam povoleni na SIPO prvni bance (dosud bylo slozenkou, nejde o ZMENU banky) tak taky nemusim poste nic hlasit a zacne to chodit prez banku?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATAMAT: no ten čas potřebuje spíše pošta :-)
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    Presne tak jak pise ADAMM, ted jsem volal na postu a proste CSOB jeste nenahlasilo zmenu, protoze jsem u nich SIPO navedl 25.8. Takze mam zajit s rozpisem sluzeb (sipem) na postu a zaplatit jim to tam v hotovosti s tim, ze mi platba nemohla byt strzena. Od rijna by uz vsechno melo byt OK. Dik vsem za reakce ;) Hold jsem nepredpokladal, ze banka na nahlaseni potrebnych udaju potrebuje tolik casu, ale fakt je ten, ze do toho nevidim.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    25.8. je pozdě - to není chyba ČSOB, respektive pouze v tom, že ti měli říct, že září se neprovede.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    nepanikařte. poště se nic hlásit nemusí. postup je následující:

zadám povolení k SIPO v bance XY. pak se rozhodnu po letech banku změnit, přejdu jinam a zadám povolení k SIPO v bance ABC. Provedu-li tento krok před 22. v měsíci lednu, březnové inkaso se strhne již z nového účtu. Pošta dostává od všech bank všechna povolení a vždy inkasuje z nejnovějšího povolení. Ale je tam ten skoro měsíc a půl...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PATAMAT: no já bych na tvém místě místo do banky volala na poštu - buď opravdu je potřeba nahlásit změnu účtu, nebo tuhle změnu hlásí banka, ale zprocesování té změny nějakou chvíli trvá a ty bys měl vědět, jak jinak tu konkrétní složenku zaplatit (nebo zda se strhne příští měsíc), aby ti nenabíhalo nikde penále.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    PATAMAT: a jak se posta teda dozvi? z ktereho uctu ma svoleno inkasovat? ale ted nevim jestli nereaguju na neco jineho.
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    Ze stranek CP zpusob placeni SIPO:

Bezhotovostně z účtu vedeného u některé banky v ČR

Svojí bance musíte dát svolení k inkasu SIPO. Ve stanovený den banka zaplatí z vašeho účtu platby SIPO. Za tento způsob úhrady Česká pošta, s.p., poplatky nevybírá.

Ani sluvko o tom, ze bych mel hlasit zmenu poste. To same v odkazu "co mam delat kdyz" jsou psane veci co delat, kdyz se clovek stehuje atd., ale jestli hlasit zmenu pri zmene banky, ani slovo.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    PATAMAT: pokud si dobre pamatuju tak ano.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PATAMAT: nejsem na tohle odborník, ale musí tam být přece nějaká spolupráce banky a pošty, jak jinak by banka věděla, kolik peněz má poslat, to jí musí zahlásit pošta, ne? zvlášť když sám píšeš, že "si posta udajne strhava prostredky 14 a pripadne 22", tak to přeci pošta musí vědět odkud!
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    TRISSIE: To musim pri zmene banky nahlasit tuhle skutecnost u posty? Ja mysles, ze jakmile mam prirazene spojovaci cislo a nastavim si to u banky u ktere momentalne jsem a sifon dva. Proste pokud jsou na uctu penize, banka je sama v danem terminu poukaze pres zadane spojovaci cislo n ucet posty.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PATAMAT: to bude tím, že to nezprocesovala pošta a pokouší se to strhnout z toho účtu v ČS - oni to totiž dokážou nastavit snad jen, když nahlásíš změnu účtu před koncem předcházejícího měsíce... nebo možná je ta deadline 5. nebo tak něco, ale vím, že mě to šlo nastavit až po měsíci...
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    BUNDA: Jasnacka, platim to z uctu uz mnogo let. Jenze minuly mesic jsem zrusil ucet u CS a platbu si nastavil u CSOB pres net. Ted jsem volal na zakaznickou linku, boze tam jsou odbornici, nicmene mi pani/slecna po ctvrt hodinovem rozhovoru rekla, ze si posta udajne strhava prostredky 14 a pripadne 22, tak pry mam pockat a kdyz 23 nebude nic zauctovane, mam jit na pobocku. Jedine cim bych si to vysvetloval je, ze cerpam kontokorent, ale volnych prostredku tam tenhle mesic je cca 20 tis a pry jsou ucty mezi sebou provazane, takze tim pry to byt nemuze.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PATAMAT: a na přehledu SIPO co chodí do schránky bylo napsáno neplaťte?
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    TRISSIE: tak to je najeke divne, protoze mi nebylo strzene SIPO a to je uz 17. Mam tu platbu u CSOB navedenou poprve, todet jsem to platil CS a tam to bylo mezi 12-14
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám velký zájem, doufám, že nám dáš vědět v předstihu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam